مشاوره نوجوانان (مرکز مشاوره جوانان + تلفنی، آنلاین و حضوری)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • نویسنده:

دوران نوجوانی و جوانی از جمله مهمترین دوران زندگی انسان است که می‌تواند پیشرفت یا شکست در سایر مراحل زندگی را پیش بینی کند. به همین دلیل، هر عاملی که بر سلامت روان‌شناختی این دوران تأثیر منفی بگذارد، باید شناخته شود. زیرا، نوجوانی که از سلامت روان برخوردار نباشد، در ویژگی‌های این دوران افراط و تفریط را نشان می‌دهد و این آغاز چالش‌هاست. آیا شما با مشکلات دوران نوجوانی و جوانی آشنا هستید؟ این مقاله با بهره‌گیری از نظر متخصصین مشاوره خانواده، به افزایش اطلاعات شما درباره مشاوره نوجوانان و جوانان و میزان تأثیر گذاری آن کمک می‌کند.

برای چه مشکلاتی باید به مشاوره جوانان و نوجوانان رجوع کرد؟

Adolescent counseling

دوران نوجوانی یکی از پرچالش‌ترین دوره‌های زندگی است. این دوره با تضادها آغاز می‌شود. به نوعی یک تغییر همه جانبه در نوجوان رخ می‌دهد. طبیعتاً واکنش هر فردی نسبت به این دوران متفاوت است. برخی نوجوانان با شدت کمتر و برخی دیگر با شدت بیشتر مشکلات این برهه را تجربه می‌کنند. بنابراین، به یک درک مضاعف نیاز دارند. اما، گاهی والدین یا مربیان امور تربیتی شناخت درستی از مشکلات این دوران ندارند. در نتیجه، با عدم رجوع به موقع به مشاوره نوجوانان، این فرصت طلایی را می‌سوزانند. که حاصل آن، افزایش مشکلات روان‌شناختی نوجوانان و جوانان است. بنابراین، باید مشکلات این دوران را بدانیم تا با مشاهده آن‌ها فوراً از متخصصین مشاوره فردی یا مشاوره نوجوانان کمک بگیریم. برخی از مهمترین این مشکلات عبارتند از:

 

هویت یابی

یکی از مشکلات بسیار مهم دوران نوجوانی، تشکیل هویت است. در واقع، نوجوان سؤال‌های بسیار زیادی در رابطه با نقش خود در زندگی، مفهوم مرگ، دنیای پس از مرگ و غیره دارد. بنابراین، وقتی با نوجوانان تعامل می‌کنیم، معمولاً با سؤال‌هایی نظیر من کیستم؟ برای چه هدفی باید زندگی کنم؟ و غیره مواجه می‌شویم. این سؤالات برای نوجوان بسیار مهم‌اند و ذهن او را مشغول می‌کنند. در نتیجه، باید حتماً پاسخی برای آن‌ها بیابد. در نتیجه، اگر در محیط خانه یا محیط‌های آموزشی سالم پاسخ سؤالات خود را دریافت نکند، با جذب شدن به افرادی که گرایشات ناسالمی دارند به دنبال پاسخ قانع کننده است. همچنین، براساس نظر متخصصان روان درمانی، اگر زمینه اختلالات شخصیت را داشته باشد، با عدم دریافت پاسخ قانع کننده در این دوران، بالفعل می‌شوند.

 

درگیری بین استقلال و وابستگی

یک نوجوان به تازگی با دنیای کودکی خداحافظی کرده است و به سمت بزرگسالی اولیه یا جوانی پیش می‌رود. بنابراین، از یک طرف تمایل بسیار زیادی به مستقل شدن از خانواده و داشتن یک پایگاه هویتی جدید دارد. از طرف دیگر، مورد حمایت قرار گرفتن و لذت کودکی بدون دغدغه و همراه با محبت باعث ایجاد یک نزاع درونی در او می‌شود. این مشکل زمانی بیشتر تشدید می‌گردد که اطرافیان مانند خانواده، مدرسه و … نیز توقعات متناقضی از نوجوان دارند. هم تمایل دارند که او مانند کودکی سر به راه و بدون اظهارنظر یا رأی مستقل باشد؛ و هم می‌خواهند مسئولیت‌های بزرگسالی به او واگذار کنند و او به خوبی به این مسئولیت‌ها عمل کند. در مشاوره زندگی به والدین آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا ابتدا بتوانند مهارت‌های خود را افزایش دهند. در نتیجه، در تعامل با نوجوان نیز صحیح‌ترین رفتار را داشته باشند.

 

شورش علیه صاحبان قدرت

حتماً همه‌ی والدین با این رفتار نوجوان آشنا هستند. آن را تجربه کرده‌اند. نوجوانان با پذیرش حرف بزرگترها از جمله والدین، کادر مدرسه و… چالش دارند. به نوعی، با نپذیرفتن حرف بزرگترها، سعی در اثبات بزرگی خودشان دارند. این رفتار در بحث‌های مکرر میان نوجوانان و والدین، شکایات کادر مدرسه از نافرمانی نوجوان از قوانین مدرسه و … دیده می‌شود. بنابراین، والدینی که نمی‌توانند مانع از دیرآمدن فرزند به خانه بشوند یا تسلط بر امورات تحصیلی او را مانند سابق ندارند، باید این مشکل را با مشاوره نوجوانان در میان بگذارند. درست است که این ویژگی خاص دوران نوجوانی است. اما، رفتار صحیح با نوجوان در این مرحله بسیار مهم است. اگر سخت گیری بیش از اندازه باشد، زمینه انجام رفتارهای خطرناک مانند گریز از منزل، گرایش به مواد، خودکشی و … را فراهم می‌کند.

 

ناتوانی در کنترل هیجانات و رفتارها

تغییرات جسمی و روانی دوران بلوغ منجر به ایجاد برخی رفتارهای هیجانی و ناتوانی در خودمهارگری می‌شود. این ویژگی‌ها مانند بزرگ شدن بینی، تغییر صدا، رشد دست‌ها، جلو آمدن سر به دلیل احساس بلندتر شدن گردن و … یک تغییرات عاطفی در نوجوان ایجاد می‌کند. بسیاری از این افراد نمی‌توانند با چهره یا اندام خود کنار بیایند. در نتیجه، هیجانات منفی مانند خشم، غم، اضطراب و … در آن‌ها افزایش می‌یابد. در نتیجه، نمی‌توانند پرخاشگری خود را کنترل کنند. یا احساس غم و گریه‌های مداوم دارند. در این میان، اگر محیط خانه و … همراه با ایجاد اعتماد به نفس و رشد خوداگاهی نباشد، مشکل دو چندان می‌شود و رجوع به مشاوره افسردگی لازم است.

ویژگی‌های لازم برای مشاوره جوان و نوجوان

ویژگی‌های لازم برای مشاوره جوان و نوجوان

به همان میزان که دوران نوجوانی و جوانی چالش‌برانگیز و با تغییرات فراوانی همراه است. مشاوره در این زمینه نیز مانند مشاوره کودک به توانمندی‌های خاصی نیاز دارد. بنابراین، افرادی که می‌خواهند از مشاوره نوجوانان استفاده کنند باید مشاوری انتخاب کنند که،

 

  1. با ویژگی‌های نوجوان آشنایی کامل داشته باشد.
  2. مشکلات و چالش‌های این دوران را بررسی کرده باشد.
  3. از توانایی بالایی برای ارتباط گیری با مراجع نوجوان برخوردار باشد.
  4. بتواند اطلاعات لازم را از مراجع دریافت کند.
  5. پر انرژی و با نشاط باشد.
  6. و….

 

یک نوجوان ممکن است در رابطه با مشکلاتی که او را آزار می‌دهد با خانواده صحبت نکند. اما، در ارتباط با مشاور این فرصت فراهم می‌شود. در نتیجه، مشاور باید بتواند به خوبی اعتماد مراجع را جلب کند تا به دنیای درون او راه یابد. طبیعتاً بررسی ویژگی‌های یک مشاوره نوجوانان مطلوب برای شما ممکن نیست. بنابراین، اعتماد به یک مجموعه کارآمد می‌تواند تضمین کند که بهترین خدمات مشاوره نوجوانان به شما ارائه می‌شود.

مشاوره جوانان و نوجوانان چه مزایایی دارد؟

شما تاکنون از کدام خدمات مشاوره استفاده کرده‌اید؟ اگر مشاوره ازدواج دریافت کرده باشید، حتماً فواید آن را احساس کرده‌اید. مشاوره نوجوانان و جوانان نیز از این قاعده مستثنی نیست. مشاوره نوجوانان،

 

  1. اعتماد به نفس آن‌ها را افزایش می‌دهد.
  2. کمک می‌کند شناخت خوبی از توانمندی‌های خود به دست آورند.
  3. مشکلات روان‌شناختی آن‌ها را شناسایی می‌کند.
  4. مشکل در روابط را به مشاوره روابط عاطفی ارجاع می‌دهد.
  5. نکات لازم برای ارتباط با همسالان را آموزش می‌دهد.
  6. در هدف‌یابی به آن‌ها کمک می‌کند.
  7. روابط میان والدین و نوجوانان را اصلاح می‌کند.
  8. دنیای درونی نوجوان را کشف می‌کند. در نتیجه، شناخت مسائل و مشکلات زیربنایی آسان‌تر می‌شود.
  9. در افزایش انگیزه نوجوانان مؤثر است.
  10. عملکرد آن‌ها را در مدرسه یا محیط‌های دیگر بهبود می‌دهد.
  11. و….

در مرکز مشاوره جوانان چه خدماتی ارائه می‌شود؟

خدمات مجموعه‌های مختلف با یکدیگر متفاوتند و بسته به نوع متخصصین حاضر در مرکز خدمات متنوعی ارائه می‌شود. با این حال، معمولاً مراکزی که در زمینه مشاوره جوانان فعالیت می‌کنند، آشنایی بالایی با انواع مشکلات این دوران دارند. در واقع، هم در سطح ابتدایی یعنی افزایش کارآمدی و تقویت مهارت‌های زندگی فعالیت می‌کنند. هم، برای رفع بحران‌های این دوران تلاش می‌کنند. از طرفی، چون بروز برخی از اختلالات روانی مانند برخی از انواع اختلالات شخصیت، اختلالات خلقی، وسواس، اختلالات اضطرابی و … در جوانان بیشتر است، مجموعه‌ها معمولاً آماده‌ی اجرای طرح درمان‌های مختلف برای این مشکلات هستند.

بنابراین، اگر به خدماتی مانند گفتار درمانی و … نیاز دارید، با مراجعه به سایت باتابان از ارائه آن اطمینان حاصل کنید. با این حال، برخی از جوانان با مشکلات شدید درگیر نیستند. اما، برای انتخاب شغل، رشته تحصیلی مقاطع بالاتر، بی‌انگیزگی، کمبود اعتماد به نفس، مهارت حل مسئله ضعیف، ناتوانی در ارتباط با افراد، ازدواج و … با چالش مواجهند. در این شرایط نیز می‌توانند با مراجعه به مرکز مشاوره جوانان از خدمات این مجموعه استفاده کنند.

مشاوره نوجوانان تلفنی برای چه مشکلاتی مفید است؟

سایت مشاوره نوجوانان و جوانان

بسیاری از افراد صرفاً مشاوره نوجوانان حضوری را ترجیح می‌دهند. اما، مشاوره تلفنی یکی از خدمات بسیار کاربردی در زمینه مشکلات نوجوانان است که کمک می‌کند در شرایط دشوار نیز دسترسی به بهترین متخصصین هموار باشد. بنابراین، اگر مایلید از مشاوره تلفنی استفاده کنید باید بدانید که این نوع مشاوره می‌تواند به بهبود مشکلات زیر کمک کند.

  1. اضطراب
  2. افسردگی
  3. فشار همسالان
  4. اضطراب اجتماعی
  5. فشار تحصیلی
  6. دعواهای خانوادگی
  7. مهارت‌های ارتباطی
  8. فشار رسانه‌های اجتماعی
  9. قلدری (در مدارس یا رسانه‌های اجتماعی)
  10. تغییرات زندگی (طلاق و/یا رفتن به مدرسه‌ای دیگر یا نقل مکان به مکان جدید)

علی‌رغم مزایای خدمات تلفنی، مشاوره نوجوانان تلفنی برای برخی مشکلات مانند اختلال هویت جنسی مناسب نیست. در نتیجه، اگر احساس کردید نوجوان شما در این زمینه آسیب‌هایی را تجربه کرده است، از خدمات مشاوره حضوری استفاده کنید.

مشاوره جوانان آنلاین می‌تواند به حل تعارضات جوانان با والدین کمک کند؟

بسته به اینکه جوان یا نوجوان شما چه مشکلاتی را تجربه می‌کند و چه چالش‌هایی با شما دارد، می‌توان از میان انواع مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی انتخاب کرد. در این میان، کارکرد مشاوره آنلاین و حضوری تا حدی مشابه است و فضای مشاوره را القا می‌کند. همچنین، می‌توانید در حضور جوان یا نوجوان با متخصص رفتار درمانی صحبت کنید. از طرفی، فرزند شما نیز چالش کمتری برای حضور در جلسه مشاوره دارد. بنابراین، دسترسی راحت‌تر است.

 از طرفی، برخی از نوجوانان و جوانان چون تمایل ندارند با والدین خود به مراکز مشاوره بروند، این مشکل با حضور جلسه آنلاین در منزل برطرف می‌شود. در نهایت اینکه، مشاوره نوجوانان و جوانان به انجام مصاحبه‌های دقیق و تخصصی، چالش‌های میان شما را شناسایی می‌کند. علت‌های اصلی آن را بررسی کرده و در نهایت به متخصصین مربوطه ارجاع می‌دهد. در این میان، اگر مشکلات شما ناشی از عدم مهارت در فرزند پروری یا درک دنیای نوجوان و جوان باشد، راهکارهای لازم را به شما و فرزندتان آموزش می‌دهد.

راه ارتباط با مرکز مشاوره نوجوانان

برای دریافت خدمات مربوط به مشاوره نوجوانان می‌توانید از دو روش زیر اقدام کنید.

 

سایت مشاوره نوجوانان

شما با مراجعه با لینک زیر می‌توانید وارد صفحه دریافت نوبت شوید و بدون معطلی نوبت مد نظر خود را به همراه متخصص مربوطه انتخاب کنید.

 

 شماره تلفن مشاوره نوجوانان

همچنین، با شماره‌گیری 02191303933 این امکان فراهم می‌شود و می‌توانید از متخصص مد نظر خود نوبت دریافت کنید. اگر در رابطه با متخصصین مجموعه باتابان اطلاعاتی ندارید، تماس بگیرید. این اطلاعات را از مرکز دریافت کنید.

نتیجه گیری

به طور کلی، مشکلات دوران نوجوانی معمولاً آشکارند و ابعاد مختلف زندگی نوجوان را در برمی‌گیرند. با این حال، معمولاً مورد سهل‌انگاری قرار می‌گیرند. در نتیجه، آینده‌ی نوجوان با خطرات بیشتری مواجه است. بنابراین، مهمترین کار شناسایی به‌هنگام چالش‌های دوران جوانی و نوجوانی و همچنین، اقدام برای برطرف کردن آن است. همین موضوع، اهمیت توجه به مشاوره نوجوانان و استفاده از متخصصان باتابان را بیش از پیش برجسته می‌کند. شما می‌توانید چالش‌هایی را که در ارتباط با نوجوانان تجربه می‌کنید با مشاوران باتابان در میان بگذارید و پاسخ حرفه‌ای دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران