مشاوره زندگی مشترک (رزرو نوبت + ارتباط فوری آنلاین و تلفنی)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • نویسنده:

مشاوره زندگی با چالش‌هایی سروکار دارد که کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ در واقع افراد در مراحل مختلف زندگی با مسائل و چالش‌های مختلفی مواجه می‌شوند که نمی‌دانند چه طور باید با آن‌ها مقابله کنند؛ مشاوره زندگی به افراد کمک می کند ضمن مقابله با چالش‌های زندگی، فرصتی برای رشد و شکوفایی خود ایجاد نمایند و زندگی خود را ارتقا دهند.

می‌خواهم ازدواج کنم اما شک دارم انتخابم درست است یا نه، ارتباط زناشویی ما کسل و بدون هیجان است، دوست دارم زندگیم را ارتقا دهم و رشد کنم، دخترم به تازگی خیلی گوشه‌گیر شده است، پسر نوجوانم و همسرم پیوسته در حال دعوا و کشمکش هستند، احساس افسردگی و ناامیدی دارم، اخیرا مادرم به یک بیماری سخت مبتلا شده است و من بسیار نگران احوال ایشان هستم، نمی‌دانم راه درست چیست و من در زندگی به دنبال چه چیزی هستم و بسیاری دیگر از چالش‌ها و مسائل زندگی که از طرافیان خود شنده‌اید و یا ممکن است خودتان هم در حال دست‌وپنجه نرم کردن  با برخی از این مسائل و مشکلات باشید. مشاوره زندگی با رویکرد نظری، تخصص و تعهد حرفه‌ای به انسان‌ها کمک می‌کند با مشکلات و تعارضات زندگی خود مقابله نمایند و به رشد و تعالی برسند.

منظور از مشاوره زندگی چیست؟

مشاوره زندگی، ارائه خدمات مشاوره‌ای حرفه‌ای و تخصصی توسط مشاور و روان‌شناس متخصص، باتجربه و دلسوز برای کمک به افراد است تا رشد کنند، تغییر کنند، تعدیل شوند و بهبود یابند. مشاوره زندگی دارای زیر‌شاخه‌های مختلف برای کمک به افراد با مشکلات و اهداف متفاوت و متعدد است. از جمله این زیر شاخه‌ها می‌توان به مشاوره زندگی مشترک یا زوج درمانی، مشاوره خانواده، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره جنسی، مشاوره تحصیلی، مشاوره توانبخشی و… اشاره نمود که هر کدام حوزه‌های وسیعی را مورد مطالعه قرار می‌دهند. در واقع مشاوره یک فرآیند پویا برای کمک به انسان‌ها است تا به سمت زندگی مطلوب خود حرکت نمایند.

مزایا و فواید مشاوره زندگی مشترک

مشاوره زندگی مشترک که به آن مشاوره زناشویی هم گفته می‌شود برای زوج‌های متاهل یا زوج‌هایی است که در مسیر ازدواج قرار دارند؛ بسیاری از روان‌شناسان بر این باور هستند که دوسال اول زندگی جزو پرچالش‌ترین بخش‌های زندگی زناشویی است و اگر دختر و پسر بتوانند این دوران را به خوبی پشت سر بگذارند پایه‌های زندگی مشترک خود را استحکام می‌بخشند. مشاوره زندگی مشترک به افراد کمک می‌کند از این فرصت برای آشنایی بیشتر با خلقیات و خصوصیات همسر خود، آشنایی با ماهیت و اهداف زندگی مشترک، رشد و ارتقای زندگی فردی و خانوادگی خویش استفاده نمایند و همسر خود را به عنوان یک فرد بپذیرند. از جمله مزایا و فواید مشاوره زندگی مشترک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • همسران از طریق مشاوره، مهارت‌های زندگی زناشویی را فرامی‌‌گیرند.
  • زوجین می‌توانند نیازهای خود و دیگری را بهتر بشناسند و برای آورده شدن آن‌ها تلاش نمایند.
  • در مشاوره پیش از ازدواج دختر و پسر قبل از آنکه تصمیم قطعی برای ازدواج اتخاذ نمایند با شرایط و خصوصیات مکنون و پنهان یکدیگر آشنا می‌شوند و با آگاهی بیشتر مهم‌ترین انتخاب زندگی خود را انجام می‌هند.
  • مشاور زندگی مشترک در چالش‌ها و دعواهای زوجین در مدیریت تعارضات، شناخت مسئله و برطرف نمودن آن به خانواده‌ها کمک می‌کند.
  • زوجین با ابعاد پنهان رابطه خود آشنا می‌شوند و تلاش می‌کنند با فهم دنیای درون‌روانی یکدیگر با همسر خود همراهی و همدلی نمایند.
  • در مواقعی زوجین بر سر مسائل و توافقات زندگی مشترک خود دچار تضاد و تعارض می‌شوند که تصمیم‌گیری را برای آن‌ها دشوار می‌کند؛مشاور زندگی مشترک اتخاذ تصمیم جمعی زوجین را راهنمایی می‌نماید.
  • افراد هنگامی که در حالت هیجانی شدید قرار دارند قادر به در نظر گرفتن ابعاد متعدد یک موضوع نیستند؛ لذا مداخله یک عنصر بیرونی متخصص و حرفه‌ای برای مدیریت و حل و فصل اختلافات زوجین حایز اهمیت می‌باید.

حتی اگر یکی از زوجین برای مشاوره مراجعه نمایند، تجربه نشان داده است که در این شرایط می‌توان به اثر بخشی مشاوره زندگی مشترک امیدوار بود.

انواع مشاوره زندگی

در کشورما در سال‌های نه چندان دور مشاوره تنها به صورت حضوری و رودر رو انجام می‌گرفت اما به ویژه از زمان کرونا انواع مشاورههای آنلاین و تلفنی رواج یافته و به سرعت پیشرفت کرده است. لذا از جمله انواع مشاوره زندگی باید می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

مشاوره زندگی حضوری

این نوع مشاوره که جزو پرطرفدارترین و موثرترین انواع مشاوره است، مراجع و مشاوره در اتاق مشاوره که معمولا در کلینیک است یکدیگر را ملاقات می‎‌کنند و از آن جهت که نشانه‌ها و واکنش‌های غیرکلامی یکدیگر را مشاهده می‌کنند برقراری ارتباط و استقرار فضای مناسب با سرعت و کیفیت بهتری انجام می‌شود.

 

مشاوره زندگی آنلاین

در مشاوره زندگی آنلاین معمولا مشاور و مراجع به صورت تصویری بایکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و نسبت به مشاوره تلفنی اولویت دارد زیرا مشاور می‌تواند پاسخ‌های غیرکلامی مراجع را دریافت نماید و برقراری ارتباط با سرعت بیشتری اتفاق میافتد.

 

مشاوره زندگی تلفنی

در این نوع مشاوره، مشاور و مراجع به صورت تلفنی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و تلاش می‌کنند فضای مناسبی شبیه آنچه که در مشاوره حضوری یا آنلاین اتفاق می‌افتد ایجاد نمایند. لذا تاکید می‌شود که حتما مشاور و مراجع در یک موقعیت مشاوره‌ای قرار داشته باشند انگار که در اتاق درمان هستند.

چه زمانی نیاز به مشاور زندگی مشترک داریم؟

ممکن است این سوال برای شما مطرح شده باشد که ما چه زمانی به مشاوره زناشویی نیاز داریم؟ شما در زندگی خود مراحل مختلفی را طی می‌کنید و در هر دوره با چالش‌ها و مسائل مختلفی مواجهه می‌شوید که برای مدیریت و گذر از آن‌ها به مهارت‌ها و یادگیری‌های جدید نیاز دارید؛ دختر و پسری که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند برای آشنایی بیشتر با خصوصیات، نیازها، شرایط اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی، خانوادگی و اجتماعی یکدیگر باید به مشاوره زندگی مراجعه نمایند. زمانی که زوجین دچار اختلاف، تعارض و تضاد می‌شوند مداخله مشاور عاقلانه و به دور از فضای هیجانی و سوگیری، به زوجین کمک می‌کند زندگی زناشویی خود را بهبود ببخشند. اگر فکر می‌کنید زندگی متاهلی شما مشکلی ندارد اما شما احساس رضایت و خرسندی ندارید می‌توانید از خدمات مشاوره‌ای استفاده نمایید. علاوه براین مشاوره زندگی مشترک تنها برای زوجینی که مشکل دارند نمی‌باشد همسرانی که می‌خواهند زندگی خود را غنی‌تر کنند و کیفیت روابط خود را بهبود ببخشند نیز می‌تواند مفید باشد.

رویکرد های مشاوره زندگی مشترک

رویکردهای مختلفی در مشاوره زندگی مشترک وجود دارد که مشاوران و درمانگران بر اساس جهان‌بینی، اعتقادات، علاقه و تخصص خود از یک سو و نیاز مراجعین از سوی دیگر، در مشاوره‌ها و مداخلات خود استفاده می‌کنند. در ادامه برخی از رویکردهای رایج مشاوره زندگی به اختصار موزد بحث قرار می‌گیرد:

 

زوج‌درمانی هیجان‌مدار

در حال حاضر یکی از رویکردهای رایج و کاربردی در مشاوره زندگی مشترک، زوج درمانی مبتنی بر هیجان می‌باشد. پایه و اساس زوج درمانی هیجان مدار رویکردهای شخص‌محور، گشتالت درمانی درمان‌های وجودی و نظریه دلبستگی است. مشاور هیجان‌مدار به زوجین کمک می‌کند هیجانات خود را شناسایی، نامگذاری و ارزیابی نمایند. در نتیجه می‌توانند پاسخ‌های هیجانی خود را تنظیم و مدیریت نمایند.

 

زوج‌درمانی شناختی-رفتاری

درمان شناختی-رفتاری در کشورما جزو پرطرفدارترین و موثرترین درمان‌ها می‌باشد. عقیده زیربنایی در این درمان این است که افکار ناکارآمد و تحریف‌های شناختی باعث رفتاهای ناسازگار و احساسات ناخوشایند می‌شود، البته این سه بعد وجود ما، دارای تاثیر متقابل هستند. مشاور شناختی-رفتاری در کشف باورهای ناکارآمد، تحریف‌ها شناختی، طرحواره‌های ناسازگارانه و اصلاح و جایگزین آن‌ها به زوجین کمک می‌کند.

 

نظریه گاتمن

گاتمن یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه کار با زوجین و خانواده است. زوج درمانی گاتمن برای زن و شوهرهایی که به دنبال بهبود رابطه خود هستند مناسب می‌باشد. اهداف این نوع مشاوره زندگی مشترک خنثی کردن روابط کلامی مشکل‌ساز، افزایش صمیمیت، احترام و محبت و از بین بردن عواملی است که احساس رکود و رخوت ایجاد می‌کند.

 

واقعیت درمانی

گلاسر نیز یکی از موفق‌ترین صاحب نظران در زمینه ازدواج است که تاکید ویژه‌ای بر نیازها و برآوردن نمودن آن‌ها دارد. مهم‌ترین نیازهای انسان نیاز به محبت و احترام است. علاوه براین گلاسر نیازهای انسان را در پنج طبقه(نیاز به بقا، نیاز به عشق و محبت، نیاز به قدرت، نیاز به آزادی و نیاز به تفریح) قرار می‌دهد و براین باور است که این نیازها در همه افراد مشترک است و فقط شدت آن‌ها متفاوت است. شدت نیازهای زوجین باید با یکدیگر متناسب باشند تا از زندگی مشترک خود رضایت داشته باشند.

راه دریافت مشاوره زندگی

مشاوره فرآیندی حساس و چالش‌برانگیز است که نیازمند همسفری مراجع و مشاور در طول این فرآیند می‌باشد تا مراجع به اکتشاف و رشد خویش برسد. اگر مشاور نابلد و غیر‌حرفه‌ای باشد ممکن است آسیب‌های بیشتری به مراجع وارد کند؛ مرکز باتابان با مشاوران و درمانگران متخصص، متعهد، حرفه‌ای و دلسوز انواع خدمات حرفه‌ای مشاوره زندگی را به مشتریان ارائه می‌دهند. مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی، و مشاوره زندگی آنلاین در فضای آرام و حرفه‌ای صورت می‌پذیرد. شما می‌توانید به وب‌سایت ما مراجعه کرده و متناسب با مسئله خود ضمن مطالعه رزومه مشاورین وقت رزرو نمایید و چنانچه به راهنمایی نیاز دارید با پشتیبانان ما تماس حاصل نمایید.

پاسخ به سوالات متداول

چه موضوعاتی را نباید با مشاوره زندگی مشترک مطرح کرد؟

شما هر موضوعی که بخواهید را می‌توانید با مشاوره زندگی مشترک مطرح نمایید و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد در واقع جلسات مشاوره مختص شما است و مشاور جلسه را با کمک خود شما سازماندهی می‌کند.

 

چه طور یک مشاور متخصص و حرفه‌ای انتخاب کنیم؟

برای انتخاب مشاور متخصص و حرفه‌ای ابتدا باید مسئله خود را بشناسید و سپس با جست‌وجو‌ در اینترنت، مطالعه رزومه مشاوران، پرس‌جو و از اطرافیان و افراد صاحب‌نظر در این حوزه، به یک مشاور متخصص و باتجربه مراجعه نمایید.

 

تعداد جلسات مشاوره زندگی  چه قدر است؟

درمورد تعداد جلسات مشاوره زندگی یک نظر واحد وجود ندارد و بسته به نوع مشکل و مسئله، هدف درمان، رویکرد مشاور و.. متفاوت می‌باشد.

 

همسرم از شرکت در جلسات مشاوره خود داری می‌کند، چه کار می‌توانم انجام دهم؟

مشاوره زمانی واقعا اثرگذار است که فرد داوطلبانه برای شرکت در جلسات مشاوره حاضر شوند لذا اگر همسر شما حاضر به شرکت در جلسات نیست شما نمی‌توانید او را مجبور نمایید. اما با تغییر رفتار شما احتمالا ایشان هم برای شرکت در جلسات مشاوره ترغیب شود و توجه نمایید که حتی اگر همسر شما مایل به شرکت در جلسات مشاوره نباشد شما می‌توانید از این جلسات برای بهبود زندگی و روابط خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران