مشاوره روابط عاطفی (مشاور رابطه حضوری، آنلاین، تلفنی)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
  • نویسنده:

آیا برای شما اتفاق افتاده است که در روابط دوستانه‌تان با مشکل مواجه شوید و ندانید آن را چگونه برطرف کنید؟ با همسرتان به چالش برخورده‌اید و به دنبال راهکاری برای جبران گذشته هستید؟ نمی‌دانید نیازهای فرزندتان چیست و این موضوع به روابط عاطفی شما آسیب زده است؟ حتی، نمی‌دانید در ارتباط با سایر افرادی که با آن‌ها پیوند عاطفی دارید، چگونه برخورد کنید که زمینه ناراحتی ایجاد نشود؟ به طور کلی، برای مهارت برقراری ارتباط خصوصاً در زمینه روابط عاطفی چالش‌هایی را در گذشته تجربه کرده‌اید یا الآن نیز با آن‌ها مواجه هستید. بنابراین، به روان درمانی یا مشاوره نیاز دارید. بهترین کار، مراجعه به مشاوره روابط عاطفی است. آیا از این نوع مشاوره اطلاعاتی دارید؟

مشاوره روابط عاطفی چیست؟

نوعی از خدمات مشاوره است که به شما کمک می‌کند در پیوندهای عاطفی،

 

  • بتوانید هیجانات خود را مدیریت کنید.
  • بهتر ارتباط برقرار کنید.
  • نیازهای افراد را درک نمایید.
  • ضعف‌های خود را بشناسید.
  • راهکارهایی برای ارتباط بهتر به کار ببرید.
  • مشکلاتی که در روابطتان ایجاد می‌شود را برطرف نمایید.
  • همچنین، آسیب‌های احتمالی موجود در روابط را نیز بشناسید.
  • و…..

مشاوره روابط عاطفی چه اهمیتی دارد؟

نیاز به ارتباط و تعامل انسانی، یکی از فاکتورهای بسیار مهم سلامت روانشناختی است. در واقع، هر کس تمایل دارد دوستانی داشته باشد. برای این امر ممکن است هر کاری انجام دهیم تا بتوانیم روابط صمیمی و گرم با دیگران برقرار کنیم. همچنین، آن را حفظ نماییم. در این فضا، مایلیم که دیگران ما را همان‌گونه که هستیم بپذیرند و برایمان ارزش قائل باشند. به نوعی، به رسمیت شناخته شویم و نیازهای ما درک شود. بنابراین، می‌خواهیم با کسانی در ارتباط باشیم که حقیقتاً به آرامش ما اهمیت بدهند.

در نتیجه، تمایل داریم که این روابط دوجانبه باشد. یعنی، همانطور که ما دوست داریم روابط محبت‌آمیز و صمیمی با دیگران برقرار کنیم، آن‎ها نیز متمایل باشند چنین رابطه‌ای با ما برقرار کنند. بنابراین، ما به ارتباط با دیگران نیاز داریم و این نیاز به رابطه با گروه‌ها، سازمان‌ها و حتی جوامع نیز گسترش پیدا می‌کند. در این فضا، مشکلاتی برای ما ایجاد می‌شود که بدون برطرف کردن آن نمی‌توانیم روابط عاطفی رضایت بخشی داشته باشیم. بنابراین، باید برای حل این مشکلات از مشاوران آموزش دیده در این زمینه کمک بگیریم.

مشاوره رابطه عاطفی در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد؟

Emotional relationship counseling

همه ما مایلیم که مشکلات ارتباطی که در زمینه عاطفی ایجاد می‌شوند را برطرف کنیم. اما، ممکن است ندانیم یک متخصص روابط عاطفی در چه زمینه‌هایی به ما کمک می‌کند. در مشاوره زندگی توصیه می‌شود اگر در هریک از روابط زیر با مشکل مواجه شدید از متخصصین روابط عاطفی کمک بگیرید:

 

روابط بین همسران

روابط بین زوجین از جمله‌ روابط چالش برانگیز است. در واقع، دو نفر با دو دنیای متفاوت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. هر کدام نیازها، احساسات، اهداف، وظایف و نقش‌های متفاوتی دارند. گاهی برخی از زوجین نه تنها شناختی از دنیای یکدیگر ندارند. بلکه، خودشناسی آن‌ها نیز ضعیف است. به نوعی، نمی‌دانند که چه اهدافی باید برای خود تعیین کنند؟ کدام خلأهای درونی بیشتر آن‌ها را آزار می‌دهد؟ وظایف آن‌ها به عنوان مرد یا زن چیست؟ و صدها سؤال دیگر دارند.

این شناخت ناکافی، زمینه‌ی ایجاد تعارض و مشکل میان زوجین است. فردی که از خودش شناخت کافی ندارد، چطور می‌تواند دنیای همسرش را بشناسد و به نیازهای او رسیدگی کند؟ شما به خودآگاهی‌تان چه امتیازی می‌دهید؟ آیا این شناخت برای شما ایجاد شده است؟ بنابراین، زوجینی که در روابط عاطفی با چالش مواجه می‌شوند، قطار زندگی را از مسیر صحیح خارج می‌کنند. در نتیجه، انواع مشکلات را تجربه می‌نمایند. در صورتی که، مراجعه به زوج درمانی نشان می‌دهد که این افراد در مهارت برقراری ارتباط دچار ضعف هستند. در این زمان، علاوه بر تقویت این مهارت، به بررسی سایر علت‌های ایجاد کننده مشکل نیز پرداخته می‌شود. در نتیجه، با یک بررسی چند جانبه، انواع توصیه‌ها و روش‌های لازم برای برقراری یک ارتباط صحیح ارائه می‌گردد. اگر احساس می‌کنید در ارتباط با همسرتان صمیمت و گرمی را تجربه نمی‌نمایید، حتماً با یک متخصص صحبت کنید.

 

تعامل اعضای خانواده

خانواده اولین بستری است که پیوندهای عاطفی در آن شکل می‌گیرد. اینکه دوست داشته باشیم و دوست داشته شویم، از تعاملات اولیه با سایر اعضای خانواده شکل می‌گیرد. بنابراین، اگر ما در این ارتباط نتوانیم خوب عمل نماییم یا واکنش‌های خوبی دریافت نکنیم، با هیجانات منفی مانند غم، خشم، ترس و اضطراب درگیر می‌شویم. متخصصین روابط عاطفی، به بررسی ارتباط خواهر-برادری، والد-فرزندی و … می‌پردازند. آسیب‌های ایجاد شده را بررسی می‌کنند. در نتیجه، با مداخلات مشاوره فردی و خانوادگی به حل این مشکلات کمک می‌نمایند.

 

سبک فرزند پروری صحیح

یکی از جنبه‌های تعامل با اعضای خانواده، به ارتباط بین والدین و فرزندان باز می‌گردد. همه ما می‌دانیم که پایه‌های محبت از ابتدای تولد و با پاسخ‌های به‌هنگام مادر به نیازهای کودک تشکیل می‌شود. در نتیجه، دلبستگی ایمن میان والد و فرزند شکل می‌گیرد. با این حال، اگر این دلبستگی به صورت ناایمن محقق شود، در روابط عاطفی نوجوانی و جوانی خود را نشان می‌دهد. بنابراین، شما باید از ابتدا برای داشتن یک سبک فرزندپروری صحیح تلاش کنید؛ تا از افراط و تفریط در این مسیر خودداری نمایید. در نتیجه، با مشکلات عاطفی کمتری در روابط با فرزندانتان مواجه شوید. متخصصین مشاوره روابط عاطفی در این زمینه به شما کمک می‌کنند.

 

دوست‌یابی و ارتباط با همسالان

ارتباط با همسالان یک نیاز کاملاً طبیعی است. هر فردی از سنین کودکی این نیاز را احساس می‌کند. با این حال، برخی افراد در نوجوانی با مشکلات عاطفی مواجه می‌شوند. مانند،

  • دوستی‌های افراطی

در واقع، برخی از نوجوانان یا حتی افراد بزرگسال درگیر فرآیند دوستی‌های افراطی می‌شوند. به گونه‌ای که تمام سرمایه‌های محبتی خود را برای یک نفر اختصاص می‌دهند. در نتیجه، اگر در ارتباط با این فرد با کمترین بی‌توجهی مواجه شوند، به شدت تنش درونی را تجربه می‌کنند در نهایت، امکان ابتلاء به انواع مشکلات خلقی، اختلالات اضطرابی، اختلالات شخصیتی و حتی خودکشی وجود دارد. پس، اگر احساس می‌کنید فرزند یا …. شما در یک رابطه عاطفی افراطی چه با هم‌جنس یا جنس مخالف قرار دارد، در این شرایط، رجوع به متخصص روابط عاطفی در کنار مشاوره افسردگی توصیه می‌شود. مشاور به این افراد کمک می‌کند تا،

 

  • شناخت بیشتر نسبت به خود و روابط عاطفی با دیگران به دست آورند.
  • آسیب‌های موجود در روابط افراطی را بشناسند.
  • راهکارهای لازم برای کنترل این روابط را یاد بگیرند.
  • نحوه به کار بستن این اقدامات را همراه با کمک خانواده تمرین کنند.

 

  • مشکل در ارتباط گیری

از طرفی، برخی دیگر نمی‌توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند. با اینکه، به ارتباط عاطفی با دوستان نیاز ویژه‌ای دارند، اما به دلیل، اعتماد به نفس پایین، خودکارآمدی کمتر، عدم تحمل بی‌توجهی، شکل‌گیری دلبستگی ناایمن در کودکی و داشتن خلأ‌های درونی نمی‌توانند یک ارتباط سالم و معقول برقرار کنند. برای این افراد در مشاوره روابط عاطفی تدابیری برای،

 

  • افزایش اعتماد به نفس
  • دخالت خانواده برای محبت و توجه‌ بیشتر
  • رفع سایر علت‌های زمینه‌ای
  • تمرین مهارت ارتباط گیری
  • و …. به کار برده می‌شود.

انواع مشاوره رابطه عاطفی

برای رجوع به مشاوره روابط عاطفی می‌توانید از سه طریق اقدام کنید:

 

مشاوره روابط عاطفی حضوری

رجوع به مشاوره روابط عاطفی در مواقعی که مشکلات عاطفی شدید در میان باشد، به صورت حضوری توصیه می‌شود. در واقع، در این شرایط خصوصاً در روابط زوجین هر دو نفر باید حضور داشته باشند تا ابعاد مختلف مشکل بررسی شود. شاید برخی مشاوره خانواده تلفنی را ترجیح بدهند. اما، مشاوره حضوری در این شرایط به حل بهتر مشکل بیشتر کمک می‌کند. برای دریافت مشاوره حضوری می‌توانید با مراجعه به سایت نوبت بگیرید.

 

مشاوره روابط عاطفی آنلاین

 

مشاوره روابط عاطفی آنلاین

 

یکی از دلایل اصلی برخی مراجعان برای عدم مراجعه به مشاور، وجود مشغله‌های فراوان می‌باشد. در واقع، خدمات آنلاین مانند مشاوره ازدواج آنلاین این مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرده است. در این روش، می‌توانید به انواع متخصصان مشاوره روابط عاطفی دسترسی داشته باشید. همچنین، استفاده از زمان‌های مختلف در شبانه روز برای دریافت مشاوره ممکن است. با یک ابزار متصل به اینترنت می‌توانید وقت مشاوره دریافت کنید و چالش‌های‌ عاطفی خود را با ما در میان بگذارید.

 

مشاوره روابط عاطفی تلفنی

اگر ابزار لازم برای برقراری مشاوره آنلاین وجود نداشته باشد، استفاده از مشاوره تلفنی یکی از بهترین راه‌های حل مشکل است. مشاوران تلفنی آموزش دیده‌اند تا چالش‌های عاطفی شما را در این فضا برطرف کنند. البته، بستگی دارد که تا چه حد با مشکل مواجه شده باشید. اگر مشکل شما دامنه گسترده‌ای دارد و نیاز باشد با سایر افراد خانواده نیز صحبت شود، انواع دیگر مشاوره ارجحیت دارند.

نتیجه گیری

ارتباط، نیاز اصلی ما انسان‌هاست. این ارتباط از راه‌های مختلف و در تعامل با دیگران محقق می‌شود. با این حال، تشکیل پیوندهای عاطفی در کنار مزایایی که دارد، با چالش‌هایی نیز همراه است. شاید ما راه‌های برقراری ارتباط را ندانیم. نتوانیم ظرافت‌های یک رابطه را درک کنیم. شناخت درستی از نیازهای اطرافیانمان نداشته باشیم و …. همه این عوامل موجب می‌شود یک رابطه عاطفی با تهدیداتی روبه‌رو گردد. بنابراین، مشاوره روابط عاطفی کمک می‌کند تا ما روابط خود را بهترین شکل ممکن مدیریت نماییم. مهم مراجعه به موقع و به کار بستن توصیه‌های مشاور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران