زوج درمانی ممکن است در نظر بسیاری از افراد نشانهی ضعف یک رابطه باشد؛ اما باید دانست که تنها زوجهایی به زوج درمانگر مراجعه میکنند، که هم دارای قدرت و عزت نفس بالا بوده و هم به دنبال رفع مشکلات اصلی هستند. فرایند زوج درمانی کمک میکند که زوجین بر مسائل اساسی و مهمتر تمرکز کنند و دست از حاشیه پردازی و افزودن تنش بردارند. گاهی زوجین با خود گمان میکنند تمام تلاش خود را برای رابطه اعمال کردهاند و مقصر فقط طرف مقابل است؛ جلسات زوج درمانی به زوجین این فرصت را میدهد که بدانند آنچه تا کنون انجام میدادهاند، حتی اگر خوب هم بوده مناسب رابطه نبوده است و باید اصلاح شود.
زوج درمانی نوعی از روان درمانی است که در آن روانشناس به عنوان یک درمانگر به زوجها کمک میکند که در رابطهی خود بینش لازم را کسب کرده و با انجام تمرینهای گوناگون ناسازگاریها را حل کنند و به آرامش و بهبود برسند. همچنین زوج درمانی فرآیند و تکنیکهایی را در برمیگیرد که یک درمانگر جهت شناخت، ریشه یابی و اصلاح ارتباط و رفتار زوجین پیاده میکند.
در واقع وجه تفاوت مشاوره طلاق و زوج درمانی، این است که:
با توجه به این تعاریف، اهمیت به رابطه، خانواده و تمایل به کم کردن تعارضها و رفع ایرادات، انگیزهی اصلی طی کردن جلسات زوج درمانی است.
زوج درمانگر فردی است که در زمینه مسائل مربوط به خانواده و ارتباط زوجین آموزش دیده است. البته، زوج درمانگر صرفاً برای زن و شوهرهای ازدواج کرده مورد استفاده قرار نمیگیرد. بلکه، براساس فرهنگهای مختلف، زوجهای ازدواج نکرده، زوجهای همجنسخواه و موارد دیگر را نیز در بر میگیرد. این متخصصان، به افراد کمک میکنند، در درجه اول شناخت خوبی از مشکلات ارتباطی خود به دست آورند. تا زمانی که این بینش حاصل نشود، استفاده از هیچ مداخلهای کارآمد نیست.
در قدم بعد، با مشاهده سبک تعاملی زوجین علتهای ایجاد کننده و تداوم بخش این مشکل را به آنها نشان میدهد. در نهایت، متناسب با روش درمانی خود و نوع مشکلات زوجین از تکنیکهای حرفهای برای کنترل و رفع مشکل و یا تغییر شرایط استفاده میکند. در مرکز مشاوره باتابان امکان بهرهمندی از تخصص زوج درمانگران کارآزموده و حرفهای فراهم شده است. میتوانید در همین صفحه با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید و وقت مشاوره دریافت نمایید.
یک گلدان را تصور کنید که میتواند مثال خوبی برای رابطهی میان همسران باشد. برای داشتن گلی شاداب، رسیدگی به تمامی جوانب همچون آب کافی و به اندازه، خاکی که مدام تقویت میشود و تامین نور خورشید ضروری است. این رسیدگیها باید با بروز هر گونه تغییر مناسب سازی شود؛ یعنی وقتی گل پژمردهتر میشود، باید یافت که مشکل در کجا بوده است؟ هدف اصلی زوج درمانی یافتن این مسئله است. درواقع کمک میکند که افراد بر اساس نیازهای یکدیگر عمل کنند نه آنچه خود درست میدانند.
یکی از مهمترین و بهترین کاربردهای زوج درمانی، دخالت شخص سوم بر مبنای ارائهی راهحل است. زوجین برای حل تعارضات بین خود، معمولاً دو رویکرد را پیاده میکنند:
حال توجه کنید که یک زوج درمانگر به عنوان شخص سوم، هم نقش یک مداخله گر را ایفا میکند با این تفاوت که عینک قضاوت بر چشم ندارد و هم راه حل مناسب را به زوجین نشان میدهد.
زوج درمانی میتواند همواره دید بازتری نسبت به کلیت رابطه و مفهوم ازدواج به افراد بدهد. همچنین به شناخت بهتر هر فرد نسبت به خودش کمک میکند. گاهی بیشتر مشکلات ناشی از اطلاعات محدود و غلط دربارهی کلیت ازدواج بوده است، همچنین میتواند به علت بروز هرگونه تغییر در رابطه رخ دهد، مثلا: تغییر شغل، جابجایی محل زندگی، بیکاری، تولد یک فرزند و… که در تمامی این موارد مراجعه به زوج درمانگر مفید است.
تولد یک فرزند و ورود یک انسان جدید به رابطه زن و مرد، علاوه بر نکات مثبت و افزایش استحکام یک پیوند، آمادگی بروز تنشها و تعارضاتی را هم در خانواده فراهم میکند. تربیت فرزند از مهمترین مسئولیتهای زن ومرد در رابطه است؛ پس برای عبور هرچه بهتر از اولین تجربهی پدر و مادر شدن، نیاز به یک مشاور احساس میشود.
در ادامه با انواع زوج درمانی بیشتر آشنا میشوید:
در این نوع درمان، تاکید و تمرکز بر روی اختلالات حل نشده و تنشهای درونی برآمده از دوران کودکی و رفتار والدین است. درمانگر عمیقترین لایههای روان زوجین را کشف میکند و مسبب اصلی رویدادهای حال حاضر را به دست میآورد. برای مثال نقش مادر در گذشتهی فرد را بررسی میکند؛ زیرا تمرکز این رویکرد حول محور فرایند رشد در دوران کودکی تا زمان مستقل شدن و جدایی از مادر وخانواده میگردد.
این نوع از زوج درمانی مبنی بر تقویت تبادل رفتاری میان زن و مرد است. به این صورت که با تعیین کردن یک الگوی رفتاری سالم و مناسب برای زوجین، رفتارهای مثبت افزایش یافته و رفتارهای منفی کاهش مییابد. رفتارهای معینی که نتجهی مثبت دارند پاداش میگیرند و موجب تقویت تبادلات مثبت میان زن و مرد میشود.
درمانگر در این نوع از زوج درمانی، به بهبود تبادلات رفتاری زوجین کمک میکند و مهارهای حل مسئلهی آنها را افزایش میدهد؛ به طوری که اعمال تکراری ناسازگار در رابطه شناسایی میشود و بهبود مییابد.
درمانگر شناخت و درک منفی زوجین را با ساختار قدرت و نقش افراد در خانواده مورد بررسی قرار میدهد. منظور از ساختار قدرت به چالش کشیدن نقش هر یک از اجزای خانواده است. و به همین ترتیب رفتارهای درست و جایگزین را مطرح میکند. این رفتارهای جایگزین به کمک ایفای نقش درست و اصلاح شده بر ایجاد و تقویت درک مثبت در خانواده اثرگذار است.
مبنای این نوع از درمان این است که تمامی احساسات و عواطف زوجین در جلسات باید جدی گرفته شود. در زوج درمانی هیجان مدار، در واقع رویایی صادقانه زوجین با عواطف و احساسات خود در طول درمان از اهمیت زیادی برخوردار است. در این نوع زوج درمانی باز کردن بیرویهی مسائل گذشته و نگرانی دربارهی آینده کمتر میشود و زمان حال مورد تاکید و توجه قرار میگیرد.
رویکردهای زوجدرمانی شامل موارد زیر میشود:
در این رویکرد زوجین به کمک مشاور، الگوهای ناسازگاری که دلبستگی و پیوند میان زن و مرد را هدف قرار میدهد پیدا میکنند. در واقع تکنیکهایی را که دلبستگی و محبت سالم را دررابطه ایجاد میکند میآموزند. مطالعات نشان داده که این تکنیک کمک زیادی به ماندگاری و تثبیت این دلبستگی خواهد کرد.
این رویکرد غالباً در خصوص زوجهایی به کار گرفته میشود که رابطه خود را محکوم به شکست میدانند. روایت درمانی کمک میکند افراد بدانند هیچ گاه یک جریان روایی واحدی وجود ندارد که کلیت تجربه آنان را دربرگیرد. این رویکرد به همکاری زوجین هنگام گفت و گو و روایت و مرور ماجراها منجر میگردد.
رویکرد راه حل محور مربوط به زمانی است که زوجین با یک مسئلهی خاص سر و کار دارند که در در کوتاه مدت ایجاد شده و مقطعی است. این رویکرد کمک میکند افراد به به هدف خاص خود متمرکز باشند و تعارضات پیش آمده را حل کنند. همانند تغییر موقعیت شغلی.
طرحواره درمانی یک رویکرد پیشرفته و ابتکاری است. در این روش تلاش میشود که عناصر فعال و ساختار یافته در رفتار افراد در کنار ذهنیت آنها و تجارب اولیهی زندگیشان مورد بررسی قرار گیرد تا تعارضات اصلی و بنیادین آشکار شود.
این روش کارآمد و محبوبی است که در سه مرحلهی ارزیابی رفتاری زوجین، بازخورد و درمان انجام میپذیرد. در این رویکرد تاکید بر افزایش پذیرش در زن و مرد، موجب تغییر رفتار آنها میشود و زوجین مهارت و توانایی همدلی و درک تقابل را در خود بالا میبرند.
این رویکرد از عمیقترین رویکردهای درمانی بوده که به ریشه یابی در روان فرد میپردازد. درمانگر با این روش پنهانیترین احساسات و ترسهای شریک عاطفی فرد را در مییابد و عت بروز مشکلات حال حاضر را تحلیل میکند. این رویکرد یک فضای کاملاً گفت و گو محور را میطلبد و با تاکید بر بیپرده گویی توسط درمانگر به مسیری درست هدایت میشود.
یکی از رایجترین رویکردهای زوج درمانی پس از 40 سال تحقیق مستقیم توسط گاتمن پایه گذاری شد. زوج درمانی گاتمن، کمک میکند که زوجین در نهایت درک بیشتر و بهتری از رابطهی خود داشته باشند و صمیمت، همدلی و محبت میان آنها افزایش یابد. روش گاتمن بر نکاتی مهم تاکید داشت همچون: احترام متقابل زوجین که منجر به نزدیکی بیشتر میشد، آرام نگهداشتن فضای بحثها و اختلافات، کمک به افزایش درک متقابل زوجین و بازسازی و پر کردن خلاهای رابطه برای جلوگیری از سرد شدن و…
از جمله مزایای شرکت در جلسات زوج درمانی میتوان اشاره کرد به:
معایب زوج درمانی شامل مواردی میشود که در اصل ارتباط مستقیم با شیوهی درمانی درمانگر و همچنین عدم پذیرش و همکاری زوجین دارد. یک درمانگر به دلایل زیر میتواند بر بینتیجه و ضعیف بودن جلسات درمان بیفزاید:
وقتی افراد بدون تحقیق کافی یا به اجبار یکی از طرفین اقدام به شرکت در جلسات زوج درمانی میکنند، علاوه بر بیفایده بودن هزینههای زمانی و مالی، رابطه را به تخریب بیشتر سوق میدهند.
رویکرد تلفیقی تا کنون بهترین تکنیک در زوج درمانی در نظر گرفته میشود؛ اما به طور کلی هر زوج درمانگر بنا بر تعارضات میان زوجین، رویکرد مناسب خود را پیش میگیرد. به هر نحو در اغلب رویکردها تکنیک اصلی و بنیادین زیر به کار گرفته میشود:
به این صورت است که از همان ابتدا زن و مرد از فضای مسموم و پرتنش خود به آرامی فاصله میگیرند و در نتیجه از اجرای الگوی نامطلوب تکراری زوجین جلوگیری میشود.
شناخت در دو دستهی «جنس» و «فصل» وجود دارد. شناخت جنس این معنا که: جنس مرد به طور کلی چگونه است؟ و جنس زن به طور کلی چگونه است؟ و شناخت فصل یعنی: «من» به عنوان مرد چگونهام و چگونه عمل کردهام؟ و… . درمانگر همان شخص سومی است که به زوجین نشان میدهد که هر دو شناخت دربارهی خود را افزایش دهند و درک درستی از مفهوم «حق» و «وظیفه» پیدا کنند.
درمانگر علاوه بر خوب بودن در رابطه و خوب عمل کردن، مناسب بودن رفتارهای طرفین را بررسی میکند. به بیان بهتر به مناسب سازی رابطه میپردازد.
بسیاری از مواردی که افراد گمان میکنند، هیچ راهی به جز طلاق نیست، از این موضوع ناشی میشود که: راهی نمیشناسند، نه اینکه هیچ راهی نیست! در عمده مواقعی که باعث میشود یک زوج به درمانگر مراجعه کنند، مربوط به اشکالاتی است که منجر به کاهش 3 فاکتور مهم:
زوجین میشود. اشکال در هر کدام از این سطوح نیاز به زوج درمانی دارد و ضعف در آنها،
بنا بر این هر مقولهای که این سه بخش رابطه را تحت الشعاع قرار دهد، نیاز به مشاوره و درمانگر دارد. بنابراین اگر احساس میکنید،
شما باید به زوج درمانگر مراجعه کنید. شرکت جلسات زوج درمانی کمک میکند به،
زمانی که با زوج درمانی و اهداف و تکنیکهای آن آشنا میشویم، این هدف بیشتر نمایان میشود که؛ زوج درمانی به دنبال ایجاد ارتباط مؤثر میان زوجین است. در واقع، بیش از 90 درصد زوجین با راهکارهای ایجاد یک ارتباط مؤثر آشنایی ندارند یا نمیدانند چگونه باید آنها را به کار ببرند. برای شناخت این راهکارها باید بدانیم؛ یک ارتباط مؤثر از چند مؤلفه مهم تشکیل شده است که عبارتند از:
گفتگوی کلامی حلقه مفقوده بسیاری از ارتباط هاست. در واقع، برخی زوجین تصور میکنند چون در موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت میکنند، پس از مهارت گفتگوی کلامی برخوردارند. اما، گفتگوی کلامی زمانی میتواند اثرگذار باشد و ما را به ارتباط سازنده نزدیک کند که باعث انتقال ایدهها، افکار و احساسات هر یک از زوجین شود. برای اینکه گفتگوی کلامی در بهترین حالت خود ایجاد شود، مشاوره زوج درمانی نکات زیر را توصیه میکند:
کاملاً بدیهی است، یک گفتگو همان گونه که آغاز میشود پایان مییابد. برخی زوجین برای بیان خواستهها و انتظارات خود از لحن پرخاشگرانه و طلبکارانه استفاده میکنند. در نتیجه، یک دور باطل را در گفتگو آغاز مینمایند که نمیتوانند به آن پایان دهند. در این موارد پیشنهاد میشود، پیش از آغاز صحبت کردن درباره موضوع مد نظرتان فکر کنید.
جملات مناسبتر را خصوصاً برای شروع صحبت انتخاب نمایید. همچنین، در نظر داشته باشید به هیچ عنوان به خطوط قرمز ارتباط مانند تحقیر، سرزنش، تمسخر و… نزدیک نشوید. بنابراین، هر زمان که احساس کردید گفتگوی شما با هدفی که برای آن اقدام کردید فاصله دارد، توقف کنید. اگر برایتان مقدور است محیط را ترک کنید. دقایق بعد با آرامش مجدد به صحبت کردن ادامه دهید. زوجین موفق این موضوع را درک کردهاند که ادامه دادن یک گفتگوی ناکارآمد بیشتر از گفتگو نکردن میتواند به رابطه آسیب بزند.
اگر از جمله زوجینی هستید که نزدیکی با همسرتان را به منزله ارتباط راحتتر و بدون رعایت ادب میدانید، از ارتباط مؤثر فاصله دارید. این یک باور بسیار غلط است. در واقع، زوجین به دلیل تعامل بالایی که با یکدیگر دارند، اگر برای ارتباط خود حدود و قوانین اخلاقی تعریف نکنند، شاهد افزایش مشاجرات هستند. پس، اگر هیچ حدودی برای رعایت ادب با همسرتان تعریف نکردهاید، از همین لحظه تصمیم بگیرید. در رابطه با مصداقهای آن با همسرتان مشورت کنید و مواردی را که بر آن توافق دارید، تثبیت کنید.
زندگی روزمره با مشغلههای فراوان آمیخته شده است. در نتیجه، زوجین فرصت کمتری برای گفتگوی با یکدیگر دارند. این موضوع با وجود فرزندان نیز تشدید میشود. با این حال، هنر زوجین موفق این است که همراه با مشغلههای فراوان به همسر خود ثابت میکنند برای او ارزش قائل هستند. از کوتاهترین زمانها برای صحبت کردن و یا انجام فعالیتهای لذت بخش دو نفره استفاده میکنند. پس، منتظر نباشید حتماً یک موقعیت مناسب و به دور از دغدغه برای تعامل با شریک زندگی خود بیابید. از تکنیک 10 دقیقههای طلایی در مشاوره زوج درمانی استفاده کنید.
تصور نکنید همسر شما چون مدتی با شما در تعامل است، باید از همهی علایق و خواستههای شما آگاه باشد. این هنر شماست که در موقعیتهای مختلف به صورت روشن و صریح آنها را بیان کنید. این سبک ارتباط دلگرمی و صمیمیت شما را افزایش میدهد. موقعیت زیر را در نظر بگیرید:
مرد تمایل دارد در بیشتر مواقع بعد از کار و یا در پایان هفته با دوستان خود به تفریج برود و برای آن برنامه ریزی میکند.
|
زنانی که خواستههای خود را واضح بیان نمیکنند، آه میکشند و چرخهای از افکار منفی در ذهن آنها فعال میشود. |
رفتار صحیح: بیان کنید که دوست دارید آخر هفته و یا بعد از تمام شدن کار همسرتان در کنار او باشید. به او رسیدگی کنید. اما، او را محدود نکنید. در پایان یادآور شوید که او را محدود نمیکنید و میتواند در کنار وقت گذاشتن برای خانواده، تفریح با دوستان را نیز تجربه کند. |
در گفتگوی غیر کلامی ما با راههایی غیر از کلام مانند، اشاره، حالت چهره، لحن صحبت، تماس چشمی و حالات بدن با همسر خود ارتباط برقرار میکنیم. هر چند تحقیقات این یافته را تأیید میکنند که در تعاملات چهره به چهره بیشتر ارتباط غیر کلامی است. با این حال، درک معانی این پیامها دشوار میباشد. به عنوان مثال،
اگر همسرتان در میان صحبت جای دیگری را نگاه کند، این احساس به شما منتقل میشود که شاید صحبت شما جذاب نیست. در حالی که، اینگونه نیست. در مقابل، اگر همسرتان هنگام صرف غذا هم با حالات چهره و هم قدردانی کلامی نشان دهد این غذا را دوست دارد، شما احساس خوشایندی دارید. بنابراین، اگر گفتگوی غیر کلامی با کلامی همراه شود میتواند به میزان زیادی بستر یک ارتباط مؤثر را ایجاد کند.
اگر ارتباط مطلوب با همسرتان برای شما باارزش است، باید ابتدا خوب گوش کردن را یاد بگیرید. این رفتار به همسر شما نشان میدهد برای حرفهای او ارزش قائلید و مایلید گفتگوی شما ادامه داشته باشد. در واقع، هنر گوش دادن شاهراه تعمیق صمیمیت و حل مشکلات ارتباطی است. یکی از علائم گوش دادن فعال، به کار گیری زبان بدن است. به عنوان مثال، برقرای تماس چشمی و تکان دادن سر هنگام گوش دادن نشانه توجه است و باعث دلگرمی فرد مقابل میشود. بنابراین، به توصیه مشاوره زوج درمانی، هنگام گوش دادن فعال برخی جملات فرد مقابل را تکرار کنید تا ارتباط شما تسهیل شود و توجه شما را درک کند.
همدلی یکی دیگر از مؤلفههای بسیار مهم ارتباط مؤثر است که به ما کمک میکند خواستهها، نیازها و احساسات فرد مقابل را درک کنیم و انعکاس این درک را به او نشان دهیم. بنابراین، برای ایجاد همدلی انجام برخی رفتارها ممنوع است. مانند:
به کار بردن هر کدام از موارد بالا باعث خدشهدار شدن همدلی میشود. بنابراین، اگر از این رفتارها استفاده میکنید از زوج درمانگر کمک بگیرید تا راه جایگزین کردن آنها با رفتار درست را آموزش ببینید.
گاهی افراد تصور میکنند که درمانگر در یک تا سه جلسه اولیه، باید حکم قطعی داده و طرفین به نتیجهی درست برسند؛ درحالی که باید توجه داشت طول درمان در یک جلسهی تخصصی زوج درمانی، کاملاً بستگی به نوع مسئله دارد. آیا مشکل آنی و دفعاتی پیش آمده؟ یا در طول زمان و آرام آرام شکل گرفته؟ زمانی که مسائل مختلف در طی زمانی طولانی ایجاد شده باشند، روند درمان هم نیاز به صبوری و مدت زمان بیشتری خواهد داشت. در صورت همراهی در جلسات، پس از پایان زوج درمانی میتوانید نتایج زیر را مشاهده کنید:
عوامل بسیاری در میزان هزینهی جلسات زوج درمانی تاثیر گذار است که شامل موارد زیر است:
برای انتخاب زوج درمانگر مناسب بهتر است این موراد تا حدی در نظر زوج های گرامی مورد توجه باشد:
زمانی که زوجین تصمیم میگیرند برای اصلاح رابطه خود به یک درمانگر مراجعه کنند، اول از هر چیز مشاور مورد نظر باید گزینهی مشترک هردوی آنها باشد؛ چراکه طی کردن جلسات زوج درمانی احتیاج به پذیرش دارد و اگر یکی از زوجین با مشاور انتخاب شده موافق نباشد، نمیتوان نتیجهی مطلوب را دریافت کرد.
پیشنهاد میشود که زوجها تمرکز اصلی خود را بر رویکرد و روش درمان مشاور قرار ندهند. در نظر داشته باشید که هر زوج درمانگر دارای تخصص است و بر رویکرد منحصر خود تسلط و تبحر دارد.
بهتر است درمانگری انتخاب شود که زوجین ارتباط راحتتری با او برقرار کنند. همین نکتهی ساده موجب میشود که علاوه بر راحت و بیپرده بیان کردن تمام موضوعات و مشکلات، پذیرش هم از طرف زوجین سادهتر صورت گیرد.
به طور کلی برای یافتن مناسبترین مشاور برای شما، توجه به تخصص، رزومه، فضای فکری و اعتقادی و… بسیار مهم است. از این جهت در انتخاب زوج درمانگر نیز توصیه میشود، فضای فکری طرفین گفت و گو تا حدی مشترک باشد.
تمامی این موارد منجر به یک انتخاب درست و منطقی میشود و هر زوج بر اساس میزان اهمیتی که برای رابطهی خود قائل است، یک مرکز مشاوره امن و مناسب را برمیگزیند. مرکز مشاوره باتابان به تمامی زوجها این امکان را میدهد که هر چه بهتر به بازسازی روابط عاشقانهی خود بپردازند و از تخصص درمانگران پرسابقه با رویکردی علمی بهرهمند شوند.
برای دریافت نوبت به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی میتوانید از طریق سایت باتابان اقدام کنید. در صورت پیش آمدن هر گونه پرسش و مشکل، همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
به طور کلی هر رابطه دارای سه ضلع اصلی است: تعهد، صمیمت و اشتیاق. اشکال در هرکدام از این موارد میتواند منجر به جدایی شود اما هر فردی دارای قدرت تصمیم گیری است و نمیتوان حکم کلی داد. بروز مشکل در هر سه ضلع مسلماً یک رابطه را به انتها خواهد برد.
مثال: خیانت در رابطه، بیاعتمادی، بیتوجهی و کم شدن یا حذف شدن محبتهای کلامی و غیر کلامی، حرمت شکنی کلامی یا رفتاری به طور دائم و… .
این کار غیر ممکن نیست. اما باید توجه کرد بسیار سخت میتوان بدون حضور یک پزشک دست به جراحی زد. برای اینکه بتوانید با همکاری یکدیگر ازدواج خود را ترمیم کنید باید: نگاه منصفانه و درستی به خود و رفتارهای خود داشته باشید، مسئولیتکارهای خود را به عهده بگیرید، صداقت را فراموش نکنید، از هر آنچه هردو از رابطه میخواهید لیست تهیه کنید، سعی کنید و شنونده بودن را بیاموزید.
هنگام رابطه با یک فرد خودشیفته، شما نمیتوانید راحت حرف بزنید و اعتراض کنید؛ مورد تحقیر قرار میگیرید؛ همچنین باید مرتباً او را بستایید و به او یادآوری کنید چقدر خوب است؛ احساس حسادت شما توسط او تحریک میشود؛ باور دارد که تمامی مشکلات رابطه از سمت شماست و… .
خود شیفتگی شکلی از بروز عزت نفس بسیار ضعیف در افراد است. درمانگر با نفوذ بر لایههای عمیق شخصیتی فرد خود شیفته میتواند به درمان آن کمک کند.
پاسخ به این مسئله نیازمند طی کردن جلسات درمانی و تمرین مهارت گفتگوی زوجین است. اما به طور خلاصه توجه به ویژگیهای زنانه و مردانه در این امر بسیار کمک کننده است. با شناخت کافی در این موضوع، شما میتوانید با آرام کردن فضا، ابتدا از جملات مشترک میان شریک عاطفی خود شروع کنید و سپس به بیان حرفهای خود بپردازید. فراموش نکنید که بروز یک مسئله میان دو فرد کاملاً متفاوت امری طبیعی است، و این شیوهی برخورد شما با آن مسئله است که هدایت باقی رابطه را بر عهده دراد.
تولد یک فرزند همواره امری خوشایند و بسیار کمک کننده است و به افزایش محبت زوجین میافزاید؛ اما باید توجه کرد زمانی که هزاران مشکل اساسی حل نشده میان زن و مرد وجود دارد و فضای مسموم رابطه هنوز درمان نشده، اقدام به فرزند آوری تنها مشکل هزار و یکم آن ازدواج خواهد بود. بنابراین ابتدا باید از ترمیم رابطهی خود به اطمینانی نسبی رسیده و پس از ایجاد خانوادهای امن، انسان دیگری را در رابطهی خود وارد کنید.
این موضوع یکی از مشکلات بسیار شایع زوجین است. در واقع، علت تداوم برخی مشکلات ارتباطی نیز به همین مشکل باز میگردد. با این حال، همین که شما متوجه شدید باید برای ارتباطتان اقدام کنید و به دنبال زوج درمانی هستید، یک اقدام بسیار مفید و سازنده برای ارتباط شماست. بنابراین، حتماً وقت مشاوره دریافت کنید و مشاوره را آغاز کنید. بعد از مشخص شدن مشکل شما و بیان دلایل احتمالی عدم مشارکت همسر در فرآیند درمان، همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان راهکارهایی در اختیار شما قرار میدهند تا بتوانید رضایت همسرتان را جلب کنید. در نهایت باید بدانید، گاهی عدم مشارکت در درمان به مشکلات دیگری در افراد اشاره دارد که با مراجعه به هنگام شما، میتوان آنها را شناسایی و از شدت یافتن آنها پیشگیری کرد.
خیانت زناشویی از جمله پر تکرار ترین مشکلات زوجین برای مراجعه به درمانگر است. در واقع، اگر این مشکل برای شما ایجاد شده، نباید تصور کنید راهی برای کنترل یا تغییر شرایط وجود ندارد و زندگی شما به نقطه پایان خود رسیده است. هدف علم زوج درمانی کمک به افرادی است که با کوچکترین تا بزرگترین مشکلات ارتباطی مواجه شدهاند و به دنبال راهی برای حل آن هستند. پس، مهمترین چیزی که میتواند به شما کمک کند، عزم و اراده جدی برای حل این مشکل، شناسایی علتها و عوامل تداوم بخش آن است. موارد متعددی توانستهاند با دریافت مشاوره زوج درمانی حرفهای مشکلات ارتباطی خود را حتی در شدیدترین حالت برطرف کنند.
مشکلاتی که در روابط زوجین ایجاد میشود، باید توسط مشاوره خانواده یا زوج درمانگر مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، زمانی که تشخیص زوج درمانگر ریشهیابی مشکلات زوجین براساس اختلالات و نابهنجاریهای جنسی باشد، به سکس تراپ ارجاع میدهد.
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید