بلاگ

مشاوره خانواده حضوری (رزرو وقت با بهترین ها + بررسی هزینه)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۲۸
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
  • نویسنده:

خانواده می‌تواند منبع حمایت، توجه، همدلی و نهادی جهت آمادگی برای ورود به عرصه جامعه باشد؛ اما گاهی اوقات روابط درون خانواده تحت تاثیر تعارضات و چالش‌های آن آشفته می‌شود و نقش‌ها و مرزبندی‌ها گسسته می‌شود. در این شرایط مشاوره خانواده حضوری الگوهای ارتباطی میان اعضای خانواده را شناسایی می‌کند و با بررسی نقشه خانواده به حل تعارضات و چالش‌ها کمک می‌کند. علاوه براین خانواده متشکل از زیر مجموعه‌های همسران، فرزندان و والدین است که در مرحله متفاوتی از چرخه تحول خود قرار دارند و اقتصائات خاصی را در برمی‌گیرد.
مشاوره خانواده می‌تواند زمانی که منظومه خواهر و برادری خوب کار نمی‌کند، والدین یا فرزندان طلاق و جدایی را پشت سر می‌گذارند، فرزندان مستقل می‌شوند و یا خانواده با چالش‌های مانند سوگ و بیماری وجود دارد، در عبور از برهه‌های حساس و بحرانی به خانواده کمک کند.

انواع مشکلات قابل حل در مشاوره خانواده حضوری

در جلسات مشاوره خانواده آنلاین و در جلسات حضوری تمام مسائل مربوط به خانواده ارزیابی و درمان می‌شوند. متخصص فضایی برای مشارکت همه اعضا فراهم می‌کند تا زمینة بهبود، رشد و ارتقای آن‌ها را فراهم گردد. از جمله مشکلات قابل حال در مشاوره خانواده حضوری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

  • تعارضات زن و شوهر: بخش زیادی از مشکلات موجود در خانواده به دلیل تعارضات میان زن و شوهر است که شامل مواردی همچون فقدان رابطه مناسب، عدم تامین نیازها، دخالت خانواده اصلی، عدم ابراز احساسات، تعارض کار و خانواده و… می‌باشد که در زوج درمانی نیز به آن‌ها پرداخته می‌شود.
  • تعارضات والدین و فرزندان: والدین و فرزندان از دو نسل متفاوت هستند و هر کدام دوره خاصی از تحول خود را می‌گذارند؛ لذا تعارضات بین آن‌ها افزایش می‌یابد. از جمله مشکلات قابل حل در مشاوره خانواده حضوری شامل رابطه والد- فرزند، مسئله استقلال و وابستگی، ارتباط با دوستان و همسالان و مسائل مربوط به کار و تحصیل می‌باشد.
  • چالش‌های فرزند پروری: گاهی والدین از سبک‌های فرزند پروری آگاه نیستند و یا در شیوه‌های تربیت فرزند بین پدر و مادر و حتی مادر بزرگ و پدر بزرگ تفاوت وجود دارد که باعث شکل گیری دلبستگی ناایمن در فرزندان می‌شود. بخشی از کار مشاوره خانواده حضوری آموزش و اصلاح شیوه‌های فرزند پروری است.
  • چالش‌های خواهر و بردارها: هنگامی که تعداد فرزندان دوتا یا بیشتر می‌شود در عین اینکه کودکان همبازی دارند و با یکدیگر مشغول هستند؛ اما چالش‌های آن‌ها نیز بیشتر می‌شود. از جمله مشکلات قابل حل توسط مشاور خانواده حضوری حل تعارضات و چالش‌های میان خواهر و برادرها است.
  • مشکلات مالی: امروزه مسائل مالی از عوامل اصلی فشار در خانواده هستند و میزان تنش را افزایش می‌دهند و یا حتی خود عامل تنش هستند. بحث درباره پول، درآمد، تقسیم هزینه‌ها مدیریت آن‌ یکی از مشکلات رایج در مشاوره خانواده حضوری است.

چرا باید به مشاوره خانواده حضوری مراجعه کرد؟

چرا باید به مشاوره خانواده حضوری مراجعه کرد؟

اگر به عنوان یک خانواده و یا عضوی از آن با مشکلاتی روبرور هستید و احساس می‌کنید احساس رضایت و شادکامی ندارید، مشاوره خانواده حضوری به کل خانواده کمک می‌کند تا به نیازها، انتظارات، اهداف، شکایت‌ها و انتقادات یکدیگر توجه کنند و بهتر با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. خانواده یک سیستم در حال شدن است که با سایر سیستم‌های اجتماعی و فرهنگی نیز ارتباط متقابل دارد؛ این این رو خانواده‌ها دچار تغییر شده و سازگاری آن‌ها دشوار می‌شود. بسیاری از چالش‌ها و مشکلات موجود در خانواده اگر به موقع برطرف شوند فرصتی برای رشد و ارتقای اعضای خانواده هستند؛ اما اگر به شیوه‌ای سالم با آن‌ها مقابله نکنید، به تدریج کل سیستم خانواده را ناکارآمد می‌کنند. مشاوره خانواده حضوری در تمامی مراحل تشکیل خانواده، تولد فرزندان و رشد و تحول آن‌ها به شما کمک می‌کند.

انواع رویکرد ها در مشاوره خانواده حضوری

مشاور خانواده حضوری برای دستیابی به اهداف درمانی از انواع رویکردها استفاده می‌کنند که در ادامه به صورت مختصر برخی از آن‌ها توضیح داده می‌شود:

 

رویکرد درمانی ستیر

ویرجینیا ستیر رویکرد ارتباطی خود را بر پایه تغییر الگوهای ارتباطی اعضای خانواده بر مبنای ارزش خود پایه گذاری نمود. او در مشاوره کودک نیز بر این باور است مهم‌ترین وظیفه والدین تامین ظرفیت ارزش خود در کودکان است و خانواده باید به گونه‌ای سازمان یابد که میزان عزت نفس و ارزش و احترامی که هر یک از اعضا برای خویش و یکدیگر قائل هستند افزایش یابد.

 

رویکرد سیستمی

در مشاوره خانواده حضوری، رویکرد سیستمی مبتنی بر نظریه عمومی سیستم‌ها است و هدف آن حل مسائل و چالش‌های خانواده از طریق عزیزان و اعضای خانواده است. مشاور خانواده حضوری به آن‌ها فرصت می‌دهد نیازهای یکدیگر را درک کرده، انتظارات خود را مطرح کنند و با تکیه بر نقاط قوت خانواده، تغییرات مفیدی را در زندگی خویش رقم بزنند.

 

رویکرد ساختاری

خانواده درمانی ساختاری توسط سالوادور مینوچین ارائه گردید که به نحوه تعامل بین افراد گروه با همسر، والدین، فرزندان و سایر اعضای خانواده می‌پردازد. در جلسات مشاوره خانواده حضوری قوانین، الگوها و سلسله مراتب ارزیابی می‌شوند.

 

رویکرد فرانسلی

در مشاوره خانواده تلفنی نسبت به حضوری درمانگر با محدودیت بیشتری مواجهه است و از طریق بررسی چندین نسل، تعاملات بین افراد یک خانواده را ارزیابی می‌کند. این رویکرد به عنوان بخشی از سایر رویکردهای مشاوره خانواده حضوری است استفاده می‌شود و علاوه بر مشکلات جاری، مسائل استرس‌زای آینده را هم مورد توجه قرار می‌دهد.

در جلسات مشاوره خانواده حضوری چه اتفاقی می‌افتد؟

در جلسات مشاوره خانواده حضوری چه اتفاقی می‌افتد؟

درک نیازها و انتظارات

یکی از مهم‌ترین اهداف مشاوره خانواده حضوری تقویت درک متقابل نیازها و انتظارات در خانواده است. به ویژه هنگامی که اختلاف سنی در ازدواج زیاد است ی این‌که والدین و فرزندان اختلاف سنی دارند؛ در این مواقع اعضا نسبت به نیازها و انتظارات یکدیگر شناخت چندانی ندارند. مشاور با ایجاد یک فضای امن مراجعین را ترغیب می‌کند انتظارات خود را بیان کنند و پذیرای نیازها و خواسته‌های دیگران نیز باشند.

 

تغییر الگوهای ارتباطی

تعاملات و الگوهای ارتباطی ناسالم، عامل اصلی چالش‌ها و تعارضات موجود در خانواده هستند به گونه‌ای که با تغییر آن‌ها روابط، حالات و رفتار اعضا نیز تغییر می‌کند. مشاور خانواده حضوری از طریق نشانه‌های کلامی و غیرکلامی الگوهای ارتباطی را شناسایی می‌نماید و زمینه گفتگوی زوجین را فراهم می‌آورد تا تعاملات ناسالم در خانواده را اصلاح نماید.

 

تعیین نقش ها

کارکرد درست خانواده نیازمند این است که هر کسی نقش، جایگاه، مسئولیت و سهم خانواده را بداند و به آن پایبند باشد. در خانواده‌های آشفته جا‌به‌جایی نقش‌ها منجربه تعاملات ناسالم و افت عملکرد خانواده می‌شود. در جلسات مشاوره نقش‌ها به صورت انعطاف‌پذیر اما منسجم باز تعریف می‌شوند.

 

ابراز هیجانات

یکی از مهم‌ترین وظایف مشاور خانواده حضوری، ایجاد فضایی است که در آن همه اعضای خانواده بتوانند درمورد هیجانات و احساسات خود صحبت کنند. هیجانات در رفتارها و تصمیم‌گیری‌ها نقش مهمی دارند. با شناسایی و تعدیل طرح‌های هیجانی تعاملات میان اعضای خانواده نیز تغییر می‌کند.

 

آموزش مهارت‌ های زندگی

یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در جلسات مشاوره خانواده حضوری شاهد آن هستیم، آموزش مهارت‌های زندگی است که در بهبود روابط میان اعضا در خانواده و اجتماع، تاثیر فوق العاده‌ای دارد. متخصص براساس نیاز خانواده، انواع مهارت‌های گوش دادن فعال، تصمیم‌گیری، حل و مدیریت تعارضات، گفتگو، همدلی و… را آموزش می‌دهد. مهارت‌هایی که در مشاوره ازدواج برای دختر نیز آموزش داده می‌شود.

در جلسه حضوری با مشاور خانواده حضوری چه سوالاتی بپرسیم؟

در جلسه حضوری با مشاور خانواده حضوری چه سوالاتی بپرسیم؟

در جلسات حضوری با مشاور خانواده انواع سوالات مربوط به خانواده، رابطه، فرزند پروری، حل تعارضات و… پرسیده می‌شود. از جمله این سوالات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

  • چگونه تعارضات دائمی خود را حل کنیم؟
  • بهترین شیوه تربیت فرزند چیست؟
  • افسردگی کودکان چگونه در خانواده ایجاد می‌شود؟
  • نخوه برخورد با نوجوانان در دوران بلوغ چگونه است؟
  • مشکل اصلی زندگی مشترک ما چیست؟
  • چگونه مسائل مالی را مدیریت کنیم؟
  • نقش و مسئولیت هر یک از ما در خانواده چگونه تعریف می‌شود؟
  • چگونه دخالت خانواده‌ها در زندگی خود را مدیریت کنیم؟
  • چه زمانی برای بچه دار شدن تصمیم بگیریم؟
  • و…

هزینه مشاوره خانواده حضوری چقدر است؟

هزینه جلسات مشاوره خانواده حضوری به عوامل مختلفی مانند طول جلسات، تعداد مراجعین، تخصص و تجربه درمانگر بستگی  دارد. تعرفه‌ها در ایران توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تعیین می‌شود. این تعرفه‌ها در سال 1403 بدین صورت است که هزینه 45 دقیقه مشاوره با فرد دارای مدرک کارشناسی ارشد 321 هزار تومان و با متخصص دارای مدرک دکتری 378 هزار تومان است. جلسات مشاوره خانواده طولانی‌تر بوده و تعداد مراجعین بیشتر است؛ لذا هزینه متفاوت می‌باشد. برای کسب اطلاعات درمورد هزینه مشاوره خانواده حضوری با ما تماس بگیرید.

نتیجه‌گیری

خانواده مهم‌ترین ارتباطی است که انسان‌ها با یکدیگر دارند و جوامع حول محور خانواده مدیریت و رهبری می‌شوند. خانواده می‌تواند مکانی برای رهایی از استرس‌های روزمره و کسب آرامش و امنیت باشد. با این حال همه خانواده‌ها بدون درگیری، استرس و مشکل نیستند. باید اعضا نسبت به انتظارات، نیازها و خواسته‌های یکدیگر آگاه باشند تا بتوانند سهم و نقش خود را به درستی ایفا کنند. در مرکز مشاوره باتابان روانشناسان و مشاوران مومن، متعهد و متخصص در زمینه مشاوره خانواده حضوری، آنلاین و تلفنی در هر کجای ایران در خدمت شما هستند. بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و اگر به راهنمایی نیاز دارید با پشتیبانان مرکز در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران