مشاوره ازدواج (مسائلی که قبل از ازدواج باید بدانیم!👩‍❤️‍👨)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۰۴
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
  • نویسنده:

چنانچه در آستانه‌ تشکیل زندگی مشترک قرار دارید به شما تبریک می‌گوییم. به میدان خودشناسی خوش آمدید. تشکیل خانواده علی رغم شیرینی‌هایی که ایجاد می‌کند، درگیری و دغدغه‌ی ذهنی برای انتخاب یک عمر زندگی را نیز با خود به همراه دارد. از کجا بدانم این فرد برای من مناسب است؟ آیا از سلامت جسمانی و روانی کافی برخوردار است؟ چه طور عشق و صمیمیت را در زندگی زناشویی خود افزایش دهیم؟ اگر تغییر کرد، چه کار کنم؟ چگونه دخالت خانواده را مدیریت نماییم؟ و بسیاری دیگر از سوالاتی که ذهن زوجین جوان را به خود مشغول نموده است.
پیش از ازدواج، شما افکار عاشقانه مختلفی درباره زندگی زناشویی خود دارید؛ همچنین تعدادی انتظارات غیرواقعی و فرضیه‌های آزمایش نشده‌ نیز در مورد همسر آینده خود دارید، ممکن است در انتخاب خود مردد شوید و به دلیل ترس و اضطراب و خارج شدن از دایره منطق، نتوانید تصمیم درستی بگیرید. مشاوره ازدواج در این مرحله همراه شماست. برای بهره‌گیری بیشتر از مشاوره پیش از ازدواج باید بدانید که مشاوره ازدواج چیست؟ چه فایده‌ای دارد؟ چه زمانی باید به آن رجوع کنید؟ و راه دریافت مشاوره قبل از ازدواج چیست

مشاوره ازدواج چیست؟

مشاوره ازدواج چیست؟

ازدواج، قرار دادی است برای تشکیل یک واحد دو نفره از زن و مرد و مشاوره ازدواج، فرآیند کمک به دختر و پسر است تا بدانند بعد از ازدواج تا چه میزان می‌توانند با یکدیگر، سازگار شوند. در این فرآیند عوامل شخصیتی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی و… موثر بر زندگی مشترک در دختر و پسر ارزیابی می‌شود و در نهایت، میزان تفاهم ایشان برای تشکیل خانواده مشخص می‌گردد. در صورت نیاز، مهارت‌های زناشویی، نیز ارائه می‌گردد. نکته مهم آن است که این فرآیند به وسیله یک متخصص، پیگیری و هدایت می‌شود. بنابراین، شروع و پایان این فرآیند مشخص است و مشاور بر اساس یک نقشه راه این برنامه را انجام می‌دهد. این خدمت به 3 صورت مشاوره ازدواج آنلاین، مشاوره ازدواج تلفنی و حضوری قابل ارائه می باشد.

ضرورت مشاوره قبل از ازدواج

ضرورت مشاوره قبل از ازدواج

گاهی، قصد داریم یک ماشین بخریم و به مدت 5 سال از آن استفاده کنیم. بنابراین، از جنبه‌های مختلف آن را بررسی می‌کنیم که شاسی و موتور سالم باشد. رنگ خورده نباشد. با مکانیک‌های متفاوت صحبت می‌کنیم. به این دلیل که می‌دانیم 5 سال زمان کمی نیست! با این حال، زمانی که ما قرار است 50 سال با یک فرد زندگی کنیم، آیا ارزش آن را ندارد که از ابتدا با متخصص‌های این حوزه مشورت کنیم؟ آیا 50 سال زمان کمی است؟

 

  • بسیاری از مشکلاتی که زوجین در دوران نامزدی یا حتی بعد از آن با آن‌ها مواجه می‌شوند، با انجام مشاوره پیش از ازدواج قابل پیش بینی است. در واقع، مشاوره قبل از ازدواج به این دلیل ضرورت دارد که یک پیش آگهی از مسائل و مشکلات آینده زن و شوهر ارائه می‌دهد. در نتیجه، به افراد کمک می‌کند که خودشان و دیگری را بشناسند؛ نقاط ضعف و قوت فرد یکدیگر را بدانند؛ با روش‌های مواجهه با چالش‌ها آشنا شوند. بنابراین، چون مشاوره قبل از ازدواج پیش بینی کننده‌ی یک رابطه زناشویی است، باید توصیه‌های متخصص جدی گرفته شود؛ تا در آینده خدایی نکرده نیازی به مشاوره طلاق نباشد.
  • ممکن است شما در جلسات خواستگاری، همه موارد را مورد بررسی قرار دهید؛ اما برخی از مسائل وجود دارد که تنها توسط متخصص، مشخص می‌شود. اگر با بسیاری از افرادی که در آستانه جدایی می‌باشند، صحبت کنید، می‌گویند پشیمانیم که چرا مشاوره قبل از ازدواج نرفتیم. بخش دیگری از رسالت مشاور ازدواج، غنی سازی رابطه زوجین قبل و بعد از ازدواج می‌باشد؛ بنابراین شما در هر مرحله ازدواج خود که باشید می‌توانید از نتایج این جلسات بهره مند شوید.

مشاوره ازدواج مناسب چه افرادی می باشد؟

مشاوره ازدواج مناسب چه افرادی می باشد؟

هیچ کس از مشاوره ازدواج بی نیاز نیست؛ برای همه‌ی افراد در آستانه ازدواج و زوجین جوان و پیر، مناسب است. با این حال، برخی افراد حتماً باید به مشاوره ازدواج مراجعه کنند:

 

  • گروه اول، کسانی هستند که در انتخاب چند کیس ازدواج مردد هستند و نمی‌دانند چه ملاکی داشته باشند. این افراد تنها مراجعه می‌کنند.
  • گروه دوم، افرادی که رابطه دوستی داشته‌اند. مثلاً، همکار یا هم دانشکده‌ای بوده‌اند یا روابط فامیلی داشته‌اند و می‌خواهند وارد بحث ازدواج بشوند.
  • گروه سوم، افرادی که در دوران آشنایی یا نامزدی با مشکلاتی مواجه شده‌اند.
  • علاوه براین برخی از دختران و پسران نمی‌دانند در سوالات خواستگاری چه مسائلی را مطرح نمایند؛ در صورتی که شما قبل از مشاوره باید حداقل 10 جلسه با فرد صحبت کرده و او را شناخته باشید و تحقیقات لازم را انجام دهید. این افراد نیز حتما باید برای مشاوره مراجعه نمایید.
  • دسته دیگر از کسانی که حتما باید جلسات مشاوره قبل از ازدواج را جدی بگیرند، عزیزانی هستند که نشانه‌هایی از برخی اختلالات و مشکلات روانی را در طرف مقابل خود مشاهده کرده‌اند؛ مثلا ممکن است شما متوجه شوید فرد تا حدی بدبین می‌باشد، یا رگه‌های افسردگی دارد، در این شرایط حتما باید به صورت فردی و زوجی در جلسات شرکت کنید.
  • زوجینی که مهارت‌های زناشویی را نمی‌دانند و قصد بهبود رابطه خود را دارند، می‌توانند از مشاور ازدواج کمک بگیرند.
  • همچنین اگر شما از خانواده‌های دارای مسئله و چالش، همسر انتخاب می‌کنید؛ حتما باید به مخصص مراجعه نمایید. از جمله این خانواده‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛ البته فرزندان این خانواده‌ها حق ازدواج دارند و کسی نمی‌تواند ایشان را متهم کند؛ اما بررسی بیشتر توسط متخصص، برای موفقیت و سازگاری هر دو طرف، ضروری می‌باشد.
    • خانواده‌هایی که خیانت در آن‌ها وجود دارد.
    • خانواده‌هایی که والدین و با فرزندان دیگر طلاق گرفته‌اند.
    • دختران و پسرانی که یکی از والدین آن‌ها در کودکی یا نوجوانی، از دنیا رفته‌اند.
    • خانواده‌های که تفاوت فرهنگی زیادی دارند.

چه زمانی باید برای مشاوره ازدواج اقدام کنیم؟

چه زمانی باید برای مشاوره ازدواج اقدام کنیم؟

این سؤال پاسخ مشخصی ندارد! زمان مقبول برای مشاوره ازدواج یک زمان واحد نیست. بلکه این زمان به نظر مشاور، مدت آشنایی و فرهنگ زوجین بستگی دارد. به عنوان مثال، بعضی از افراد در روابط فامیلی پیش از ازدواج مدتی آشنایی کسب کرده‌اند و بعد برای مشاوره پیش از ازدواج  اقدام می‌کنند. از طرفی، بعضی دیگر هنوز یک هفته از آشنایی‌شان نگذشته و قصد شرکت در مشاوره پیش از ازدواج دارند. اما به طور کلی، توصیه بر این است که افراد ابتدا چند جلسه 2 الی 3 ساعته با یکدیگر گفتگو کنند. سؤالات قبل از ازدواج از پارتنر را بپرسند. سپس، با یک شناخت نسبی بر اساس پاسخ سؤالات برای مشاوره ازدواج اقدام کنند.
نکته لازم به ذکر آن می‌باشد که بهتر است این زمان آشنایی جدی گرفته شود. زوجینی که در دوره‌های آشنایی قبل از ازدواج شرکت نکرده و مهارت لازم را ندارند، نمی‌دانند چگونه مراحل آشنایی را طی کنند و ممکن است از دایره عقل و منطق خارج شوند و در جلسات آشنایی نتوانند توجه کافی به نقاط مثبت و منفی داشته باشند. بنابراین، شکل گیری احساسات و دلبستگی پیش از انجام مشاوره ازدواج، باعث می‌شود مشاوره ازدواج تأثیر چندانی بر دیدگاه افراد نداشته باشد. اگر توانایی انجام مشاوره حضوری را ندارید، برای تعدادی از جلسات می‌توانید از خدمات مشاوره ازدواج آنلاین استفاده کنید.

فواید و مزایای مشاوره پیش از ازدواج

فواید و مزایای مشاوره پیش از ازدواج

تعداد قابل توجهی از افرادی که برای مشاوره پیش از ازدواج رجوع می‌کنند، قصد دارند درباره‌ی ویژگی‌های فرد مقابل بیشتر بدانند؛ مهمترین فایده مشاوره پیش از ازدواج در قدم اول، خودشناسی است. در واقع، مشاوره پیش از ازدواج بررسی می‌کند که آیا شما خودآگاهی دارید؟ می‌توانید استرس خود را کنترل کنید؟  چه انتظارات، بایدها و نباید هایی دارید؟ همچنین، تا چه حد می‌توانید خشم، احساسات و عواطف خود را کنترل کنید؟ از جمله فواید مشاوره ازدواج می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

  • کسب خود شناسی
  • شناخت طرف مقابل
  • بررسی مسائل ناگفته دختر و پسر
  • ایجاد فضایی امن برای ابرار افکار و احساسات
  • بررسی امکان ابتلا به اختلالات روانی
  • انجام تست‌های شخصیتی و تحلیل نتایج
  • ارائه یک چشم انداز از زندگی آینده زوجین
  • فراگیری مهارت‌های ارتباطی
  • یادگیری تصمیم‌گیری و حل مسئله
  • آشنایی با وظایف زن و مرد بعد از ازدواج
  • غنی سازی رابطه زوجین

چرا برخی از افراد در جلسات مشاوره ازدواج شرکت نمی‌کنند؟

چرا برخی از افراد در جلسات مشاوره ازدواج شرکت نمی‌کنند؟

 برخی از زوجین از مشاوره قبل از ازدواج می‌ترسند. این مسئله ممکن است ناشی از شک‌های اساسی درون افراد باشد که در آینده مشکلات جدی‌تری ایجاد می‌کند. همچنین، برخی از افراد ممکن است از اینکه مشاور، طرف فرد مقابل را بگیرد و او را سرزنش کند، بیم داشته باشند.  علاوه براین برخی از افراد از بیان عقاید خود هراس دارند و یا نمی‌دانند در مقابل سؤالات مشاور باید چه جوابی بدهند، در نتیجه از مشاوره ازدواج امتناع می‌کنند؛ اما لازم به ذکر است افرادی که در این زمینه صاحب تخصص هستند، فضای امن و به دور از قضاوتی را ایجاد می‌کنند تا افراد بتوانند درباره افکار، عقاید، نگرانی‌ها و… خود آزادانه صحبت کنند. که اطلاعاتی که گفته می‌شود، از نظر مشاور نیز کاملاً محرمانه است و در اختیار فرد مقابل نیز قرار داده نمی‌شود، مگر موارد مورد نیاز که در مقابل هر دو طرف مطرح می‌شود و قبل از بیان آن‌ها، مشاور ار طرفین کسب اجازه می‌کند.

چه موضوعاتی داخل جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح می شوند؟

چه موضوعاتی داخل جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح می شوند؟

این سؤال دغدغه ذهنی بسیاری از زوجینی است که مشاوره ازدواج را انتخاب می‌کنند. موضوعاتی که در جلسه مشاوره ازدواج مطرح می‌شود، شامل موارد زیر است:

 

نحوه‌ی آشنایی و طول مدت آن

افراد باید در رابطه با نحوه‌ای که با یکدیگر آشنا شده‌اند (فامیل، همکار، توسط معرف و…) و مدت زمان آشنایی صحبت کنند.

 

بررسی افراد از نظر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی

هر یک از زوجین باید به سؤالات مربوط به فرهنگ (آداب و رسوم خانوادگی، نحوه برگزاری مجالس و…)، اقتصاد (تعیین سطح اقتصادی فرد و خانواده او در جامعه) و حضور در اجتماع (میزان شرکت در اجتماع و فعالیت‌های عام المنفعه و…) پاسخ دهند. در نتیجه، مشاور میزان تناسب زوجین بر اساس این سه معیار را می‌سنجد؛ زیرا ریشه بسیاری از مشکلات زوجین به تفاوت‌های فرهنگی یا اقتصادی یا اجتماعی برمی‌گردد. این معیار به قدری با اهمیت است که حتی در ابتدا و بر سر تعیین مهریه بر اساس تفاوت‌های فرهنگی، ممکن است میان زوجین اختلاف ایجاد شود.

 

بررسی ویژگی‌های شخصیتی افراد

از جمله کاربردهای بسیار مهم مشاوره قبل ازدواج انجام مصاحبه و تست‌های تخصصی برای سنجش شخصیت هر فرد است. نحوه‌ی عملکرد افراد در موقعیت‌ها به نوع شخصیت آن‌ها برمی‌گردد. چنانچه شخصیت زوجین با یکدیگر تناسب نداشته باشد، زمینه شکل گیری بسیاری از اختلافات ایجاد می شود. به عنوان مثال، یک فرد درونگرا (طالب روابط کمتر، عمیق‌تر و تفریحات غیر جمعی و…) در کنار یک فرد برونگرا (طالب روابط اجتماعی بالا، تفریحات گسترده و…) چالش ‌های فراوانی ایجاد می‌کند. مشاور ازدواج در این زمینه به افراد آگاهی می‌دهد که اگر تناسب شخصیت نباشد، زندگی مشترک زوجین با چه مسائل، چالش‌ها و مشکلاتی مواجهه خواهد شد.

 

اعتقادات و مذهب

یکی از فاکتورهای بسیار مهم، اعتقادات افراد است. در واقع، همه‌ی افراد دارای اعتقاد هستند و هر کس به دین و منشی معتقد می باشد. اگر افراد از نظر مذهب متفاوت باشند و بر عقاید خودشان اصرار نیز داشته باشند (میزان تأکید زوجین بر عقایدشان مهم است)، چنین ازدواجی در دسته ازدواج‌های پر خطر قرار می‌گیرد. زیرا، افکار و عقاید افراد، زیر بنای بسیاری از رفتارها و اخلاق و منش آن‎ها در زندگی مشترک است. مثلا برخی به حکمت خدا در مشکلات معتقد هستند و برخی این اعتقاد را ندارند. پس مشاوره پیش ازدواج این چراغ را برای افراد روشن می‌کند تا آینده‌ی همراه با شباهت عقاید را با آینده‌ی همراه با تفاوت عقاید بسنجند؛ سپس تصمیم بگیرند.

 

انتظارات و هدف از ازدواج

هدف از ازدواج، ممکن است در دختر و پسر متفاوت باشد. هر دو طرف باید پاسخ واضح و دقیقی به این سؤال بدهند. اگر دختر و پسر هدف مشترکی نداشته باشند، نمی‌توانند همسفر و هم مسیر باشند. فرض کنید مقصد کسی مسافرت از تهران به مشهد و مقصد دیگری مسافرت از تهران به کرمان است، این دو نفر چگونه می‌توانند با هم این مسیر را طی کنند؟!
علاوه براین انتظارات افراد از ازدواج و همسر تعیین کننده نوع رابطه همسران در آینده است. زنان  خواستار محبت و عاطفه هستند. در مقابل، مردان در درجه اول خواستار اقتدار هستند. حال زوجینی که از چنین حداقل انتظاراتی در زندگی آگاه نباشند، به مراتب صمیمیت کمتر و مشکلات بیشتری دارند. پس باید در مشاوره ازدواج این مسائل مطرح شود. همچنین، راه‌های رسیدن به آن هم به بحث گذاشته شود.

 

نقش هر فرد در ازدواج

نقش های افراد در ازدواج به نوعی تعیین کننده انتظارات آنان نیز هست. نقشی که هر فرد بر عهده می‌گیرد باید متناسب با همان طبیعتی باشد که خدا برای او در نظر گرفته است. زن ریحانه است، لطیف است، احتیاج به آرامش بیشتر و تکیه کردن دارد در مقابل، مرد ستون و قوام خانه است و نیازمند آن می‌باشد که به او تکیه شود. با توجه به طبیعت هر فرد، مشاور نقش‌های آنان را بیان می‌کند. نقش هر زن و مرد در زندگی مشترک، در مشاوره روابط عاطفی و افزایش صمیمیت زوجین حائز اهمیت می‌باشد.

 

دیدگاه زوجین نسبت به خانواده اصلی آن‎‌ها و نوع روابط خانوادگی

خانواده‌ی اصلی هر فرد جزء جدایی ناپذیر زندگی اوست. بنابراین نه قابل حذف است و نه قابل تغییر. در نتیجه، زوجین در ابتدا باید دیدگاه‌های خود در رابطه با میزان ارتباط با خانواده قبل و پس از ازدواج و انتظاراتی که از همسر خود در رابطه با خانواده دارند را بیان نمایند. امروزه وابستگی به خانواده و ارتباط با خانواده همسر، به چالش بزرگی بین زوجین تبدیل شده است که می‌تواند زمینه دخالت خانواده‌ها و ایجاد تعارض در زندگی زوجین را فراهم نماید. در سوالاتی که فرد را عاشق میکند، بپرسید که به کدام یک از بستگان خود علاقه بیشتری دارد.

 

مدیریت مالی پس از ازدواج

امورات مالی در زندگی نقش تعیین کننده‌ای دارد. همچنین، یکی از جنبه‌های مدیریتی مردان است. پس، مردان باید نوع مدیریت مالی پیش از ازدواج خود را مطرح کنند. همچنین، در رابطه با نحوه‌ی مدیریت مالی پس از ازدواج، هر یک از زوجین دیدگاه خود را بیان نمایند. نوع خرج کردن، میزان درآمد ماهیانه، میزان مخارج دختر و پسر قبل و بعد از ازدواج، نوع نگاه به پول و نقش آن در زندگی، حساب بانکی‌های جدا و مشترک نیز از مسائلی که قبل از ازدواج باید بدانیم، می‌باشد.

 

حل تعارض

 

مشکلات قابل حل در مشاوره ازدواج

 

تعارضات بخش جدایی ناپذیر زندگی مشترک هستند که تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون سن، نحوه تربیت، میزان دینداری، طرز فکر و… قرار دارند. پس باید زوجین بپذیرند که در زندگی مشترک حتماً با تعارضاتی مواجه خواهند شد؛ لذا باید با تعارضات پیش‌بینی پذیر و پیش‌بینی ناپذیر زندگی مشترک آشنا باشند و نحوه مقابله و مواجهه با تعارض ها را بدانند. از مسائلی که قبل از ازدواج باید بدانیم میزان تجربه و مهارت دختر و پسر در مدیریت و حل تعارضات است.

 

اهداف رشد شخصی

همه‌ افراد متناسب با علاقه‌ها و توانایی‌های خود، به دنبال رشد شخصی هستند. برخی برای موفقیت در کسب و کار، برخی تحصیلات بالا و… تلاش می‌کنند. بسیار مهم است که این تلاش‌های افراد در یک راستا باشد و یا افراد اهداف رشد شخصی فرد مقابل را صادقانه و قلباً پذیرفته باشد. در واقع، اگر فردی قصد تحصیلات عالیه داشته باشد و در مقابل همسر او هیچ تمایلی به تحصیلات نداشته باشد، این تلاش همسر را با ارزش نمی‌داند و شاید همکاری لازم را نداشته باشد. مشاوره ازدواج باید این موارد و پیامد‌های آن‌ها را در زندگی زوجین بررسی کند.

 

موضوعات چالش برانگیز (رابطه جنسی و…)

دیدگاه افراد درباره مسائل جنسی، فرزند آوری و… یکی از موضوعات چالش برانگیز در مشاوره ازدواج است. بسیاری از زوجین نمی‌دانند چگونه آن را مطرح کنند. اما، زوجین باید نوع نگاه فرد مقابل به رابطه جنسی، اهمیت رابطه جنسی برای او، میزان تأکید او بر مسائل جنسی و جزئیات بیشتر در این زمینه را بدانند. همچنین، نوع نگاه به فرزندآوری، تعداد فرزندان، نحوه تربیت آن‎‌ها باید تا حدی روشن شود.

 

بررسی سلامت روا‌شناختی فرد و مصرف دارو

در مشاوره ازدواج با سؤالات مختلف و تست‌های لازم، سلامت روان‌شناختی افراد بررسی می‌شود. همچنین، در این مرحله اگر زوجین داروی خاصی مصرف می‌کنند یا در گذشته مصرف کرده‌اند باید به مشاور بگویند. چنانچه لازم به ذکر نباشد نزد مشاور، محرمانه می‌ماند.

 

بررسی سلامت جسمی فرد و مصرف دارو

سلامت جسمی افراد نیز باید بررسی شود. البته برخی بیماری‌ها شاید لازم به ذکر نباشد و مسئله خاصی در زندگی ایجاد نکند. اما، آن دسته از بیماری‌هایی که براساس نظر پزشک مشکلی در زندگی آینده ایجاد می‌کند و فرد مقابل را نیز درگیر می‌کند، بهتر است مطرح شود.

 

بررسی مزاج افراد

بحث مزاج شناسی (دم، صفرا، بلغم و سودا) در مشاوره‌های مربوط به خانواده بسیار مورد تأکید است. حتماً باید این امر به وسیله متخصصان بررسی شود. در واقع، مزاج متفاوت افراد در زمینه خلق و خو، نحوه تعامل و تفریحات، برقراری رابطه جنسی و… چالش ایجاد می‌کند. مشاورینی که در این زمینه نیز تخصص لازم را کسب کرده باشند، نوع مزاج را در کنار نوع شخصیت افراد برای مراجعین بیان می‌کنند. چنانچه تفاوت‌هایی وجود داشته باشد، تدابیری برای مدیریت بهتر تفاوت‌ها ارائه می‌شود.

از جلسات مشاوره ازدواج چه انتظاراتی داشته باشیم؟

از جلسات مشاوره ازدواج چه انتظاراتی داشته باشیم؟

برخی با انتظارات غیر واقع‌بینانه به مشاور مراجع می‌کنند و توقع دارند مشاور برای آن‌ها تصمیم بگیرد، نظر ایشان را تایید کند، خانواده طرفین را برای رد یا قبول ازدواج قانع سازند، بر تصمیم ایشان مهر تایید بزند، موفقیت زندگی زناشویی آن‌ها تضمین نماید، سوالاتی که در جلسات خواستگاری باید بپرسند را در اختیارشان قرار دهد، کار تحقیق را برایشان انجام دهد؛ در صورتی که این موارد، از مسائلی است که قبل از ازدواج باید بدانیم هستند؛ اما چیزی نیست شما باید از جلسات مشاوره به آن‌ها برسید. در سوالات قبل از ازدواج از پسر، باید درمورد مورد بسیاری آشنایی کسب کرده باشید.
مشاوره پیش از ازدواج در مهارت‌های لازم برای تصمیم‌گیری، راستی آزمایی براساس نتایج تست‌ها و مصاحبه و چشم انداز آینده زندگی مشترک، به صورت حرفه‌ای، به شما کمک می‌کند؛ اما هیچ مشاوری نمی‌تواند جای شما تصمیم بگیرد. ممکن است در مواردی که ازدواج شما پرخطر و ریسک‌پذیر باشد، مشاور بر این موضوع تاکید کند؛ اما در نهایت این شما هستید که تصمیم می‌گیرید و انتخاب می‌کنید.
نکته قابل توجه این است که براساس نظر بسیاری از متخصصان، در هیچ ازدواجی بیش از 70 درصد امکان تایید و تفاهم وجود ندارد. براساس نظریه گاتمن، آنچه بیشتر از نوع انتخاب در موفقیت ازدواج اثر گذار می‌باشد، مهارت‌های ارتباطی زوجین و سازگاری و انعطاف بعد از ازدواج است. تفاهم زوجین به این سازگاری کمک می‌کند. مشاوره ازدواج بر این اساس، میزان سازگاری شما را ارزیابی می‌کند.

چرا باتابان را برای مشاوره ازدواج انتخاب کنیم؟

چرا باتابان را برای مشاوره ازدواج انتخاب کنیم؟

وظیفه‌ یک مشاور حرفه‌ای ایجاد فضایی امن، صمیمی، به دور از قضاوت و همراه با طرح چالش‌ها و رسیدن به راه حل‌های کاربردی است. بنابراین، میزان موفقیت شما در امر ازدواج، تا حد زیادی به نوع مشاوری که انتخاب می‌کنید بستگی دارد. همکاران ما در مرکز مشاوه باتابان از اساتید، مشاوران و درمانگران برجسته‌ کشور هستند، که در زمینه مشاوره خانواده، زوج درمانی، درمان اختلالات جنسی، مشاوره پیش از ازدواج، مزاج‌شناسی در فرآیند مشاوره و… خدمات جامع و با کیفیتی را به شما ارائه خواهند کرد.
همه این خدمات با هزینه مناسب برای شما ارائه می‌شوند. جهت اطلاع دقیق از هزینه ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

چطور برای گرفتن مشاوره قبل از ازدواج اقدام کنیم؟

برای گرفتن وقت مشاوره از مرکز باتابان، کافیست بر روی دکمه تماس با مجموعه کلیک کنید. همچنین اگر موضوعی برایتان مبهم است یا درباره مطالب گفته شده سؤالی دارید، می‌توانید در بخش کامنت‌ها آن را با ما در میان بگذارید. همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان در سریع‌ترین زمان ممکن در خدمت شما هستند.

سوالات متداول

اگر سابقه مصرف داروی ضد افسردگی داشته باشم، باید آن را در جلسه پیش از ازدواج مطرح کنم؟

این سؤال برای بسیاری از افرادی که با چنین مسئله‌ای درگیر بوده‌اند و حالا قصد ازدواج دارند مطح می‌شود. باید بدانید که یکی از اصول اساسی زندگی مشترک صداقت است. در واقع، هر مانعی که باعث می‌شود ما از این اصل فاصله بگیریم باید برداشته شود. پس توصیه بر این است ک این مسله مطرح شود. اما، مهم آن است که در چه زمانی و به چه شکل مطرح شود؟ سعی کنید این مسئله را در جلسات اول آشنایی مطرح نکنید، زیرا اگر برای یکدیگر مناسب نباشید، لزومی ندارد که او از این مسئله مطلع شود. همچنین، سعی کنید از مشاوره پیش از ازدواج برای بیان این مسئله کمک بگیرید. بیان آن توسط مشاور یا در حضور مشاور اثر متفاوت‌تری دارد.

اگر مشاور بگوید ما برای ازدواج با هم مناسب نیستیم، باید به این رابطه پایان دهیم؟

یک مشاوره ازدواج مناسب، باید فضای امنی را برای شما فراهم کند تا صریح صحبت کنید و هیچ مسئله‌ی ناگفته‌ای باقی نماند. با این حال اگر در همین فرآیند، مشاور به نتیجه برسد که عوامل پیش بینی کننده‌ی زندگی شما مثبت نیستند و ازدواج شما در دسته‌ی ازدواج‌های پر خطر قرار دارد، باید این مسئله را با شما در میان بگذارد. در واقع، مشاور ازدواج به عنوان یک چراغ راه تا چند قدم بعد را به شما نشان خواهد داد. همچنین، پیامدهای آن را برای شما مطرح می‌کند. در پایان مشاور هیچ تصمیمی برای پایان دادن به این رابطه برای شما نخواهد گرفت. پس انتخاب نهایی با شماست و اگر قصد تشکیل چنین ازدواج پرخطری را دارید باید بدانید چه مشکلاتی را در پیش دارید و خودتان آن را انتخاب کرده‌اید.

مدت زمان مشاوره پیش از ازدواج چقدر است؟

مدت زمان مشاوره ازدواج، در افراد مختلف و براساس مشاوران مختلف متفاوت است. بنا به تشخیص مشاور، گاهی لازم است برخی زوجین چندین جلسه در ماه مراجعه کنند. از طرفی برخی زوجین دیگر با حداقل دو الی سه جلسه می‌توانند به نتیجه معقول برسند. در واقع، اگر مشکلات حل نشده بیشتری داشته باشید این روند برای شما طولانی‌تر خواهد بود. البته، زمان مشاوره قبل از ازدواج نباید به حدی طولانی باشد که افراد را در فرآیندهای وابستگی وارد کند. این زمان می‌تواند براساس میزان تمایل شما و نظر مشاور شما مدیریت شود. پس بهتر است این دغدغه را با مشاوری که انتخاب می‌کنید، درمیان بگذارید.

آیا مشاوره قبل از ازدواج به شیوه آنلاین به اندازه مشاوره قبل از ازدواج به روش حضوری مؤثر است؟

استفاده از مشاوره آنلاین یا حضوری به شرایط و علاقه شما بستگی دارد. در واقع، بسیاری از زوجین در مکان‌هایی قرار دارند که امکان دسترسی به مشاور حضوری به دلیل بعد مکانی، صرفه زمانی، میزان تخصص مشاورها و … ممکن نیست. در نتیجه، تصمیم به انجام مشاوره آنلاین می‌گیرند. مشاورینی که در زمینه مشاوره آنلاین متبحر باشند، می‌توانند در همین جلسات فرآیند مشاوره را مدیریت کنند و پیش ببرند و از نظر کیفیت با مشاوره حضوری مشابه باشد. چنانچه شرایط داشته باشید، می‌توانید برخی از جلسات را به صورت آنلاین و برخی دیگر را حضوری شرکت کنید. همکاران ما در مراکز مشاوره باتابان برای ارائه این خدمات در خدمت شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران