مشاوره خانواده (رزرو نوبت بهترین مشاوران و روانشناسان)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
  • نویسنده:

خانواده، کارخانه انسان سازی است که با پیوند زن و مرد آغاز و از طریق فرزند آوری و فرزند پروری، توسعه می‌بابد. در چرخه تحول خانواده، مراحل متعددی وجود دارد که برای گذر از هر کدام باید آگاهی و مهارت کافی داشته باشیم. فرض کنید در یک خانواده، دختر 14 ساله و در سن بلوغ است؛ پسر کلاس اول می‌باشد؛ مادر به تازگی یک موقعیت شغلی خوب به دست آورده است و پدر برای یک ماموریت کاری ماهانه در سفر می‌باشد. هر یک از اعضای این خانواده در مرحله‌ای از تحول خود قرار دارند که اقتضائات خاص خود را دارد؛ این وضعیت معمول یک خانواده است.
علاوه براین وضعیت همیشه نرمال و یکنواخت نیست؛ موارد قابل پیش‌بینی و غیر قابل پیش‌بینی همچون بیکاری، افزایش سن، نقل و مکان، طلاق، خیانت، بیماری، تروما، مرگ و… محیط خانواده را با استرس بیشتری همراه می‌کند که به تنهایی توان مقابله با آن‌ها را ندارید. مشاوره خانواده می‌تواند در همه مراحل زندگی کمک کننده باشد و به تشفی اعضا و رشد و تعالی آن‌ها کمک نماید.

منظور از مشاوره خانواده چیست؟

منظور از مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده حضوری یا آنلاین، استفاده از سیستم خانواده برای کمک به اعضا است تا رشد کنند؛ تغییر کنند؛ تعدیل یابند و درمان شوند. اصطلاح «مشاوره خانواده» و «خانواده درمانی» گاهاً به جای یکدیگر به کار می‌روند و هدف اصلی آن‌ها، تمرکز بر چالش‌ها و تعارض‌هایی است که در خانواده ایجاد شده و بر سلامت روان و عملکرد خانواده تأثیر می‌گذارد. به طور کلی، مشاوره ازدواج و خانواده به دنبال بهبود روابط اعضای خانواده است.

اهمیت استفاده از خدمات مراکز مشاوره خانواده

اهمیت استفاده از خدمات مراکز مشاوره خانواده

زندگی همراه با درد و رنج  و چالش همراه است که بر روابط اعضای خانواده و عملکرد آن‌ها تاثیر می‌گذارد. بعضی از خانواده‌ها هنگام مواجهه با چالش‌ها و مشکلات، کارکرد سالم خود را از دست می‌دهند؛ در این شرایط نقش‌ها جابه‌جا می‌شوند؛ مرزها از هم گسیخته می‌شوند؛ الگوهای ارتباطی ناسالم حاکم می‌شوند؛ اعضای از یکدیگر فاصله می‌گیرند و یا بیش از حد وابسته می‌شوند و سلامت افراد و کانون خانواده در معرض خطر قرار می‌گیرد.
خانواده یک سیستم است که هر گونه تغییر در یک عضو، بر سایر اعضا نیز تاثیر می‌گذارد. مشاور خانوادگی، به اعضا کمک می‌کند افکار، احساسات، نیازها، اهداف و انتظارات خود را بیان نمایند؛ دیدگاه‌ها و نیازهای دیگران را درک کنند؛ زاویه نگاه خود را تغییر دهند و بر نقاط قوت خانواده بیشتر تمرکز کنند. در نتیجه، مراکز مشاوره خانواده با ارائه این خدمات، تغییرات اساسی و مفید در روابط و زندگی‌ افراد ایجاد می‌‌کنند.

مشاور خانواده کیست؟

مشاور خانواده کیست؟

افرادی که مقطع تحصیلی ارشد یا دکتری مشاوره خانواده و یا ارشد یا دکتری روان‌شناسی را گذرانده‌اند و به صورت حرفه‌ای و تخصصی در حوزه خانواده و ازدواج اموزش دیده‌اند، مشاوره خانواده نامیده می‌شوند. این افراد با داشتن صلاحیت اخلاقی و توانمندی تخصصی و حرفه‌ای، می‌توانند به عنوان بهترین مشاوره خانواده، خدمات درمانی و تخصصی ارائه دهند. مشاوره خانوادگی بر حل تعارضات و مشکلات درون خانواده و همچنین بهبود روابط اعضای خانواده، تمرکز می‌کند.

انواع مشاوره خانواده

انواع مشاوره خانواده

در خانواده درمانی و مشاوره خصوصی، رویکرد‌های متعددی وجود دارد که درمانگران براساس نگرش، توانمندی، علاقه و مشکل مراجعین از آن‌ها استفاده می‌کنند. از جمله انواع این رویکرد‌ها در مشاوره خانواده آنلاین و حضوری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

مشاوره خانواده ساختاری

زمانی که خانواده الگوی تعامل صحیحی نداشته باشد، باعث ایجاد مشکلات روانی، اضطراب، استرس و… برای اعضای خانواده می‌شود. هدف از این نوع درمان، پرداختن به ساختار واحد خانواده و بهبود روابط اعضای خانواده است. بنابراین، با هدف قرار دادن این الگوی تعامل در خانواده می‌توان میزان این مشکلات را کاهش داد. همچنین، با این روش کیفیت روابط افراد نیز ارتقا می‌یابد.

 

درمان استراتژیک

 

درمان استراتژیک

 

تکیه اصلی این درمان، بر راه حل است. درواقع، مشکلات قابل حل را شناسایی و اهداف و استراتژی‌هایی برای حل آن تعیین می‌نماید. این دسته از مشاوران به تاریخچه و تکامل یک مشکل در خانواده توجهی نمی‌کنند. در مقابل، به فکر کمک به افراد برای داشتن تفکر استراتژیک و اجرای راه حل، برای مقابله با آن‌ها هستند.

 

درمان سیستمیک

در خانواده درمانی سیستمیک، به بررسی خود سیستم (خانواده) و زیر سیستم‌ها (زوج، فرد، فرزندان و والدین) پرداخته می‌شود. در این نوع مشاوره، یک فرد به تنهایی بررسی نمی‌گرد‌د. در واقع، کل خانواده، تعارض‌ها، رفتارها و الگوهای ناکارآمدی که بر آن حاکم است را مورد هدف قرار می‌دهند. فلسفه زیربنایی این درمان این است که خانواده سیستمی است که هر گونه تغییر در یک عضو، بر سایر اعضا نیز تاثیر می‌گذارد. اگر به دنبال وقت مشاوره خانواده با رویکرد سیستمی هستید، به سایت باتابان مراجعه نمایید.

 

درمان روایتی

 

درمان روایتی

 

فرض خانواده درمانی روایتی این است که، همه مراجعان قصه‌گو هستند. در نتیجه، اوضاع خودشان را روایت می‌کنند. تأکید این درمان بر داستان‌هایی است که افراد با خودشان حمل می‌کنند. این داستان‌ها در رابطه با عزت نفس، کار، روابط اجتماعی و… هستند. هدف دکتر مشاوره خانواده روایتی آن است که افراد با تعریف داستان‌ها از این نوع نگاه به مسائل، فاصله بگیرند. به نوعی، این درمان میان فرد و مشکل او فاصله ایجاد می‌کند تا از زوایای دیگر به آن نگاه نمایند.

 

مشاوره خانواده بین نسلی

 

مشاوره خانواده بین نسلی

 

گاهی درمانگر ریشه مشکلات فعلی خانواده را ناشی از نحوه تعامل گذشتگان یا خانواده مبدأ می‌داند.  این نوع درمان برای درمانگر مفید است تا اثرات نسلی را بر نحوه‌ی تعاملات اعضای خانواده فعلی بداند. بر همین اساس در رابطه با برخی مشکلاتی که در آینده برای خانواده ایجاد خواهد شد، پیش آگهی دهد. در سوالات قبل از ازدواج از پسر حتما درمورد خانواده مبدا و تاثیرات آن سوال بپرسید.

 

خانواده درمانی ستیر

هدف رویکرد ارتباطی ستیر در مشاوره خانواده، تغییر الگوهای ارتباطی از طریق تمرکز بر ارزش خود است. درواقع میزان ارزش و احترامی که افراد برای خود قائل هستند، مبنا و اساس رفتار آن‌ها می‌باشد. ارزشِ خود ابتدا در خانواده شکل می‌گیرد؛ سپس در جامعه تقویت یا تضعیف می‌گردد. برای نوبت مشاوره خانواده، با رویکرد ارتباطی، رزومه مشاوران ما را مطالعه کنید.

 

مشاوره خانواده روانی-آموزشی

 

مشاوره خانواده روانی-آموزشی

 

رویکردهای روانی و آموزشی در مرکز مشاوره خانواده به جای درمان، روی آموزش متمرکز می‌باشند. روانشناس و مشاور خانواده مهارت‌های لازم برای بقا، رشد و تعالی خانواده را در اختیار مراجعین قرار می‌دهد. به طور کلی بخشی از جلسات درمانی سایر رویکردهای مشاور خانواده حضوری یا غیرحضوری نیز به آموزش اختصاص دارد. مثلا در مشاوره روابط عاطفی، شیوه‌های افزایش صمیمیت و حل تعارض به زوجین آموزش داده می‌شود.

مزایا و فواید بهره مندی از خدمات مشاوره خانواده

مزایا و فواید بهره مندی از خدمات مشاوره خانواده

مشاور خانواده به اعضای خانواده کمک می‌کند شیوه صحیح اشتراک گذاری افکار و احساس‌های خود را فرا بگیرند. همچنین، مشکلات و تعارضات خود را به گونه‌ای حل کنند که با آسیب کمتری همراه باشد. از جمله فواید و مزایای مراجعه به بهترین مشاوره خانواده، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

  • تغییر الگوهای ارتباطی ناسالم و ناکارآمد و جایگزینی الگوهای ارتباطی سالم
  • ایجاد فرصتی برای بیان احساسات و افکار هر یک از اعضا در خانواده
  • همدلی و درک متقابل اعضا نسبت به یکدیگر
  • افزایش ظرفیت‌های خانواده برای مقابله با مسائل و مشکلات آینده
  • تعریف نقش‌ها و مسئولیت‌های زن و شوهر براساس وظایف زن و مرد بعد از ازدواج
  • ایجاد آمادگی در اعضا برای گذر از چرخه خانواده
  • آموزش مهارت‌های افزایش صمیمیت و اعتماد بین اعضای خانواده
  • یکی دیگر از کارهای مشاور و روانشنای خانواده سازماندهی مرزها است
  • مشاوره خانوادگی روش‌های فرزندپروری را آموزش می‌دهد
  • ایجاد زمینه‌های رشد و تعالی در خانواده

اشکال مختلف مشاوره خانواده

اشکال مختلف مشاوره خانواده

برخلاف تصور عموم، مشاوره خانواده فقط به شیوه ملاقات حضوری نیست. در واقع، بسیاری از مشاوران خانواده جلسات خود را از راه پلتفرم‌های آنلاین یا برقراری تماس تلفنی پیش می‌برند. در برخی مواقع، ترجیح شما بر جلسه با مشاور خانواده آنلاین یا تلفنی است. در این روش، دسترسی به سایر مشاوران نیز راحت‌تر و با شرایط کاری و سبک زندگی شما سازگارتر می‌باشد.
در مشاوره ازدواج تلفنی یا آنلاین، معیارهای ملاقات حضوری در مرکز مشاوره خانواده رعایت می‌شود. در واقع، مکالمات تلفنی شما خصوصی و ایمن خواهد بود. مشاوره آنلاین نیز، از راه پلتفرم‌های وب آنلاین و رمزگذاری شده انجام می‌شود. همانند مشاوره تلفنی، یک فضای خصوصی برقرار است. مشاوره آنلاین و تلفنی برای بسیاری از مسائل کمک کننده می‌باشد.
به عنوان مثال، برای درمان اضطراب، استرس، افسردگی، مسائل مربوط به عزت نفس و اعتماد به نفس، از دست دادن و مشکلات روابط خانوادگی مناسب است؛ اما برای همه‌ی مشکلات مناسب نیست. به عنوان مثال زمانی که با مسئله مهمی مانند خیانت مواجه هستید، باید به صورت حضوری در جلسات مشاوره خیانت شرکت کنید؛ البته اگر شرایط مراجعه حضوری به دکتر مشاوره خانواده ندارید؛ جلسات آنلاین بهتر از کاری نکردن است.

از کجا بفهمیم به روانشناس خانواده نیاز داریم؟

از کجا بفهمیم به روانشناس خانواده نیاز داریم؟

برخی از افراد به دلیل ویژگی‌های شخصیتی، فضای فکری و فرهنگی و حتی محیط اجتماعی که در آن قرار گرفته‌اند، در مقابل احساس نیاز به رجوع به مرکز مشاوره خانواده مقاومت می‌کنند. اما باید بدانیم، استفاده از روان‌شناس خانواده در هر زمانی خوب است. از طرفی، برخی مواقع ضرورت بیشتری نیز دارد. چنانچه در هر یک از شرایط زیر قرار گرفتید، لازم است که از مشاور خانواده کمک بگیرید.

 

  • در خانواده شما چالش های خاصی مانند اعتیاد به الکل، بیماری روانی، بیماری جسمی، سوگ، اختلالات خوردن، افزایش سن، تعارضات خانوادگی، سازگاری های فرهنگی، تروما و غیره وجود دارد.
  • به دنبال ایجاد روابط شادتر و صمیمی‌تر با همسر و سایر اعضای خانواده خود هستید.
  • نگران رفتار یکی از اعضای خانواده هستید.
  • فرزندی را به فرزند خواندگی پذیرفته‌اید.
  • مسئله طلاق در خانواده شما مطرح است.
  • در هر مرحله‌ای از زندگی که تمایل دارید با کسی در رابطه با مسائل دشوار صحبت کنید و راهنمایی بگیرید.
  • همچنین هر مسئله دیگری که مایل باشید، قابل طرح است.

چه نکاتی را باید به مشاور خانواده گفت؟

چه نکاتی را باید به مشاور خانواده گفت؟

در جلسات مشاوره خانواده هر چیزی که مربوط به شما و خانواده‌تان است، مطرح نمایید. هر چه شما اطلاعات بیشتری به روانشناس خانواده بدهید، بهتر می‌تواند به شما کمک کند؛ بنابراین احساسات و افکار خود را بیان نمایید، الگوهای ارتباطی خود را شرح دهید، مسائل و مشکلاتی که زندگی را برای شما سخت نموده است، با درمانگر درمان بگذارید؛ اگر درمورد موضوعی به اطلاعات بیشتر احتیاج دارید به مشاور خصوصی بگویید، انتظارات خود را بیان کنید، محدودیت‌های خویش را شرح دهید و هر مسئله که ذهنتان را مشغول کرده است را بگویید.
علاوه براین درمانگر برای جهت‌دهی به جلسات و کشف الگوهای ارتباطی ناسالم و چالش‌های خانواده، سوالاتی را مطرح می‌کند؛ به سوال او با صداقت و دقیق جواب بدهید. در واقع مشاور خانواده هر سؤالی که پاسخ آن برای فرآیند حل مشکل شما لازم باشد را خواهد پرسید. و صداقت شما به حل سریع‌تر و صحیح‌تر مشکل کمک خواهد کرد. باید بدانید هر آن چیزی که در فکر شما در گذر است برای مشاور مهم می‌باشد. لازم به ذکر است که، فضای مرکز مشاوره خانواده بسیار محرمانه می‌باشد. حتی، اطلاعاتی که یک فرد خانواده بگوید، توسط مشاور به سایر افراد خانواده نیز گفته نمی‌شود. در یک نمونه جلسه مشاوره خانواده می‌توانید فرآیند کار با خانواده را بررسی نمایید.

ویژگی های یک روانشناس خانواده خوب

ویژگی های یک روانشناس خانواده خوب

از جمله ویژگی‌های بهترین مشاوره خانواده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود. برای دریافت شماره بهترین مشاوره خانواده به سایت باتابان مراجعه کنید.

 

  1. اولین ویژگی یک روان‌شناس خانواده خوب، شفقت است. مشاور خانواده در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرد که نگرانی‌ها و اظهارات احساسی زیادی را می‌شنود. بنابراین، باید بتواند عکس العمل مناسب و دلسوزانه نسبت به آن‌ها نشان دهد. این عامل برای تقویت ارتباط مشاور و مراجع بسیار مهم است.
  2. قسمت بزرگی از کار یک مشاور خانواده، حضور در جلسات مشاوره و گفت و گو درباره مشکل مراجع است. در نتیجه، هنر خوب گوش دادن فوق العاده مهم می‌باشد. مشاورانی که شنونده‌های خوبی هستند، در کارشان موفق‌ترند.
  3. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاور خانواده انسان دوستی است. او باید به انسان‌ها و کمک به آن علاقه‌مند باشد؛ در غیر این صورت نمی‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا نماید.
  4. خلاقیت نیز یک ویژگی ضروری برای مشاور خانواده است. در حقیقت، همه افراد به یک نوع درمان پاسخ نمی‌دهند. روان‌شناس خانواده‌ای که متناسب با مشکل مراجع، گزینه‌ها را بررسی کرده و روش درمانی مناسبی را به کار ببرد، نتایج بیشتری در کار خود مشاهده می‌کند.
  5. داشتن سوابق و ارزشیابی افراد، برای جلسات درمانی لازم است. در واقع، مشاور خانواده باید توانایی نوشتن و سازماندهی خوبی داشته باشد. مشاور خانواده‌ای که دفتری سازماندهی شده با پرونده‌ها و سوابق مختصر نگهداری می‌کند، تأثیر آن را در فضای شغلی خود خواهد دید.
  6. از مهم‌ترین ویژگی‌های یک متخصص حرفه‌ای، ارجاع دادن است. درواقع گاهی شما به فردی مراجعه می‌کنید که در زمینه مسئله شما صاحب تخصص نیست، او باید شما را ارجاع بدهد و برای دریافت نوبت مشاور خانواده شما را راهنمایی کنید. مثلا مشاوری که در حوزه مشاوره جنسی تجربه و مهارت ندارد؛ باید مراجعین خود را به سکس تراپیست ارجاع بدهد.
  7. در نهایت مشاور روانشناسی خانواده مناسب برای شما، فردی است که بتوانید با او ارتباط برقرار نمایید و اعتماد کنید.

هزینه مشاوره خانواده چقدر می باشد؟

هزینه مشاوره خانواده چقدر می باشد؟

هزینه هر نوع مشاوره به میزان تخصص مشاور، تعداد جلسات مشاوره، مدت زمان هر جلسه و نوع خدمات مشاور بستگی دارد. به طور کلی، در مرکز مشاوره خانواده تعرفه‌ها را سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تعیین می‌کند. بنا بر تعرفه‌های سال 1403، هزینه 45 دقیقه مشاوره با متخصص دارای مدرک کارشناسی ارشد، 321 هزار تومان و با متخصص دارای مدرک دکتری، 378 هزار تومان است. نکته قابل توجه این است که این تعرفه‌ها جدا از هزینه انجام تست‌های روانشناسی می‌باشد و در جلسات مشاوره خانواده که بیشتر از یک نفر حضور دارید و طولانی‌تر می‌باشد، هزینه تغییر می‌کند. برای اطلاع از هزینه‌ها و رزرو وقت مشاوره، با ما تماس بگیرید.

چرا مرکز مشاوره باتابان را انتخاب کنم؟

چرا مرکز مشاوره باتابان را انتخاب کنم؟

فضای حاکم بر مشاوره و روان‌شناسی به گونه‌ای است که ممکن است افراد مختلفی مدعی ارائه خدمات سلامت روان باشند. در نتیجه، زمانی که از مشاوره‌های متعدد و غیرحرفه‌ای استفاده می‌کنید، دچار فرسودگی و سردرگمی می‌شوید. در اکثر مواقع، حل مشکل شما نیز دشوارتر می‌شود. مخصوصا،ً در رابطه با مسائل مربوط به خانواده که نیازمند بررسی سایر اعضای خانواده نیز هست. انتخاب مشاور متعهد، کار آزموده و متدین مهم‌ترین قدم برای حل مشکل است. تیم تخصصی خانواده در مرکز مشاوره باتابان با استفاده از مشاورین بسیار توانمند در زمینه مشاوره خانواده، مشاوره زندگی، زوج درمانی و… می‌تواند انتخاب مطمئنی باشد.

سوالات متداول

همسرم مایل به همکاری با مشاور خانواده نیست، چه کار کنم؟

انسان‌ها صاحب اختیار هستند و به دلایل مختلفی از انجام برخی فعالیت‌ها امتناع می‌کنند. برای برطرف شدن این مشکل، قدم اول این است که تحت هیچ شرایطی جلسات مشاوره را ترک نکنید. حتی اگر همسر شما شرکت نمی‌کند تا زمانی که صلاحدید مشاور است، ادامه دهید. در قدم بعد، از تدابیر مشاور خود برای ترغیب همسر به شرکت در جلسات استفاده کنید.

هزینه‌ی مشاور خانواده بالاست، آیا راهی هست که بتوانم از خدمات رایگان استفاده کنم؟

این سؤال خود را با همکاران ما در مرکز باتابان در میان بگذارید. هر چالشی یک راه‌حل دارد.

چه زمانی به مشاوره خانواده مراجعه کنیم؟

شما هر زمانی که بخواهید می‌توانید به مشاور روانشناسی خانواده مراجعه کنید؛ اما لطفا قبل از آنکه پل‌های پشت سر خود را خراب کرده و مسیر را دشوار نمایید به متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران