10 ویژگی دوست خوب (دوست خوب کیست؟ و روش پیدا کردن او)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
  • نویسنده:

دوست خوب کیست؟ ویژگی‌های یک دوست خوب چه مواردی هستند؟ ما چطور می‌توانیم یک دوست خوب پیدا کنیم؟ همیشه پیدا کردن یک دوست خوب در زندگی کاری دشوار است؛ اما اینکه بتوانیم تشخیص دهیم که دوست ما (واقعا) یک دوست خوب است یا نه کاری دشوارتر می‌باشد. در متون اسلام و از دیدگاه روانشناسان ویژگی های دوست خوب ذکر شده که مسیر را برای ما هموارتر کرده است.
با دانستن 10 ویژگی دوست خوب می‌توانیم در تصمیم‌گیری‌ها، لحظات حساس زندگی در غم‌ها و شادی‌هایمان و تنظیم روابط عاطفی از یک همراه خوب برخوردار باشیم؛ همچنین با یک مشاوره روابط عاطفی تمام چالش‌های پیش رو برطرف می‌شود.

10 ویژگی دوست خوب چیست؟

دوست خوب کیست؟

همانطور که در ابتدا ذکر شد در متون اسلامی و روانشناسی ویژگی های بسیاری در رابطه با دوست یابی بیان شده است که از مهمترین آنها 10 ویژگی دوست خوب را در ادامه بیان می‌کنیم:

 

راست گویی

یک دوست خوب چه ویژگی هایی دارد؟ یک دوست خوب هیچ‌گاه به شما دروغ نمی گوید، او همیشه حقیقت را بازگو می‌کند حتی اگر باعث ناراحتی و رنجش شما شود. او دوست ندارد شما در ناآگاهی و تاریکی باشید زیرا خودش را در مقابل شما مسئول‌ و دلسوز شما می‌داند.

 

خود واقعی

یک دوست خوب از دورویی، نقش بازی کردن، چاپلوسی و دروغگویی یا به طور کلی از ماسک استفاده نمی‌کند تا از آن خوشتان بیاید و با آن دوست شوید؛ بلکه همواره تلاش می کند خود واقعی اش را به شما نشان دهد و تغییری در خود و شما ایجاد نمی‌کند تا یک دوستی پایداری شکل بگیرد.

 

رازداری

زمانی که شما یک صحبت محرمانه ای با دوستتان داشتید، او همواره تلاش می‌کند تا در نزد خود نگه دارد و از بازگو کردن در نزد دیگران خودداری می‌کند؛ زیرا این ویژگی باعث ایجاد اعتماد بین دو نفر و استحکام دوستی بین آن‌ها می‌شود.

 

شنونده خوبی باشد

یک دوست خوب زمانی‌که شما شروع می‌کنید به صحبت کردن کاملا آرام و ساکت به گفته های شما گوش می‌دهد و هرگز شما را قضاوت نمی‌کند، شما می توانید در کمال آرامش از تمام ترس ها، افکار، رویاها و آرزوهای خود با او صحبت کنید.

 

همدلی

زمانی که شما بتوانید بدون سانسور تمام احساسات و عواطف خودتان را به شخص مقابل انتقال دهید و او هم تمام این عواطف و احساسات را بدون هیچ قضاوتی درک کند و دنیا را همانگونه ای که شما مشاهده می‌کنید، ببیند، پس شما یک دوست همدل دارید.

 

همدردی

یک دوست خوب از ویژگی همدردی برخوردار است یعنی زمانی که برای شما یک اتفاق نارحت کننده‌ای به وجود می‌آید، احتیاج دارید با یک فردی صحبت کنید، از درد و رنج و غم خودتان بگویید و آن فرد هم بدون قضاوت کردن بهترین واکنش را به شما نشان می‌دهد تا احساس بهتری داشته باشد، او یک دوست همدرد می‌باشد و شما بسیار خوشبخت هستید.

 

محترم بودن

هیچ گاه شما را نزد دیگران تحقیر نمی‌کند؛ بلکه همواره به شما احترام می‌گذارد و در حضور دیگران بدون چاپلوسی و واقعی از شما تعریف می‌کند؛ همچنین در اوج عصبانیت، الفاظ و ادبیات مؤدبانه به‌کارمی‌برد و تا می‌تواند احترام شما را در جمع حفظ می‌کند.

 

وقت شناس

یک دوست خوب زمانی که شما قراری برای دیدار، سفر رفتن، سینما یا تاتر و… می گذارید به موقع سر قرار حاضر می‌شود و همین ویژگی باعث ایجاد صمیمیت و اعتماد بین دوطرف می‌گردد.

 

احترام به ارزش‌ها

یک دوست خوب به تمام عقاید و ارزش‌های شما احترام می گذارد، بهتر است که دوستی را انتخاب کنید تا بیشترین تفاهم را با شما بر سر عقاید و ارزشها داشته باشد؛ اما اگر بر سر مسائلی با هم اختلاف داشتید بهتر است که به عقاید و ارزش های هم احترام بگذارید و طرف مقابلتان را همان‌گونه که هست بپذیرید.

 

رشد معنوی

دوست خوب به رشد معنوی دوستش اهمیت می‌دهد. یکی از بهترین خدمت یک فرد به دوستانش این است که آن ها را به انسانیت و ایمان تشویق کند. افراد با ایمان معتقدند که این بزرگترین هدف در زندگی است. دوستی هدیه ای از طرف خداست. خدا می‌خواهد شما با انتخاب یک دوست خوب به کمال خودش نزدیک کند.

بعد از نام بردن و توضیح درباره ویژگی های یک دوست خوب حالا به بررسی این می پردازیم که چگونه میتوانیم یک دوست خوب پیدا کنیم؟

چگونه می توانیم یک دوست خوب را پیدا کنیم؟

چگونه می توانیم یک دوست خوب را پیدا کنیم؟

پیدا کردن یک دوست خوب واقعی می‌تواند در زندگی ما یک اتفاق عالی باشد مخصوصا در دوران جوانی، چون با ما می‌خندد، گریه می‌کند، همدردی و همدلی دارد و… حالا برای اینکه بتوانیم یک دوست خوب داشته باشیم بهتر است موارد زیر را رعایت کنیم:

 

جسور باشید

به طورکلی ترس را کنار بگذارید، همه افراد مانند شما به داشتن یک دوست خوب احتیاج دارند، پس بروید به سمت آنها و ارتباط برقرار کنید، این‌بار شما شروع کننده باشید.

 

به خودتان اعتماد داشته باشید

به توانایی‌ها و خودتان اعتماد داشته باشید، اگر خودتان را دست‌کم بگیرید نه تنها در پیدا کردن دوست خوب دچار مشکل می‌شوید؛ بلکه در تمام مراحل زندگی ممکن است با چالش‌هایی روبه‌رو شوید. با یک مشاوره فردی مناسب می‌توانید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.

 

گفت و گو را شما شروع کنید

اولین گام برای پیدا کردن یک دوست خوب و شناخت طرف مقابل، برقراری ارتباط کلامی با او می‌باشد. این گفت‌وگوها می‌توانند فقط با گفتن یک جمله چقدر امروز هوا گرم است، کمکی از دست من برمی‌آید؟ یا در مورد یک موضوع جالبی که احساس می‌کنید برای طرف مقابل جذاب و به آن علاقه مند است، شروع شود. البته همیشه صحبت کردن به تنهایی کارساز نیست، هم صحبت کنید و هم به صحبت های طرف مقابلتان گوش دهید. اینکه ما به طرف مقابلمان اهمیت می‌دهیم بسیار مهم می‌باشد، و این یکی از پاسخ‌ها به این پرسش است که چگونه پیش همه عزیز باشیم.

 

ارتباط چشمی برقرار کنید

برقراری یک ارتباط فقط به صورت گفتاری امکان‌پذیر نمی‌باشد. شما برای برقراری یک ارتباط درست و داشتن مهارت اجتماعی دوست یابی نیاز است که ارتباط چشمی خود را نیز حفظ کنید. هنگام صحبت با افراد صرفا به گفت‌وگو اتکا نشود و با آنها ارتباط چشمی برقرار کنید. ارتباط چشمی به شما می‌تواند یاری رساند تا دوستان خوب و مناسب با شخصیت، اعتقادات و تفکرات خود پیدا کنید. نکته آخر این است که انتخاب یک مشاوره زندگی مناسب در یافتن دوست خوب، راه را برای شما بسیار هموار می‌کند.

اهمیت داشتن یک دوست خوب

اهمیت داشتن یک دوست خوب

پژوهش‌های بسیاری ثابت کرده‌اند که داشتن دوستان خوب سلامت افراد را از لحاظ جسمی و روانی بهبود می‌بخشند؛ همچنین داشتن دوست خوب می تواند تأثیرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد. به چند مورد از موارد فواید داشتن دوست خوب می‌پردازیم:

 

سلامت روان

دوستی در کاهش اضطراب و استرس نقش بسزایی دارد. زمانی که شما افکار و آنچه در ذهنتان وجود دارد را با دوستانتان در میان می‌گذارید، مغز شما مقدار کمتری هورمون کورتیزول که مربوط به استرس است را تولید می‌کند که می‌تواند اثر آرام بخشی داشته باشد و مانند یک قرص ضداضطراب عمل کند.

 

سلامت جسم

دوستی‌های خوب باعث تقویت عادت‌های سالم می‌شوند. به صورتی که دوستانتان می‌توانند شما را به عادت‌های سالم همچون ورزش کردن، غذای سالم خوردن، معاشرت بیشتر با دیگران و… ترغیب کنند؛ تمامی این موارد موجب کاهش فشار خون بالا، جلوگیری از چاقی، کاهش خلق افسرده و… می‌شوند. بااین‌حال گاهی اوقات خلق افسرده به شدتی بالا است که احتیاج به یک مشاوره افسردگی می‌باشد.

 

افزایش اعتماد به نفس

حمایت، تعریف و تمجید دوستان می‌تواند در اعتماد به نفس و باور به توانایی‌های شما نقش به سزایی داشته باشد؛ همچنین حضور در کنار دوستان مخصوصا در دوره جوانی به ایجاد یک زندگی سرشار از خوشحالی و شادی کمک می‌کند.

 

افزایش انگیزه

مشخص کردن هدف های زندگی، یادگیری موارد جدید و مسلط‌شدن بر آن‌ها، همگی برای سلامت روان مفید هستند. دوست خوب می‌تواند به شما کمک کند تا روی اهداف خود متمرکز شوید و آن‌ها‌ را رها نکنید و همین امر موجب افزایش انگیزه و خلق بالا می‌شود.

سخن پایانی

همانطور که ملاحظه فرمودید، یافتن دوست خوب یک فرایند پیچیده و در عین حال بسیار کاربردی و لازم است. در واقع، بسیاری از مشکلات سلامت روان و جسم با انتخاب یک‌دوست خوب برطرف می‌شود؛ همچنین با دانستن 10 ویژگی دوست خوب مسیردوست‌یابی برای شما هموارتر می‌گردد.
با کمک گرفتن از یک روانشناسی رابطه می‌توان خیلی از چالش های پیدا کردن دوست خوب را برطرف کرد. روان درمانگران فعال در مرکز مشاوره باتابان از تخصص و تعهد بالایی برخوردارند. شما می‌توانید با اطمینان از مشورت گرفتن با روانشناسان موجود در مرکز بسیاری از چالش ها را برطرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران