آیا خیانت قابل بخشش است؟ (دلایل بخشیدن همسر خیانتکار)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۱/۱۶
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
  • نویسنده:

خیانت از جمله مسائلی است که با بار روانی منفی بسیار زیادی همراه است. افرادی که چنین شرایطی را تجربه می‌کنند معمولاً در ابتدا با حالت بهت و ناباوری مواجه می‌شوند. اما، بررسی شواهد دقیق‌تر به آن‌ها نشان می‌دهد که این اتفاق حقیقت دارد. بنابراین، بسیاری از هیجان‌های منفی مانند خشم، غم، اضطراب و … در این زمان فعال می‌شوند. در نتیجه، نوع مکانسیم مقابله‌ای فرد را تغییر می‌دهند. در این شرایط، یک فرد خیانت دیده ممکن است جدایی عاطفی و یا حتی طلاق را انتخاب کند و بر تصمیم خود ثابت قدم باشد. از طرفی، فرد دیگری ممکن است بخواهد با کاهش هیجان تصمیم بگیرد. در این حالت، کمی به سمت بخشش و ادامه زندگی متمایل می‌شود. البته، این بخشش می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. به هر حال، با ایجاد ذهنیت بخشش معمولاً این دغدغه نیز ایجاد می‌شود که تصمیم درستی گرفته‌ام؟ آیا خیانت قابل بخشش است؟ و هزاران سؤال دیگر که باعث تردید و دودلی در چنین تصمیمی می‌شود. در این زمان، متخصصان مشاوره خیانت نکاتی را مطرح می‌کنند که می‌تواند در تصمیم گیری بهتر و صحیح‌تر به شما کمک کند.

آیا خیانت قابل بخشش است؟

آمارهای رسمی در ایران نشان می‌دهد که از هر 8 ازدواج، یک ازدواج منجر به طلاق می‌شود. همین عامل ایران را به چهارمین کشور جهان از نظر میزان بالای طلاق به ازدواج تبدیل کرده است. با این حال، نکته مهم آن است که خیانت زناشویی علت اصلی این طلاق‌ها است. در نتیجه، میزان بالای طلاق فشار زیادی هم بر فرد و خانواده و هر بر جامعه وارد می‌کند. فردی که تصمیم بر جدایی و نبخشیدن دارد، بیش از دیگران می‌داند که با خاتمه این زندگی ممکن است فضای بهتری را هم تجربه نکند. اما، به نوعی تحمل ماندن در این شرایط را هم ندارد. بر اساس نظر متخصصان مشاوره طلاق، پاسخ به این پرسش که آیا خیانت همسر قابل بخشش است یا طلاق انتخاب مناسب‌تری است؟ به علت خیانت و عوامل مؤثر در آن بستگی دارد. بنابراین، ابتدا باید مشخص شود که کدام یک از دلایل زیر باعث ایجاد خیانت در خانواده شده است.

 

  • بیماری‌های روانی
  • بی‌توجهی همسر
  • باورهای دینی ضعیف
  • قرار گرفتن در معرض عقاید خاص
  • اعتیاد و سوء مصرف مواد
  • مهارت پایین در استفاده از فضای مجازی
  • نادیده گرفته شدن در محیط خانه
  • توانایی پایین برای مقابله با چالش‌ها
  • اعتماد به نفس پایین
  • نارضایتی از فضای جنسی و عاطفی
  • و….

 

با بررسی تک تک این دلایل در زوج درمانی، مشخص می‌شود که بخشی از فرآیند خیانت اتفاقی‌، بخشی بر اثر خطای انسانی و بخشی دیگر به وسیله همسر مهیا شده است. در واقع، گاهی برخی عوامل مانند مشکلات روانی (دو قطبی و …) شرایطی را ایجاد می‌کند که فرد ناخواسته مرتکب خیانت می‌شود؛ که پس از درمان این شرایط برطرف می‌شود. همچنین، افرادی که دچار اعتیاد هستند نمی‌توانند در هر شرایطی مقتضیات لازم را در نظر بگیرند. بنابراین، تأثیر مواد، توانایی مالی پایین در تأمین آن و … ممکن است باعث ایجاد خیانت شود.

 

Is cheating forgivable?

 

 از طرفی، برای افرادی که مایلند بدانند آیا خیانت زن قابل بخشش است؟ این نکته یادآوری می‌شود که برخی افراد مهارت‌های ارتباطی ضعیف‌تری دارند. در نتیجه، ممکن است زودتر در دام عقاید فکری خاص قرار گیرند. با حتی، نتوانند به صورت صحیح از رسانه و فضای مجازی استفاده کنند. پس، اگر مورد بی‌توجهی نیز قرار گرفته باشند، سریع‌تر مرتکب اشتباه می‌شوند. با این حال، این افراد با افزایش اگاهی و دریافت حمایت و توجه می‌توانند زندگی مطلوبی داشته باشند.

در حقیقت، آن بخشی از خیانت که زمینه آن به وسیله همسر تأمین می‌شود، به همین موضوع و بی‌توجهی به نیازهای همسر باز می‌گردد. فرقی نمی‌کند که زن یا مرد مرتکب خیانت شده باشد. در هر حال، اگر مشکلات روانی جدی و … مطرح نباشد، حتماً باید زوجین مهارت تعامل و همسرداری خود را افزایش بدهند. چون، هر فردی بالقوه ممکن است ضعف‌هایی داشته باشد. اما، زمانی بالفعل می‌شوند که احساس تنهایی، دیده نشدن و در نهایت اعتماد به نفس پایین در آن‌ها ایجاد شود.

پس، دانستن این نکته که چرا همسرم بهم خیانت میکنه، می‌تواند به ما کمک کند تصمیم درستی بگیریم. اگر مشکل قابل برطرف شدن است، هیجان‌های منفی را با کمک متخصص زوج درمانی کاهش بدیم. در نهایت، با اصول صحیح بخشش را انتخاب کنیم. البته، باید بدانیم تا زمانی که تغییری در شریط ایجاد نشود باز هم ممکن است خیانت رخ دهد. پس، باید هم شرایط فرد خیانت کار و هم فرد خیانت دیده مورد بررسی قرار گیرد. همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان می‌توانند در این زمینه همراه شما باشند.

چه عواملی تعیین می‌کند که آیا خیانت قابل بخشش است؟

دلایل بخشش خیانت

پس از اینکه دانستیم آیا خیانت زن به شوهر قابل بخشش است؟ یا زنان می‌توانند همسر خیانتکار را ببخشند؟ باید بدانیم برخی عوامل می‌تواند بر این تصمیم گیری تأثیر بگذارد. مانند،

 

میزان پایبندی ما به باورهای دینی

اگر باورهای دینی قوی‌تری داشته باشیم، نوع نگاه ما به موضوع خیانت با سایرین متفاوت است. ما معتقدیم خدایی وجود دارد که برای تک تک کارهای خوب و بد ما حساب و کتاب جداگانه دارد. اگر همسرم مرتکب خیانت شده است، آیا من بدی را با بدی پاسخ بدهم؟ این چیزی از اصل موضع کم می‌کند؟ یا آن را تغییر می‌دهد؟ خیر. درمقابل، چالش‌های زیادی برای اعضای خانواده نیز ایجاد می‌کند. پس، فردی که می‌بخشد با این هدف که آخرتی وجود دارد و این عمل خیر او مورد عنایت خداست، در درجه اول خودش را از بخش عظیمی از هیجانات منفی رها کرده است.

لازم به یادآوری است که این بخشش باید با اصول صحیح ان که توسط متخصصین مشاوره زندگی مطرح می‌شود انجام می‌گیرد. چه بسا بخشیدنی با اصول صحیح که منجر به قوت گرفتن مجدد زندگی مشترک و پرهیز از خطاهای دیگر شود. پس، نگاه صرفاً حق طلبانه و مادی گرا را در این شرایط کنار بگذاریم. اگر این خطا را ما مرتکب می‌شدیم انتظار داشتیم همسرمان چگونه واکنش نشان دهد؟

 

توانایی ما برای حل مشکلات

همیشه این راهبرد پاسخگو نیست که ما صورت مسئله را پاک کنیم و صحنه را عوض کنیم. ممکن است در تشکیل زندگی مجدد نیز چنین اتفاقی رخ دهد. بنابراین، باید راه صحیح مواجه با این چالش را پیدا کنیم تا بفهمیم چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم؟ در واقع، به جای تصمیم گیری سطحی و هیجانی، حداقل مدت زمانی برای کشف علت این مشکل و راه‌های تغییر آن صرف کنیم. اگر برطرف نشد، به جدایی و نبخشیدن فکر کنیم.

 

در نظر گرفتن شرایط زندگی

همه ما می‌دانیم که ویران شدن یک زندگی مشترک، باعث ویرانی برخی دیگر از خانواده‌های نزدیک هم می‌شود. همچنین، فرزندان طلاق، خصوصاً با چنین علتی، تا آخر عمر بار روانی این خیانت و تبعات آن را به دوش می‌کشند. پس، برخی مواقع شاید با اندکی از خودگذشتگی بتوانیم لطف بزرگی در حق دیگران هم کرده باشیم. امیدواریم، با بیان این دلایل، ذهنیت شما را نسبت به این دغدغه که آیا خیانت قابل بخشش است؟ روشن کرده باشیم.

نتیجه گیری

از فردی که مورد خیانت قرار گرفته است، هیچ گاه در قدم اول این انتظار وجود ندارد که ببخشد. در واقع، ابتدا باید بتواند هیجانات منفی خود را کنترل کند تا از تصمیم گیری سطحی به دور باشد. در قدم بعد، با نظر متخصصین به دنبال علت‌های ایجاد کننده این مشکل باشد. بنابراین، اگر در ایجاد این مشکل سهیم بوده است، تلاش خود را برای تغییر شرایط انجام دهد. اگر خیر، می‌تواند برای ادامه زندگی تصمیم بگیرد که ببخشد یا جدایی را انتخاب کند. با این حال، در بسیاری از موارد بخشیدن باعث ایجاد افق‌های روشن‌تری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران