طلاق یکی از دشوارترین تصمیمات زندگی زنان است. زنانی که ناچارند طلاق را انتخاب کنند، این گفته را تأیید میکنند. در واقع، چون بعد محبت در زنان غالبتر است، گسستن یک پیوند برای آنان دشوار است. در این میان، برخی از زنان در برهه زمانی خاص و به دلیل فشارهایی که تحمل میکنند، طلاق را انتخاب میکنند. اما، با گذشت زمان احساس پشیمانی به سراغ آنها میآید! لازم به ذکر است که در همه موارد به این شکل نیست. با این حال، احتمال آن در زنان بیشتر است. متخصصین مشاوره طلاق برای تبیین موضوع پشیمانی زنان بعد از طلاق از دلایل و آمارهایی استفاده کردهاند که در این مقاله به آنها میپردازیم.
این درصد در بررسیهای مختلف متفاوت است. برخی کمتر از 30% و برخی دیگر بیش از 80% گزارش کردهاند. اما، در رابطه با اتفاقاتی که چند وجهی هستند و عوامل مختلفی در شکل گیری آنها دخیل اند، نمیتوانیم تأکید زیادی بر آمارها داشته باشیم. زیرا، زمانی که ما صرفاً بر آمارها تکیه کنیم، نقش سایر عوامل تأثیرگذار آشکار نمیشود. در واقع، گاهی برای برخی از افراد مسئله طلاق مشکلی ایجاد نمیکند. بلکه، شرایط پس از طلاق باعث ایجاد دودلی و پشیمانی میشود. بنابراین، برای تبیین این موضوع که چند درصد زنان بعد از طلاق پشیمان میشوند؟ میتوانیم به نقش عواملی بپردازیم که باعث افزایش پشیمانی زنان بعد از طلاق میشود. برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از:
مهمترین و شاید تعیین کنندهترین عاملی که نشان میدهد که آیا زنان بعد از طلاق پشیمان میشوند؟ تغییر در خلق است. زنانی که طلاق را تجربه میکنند، حتماً از مدتی قبل با مشکلاتی درگیر بودهاند که آنها را فرسوده کرده است. در واقع، علاوه بر تنشهای میان دو نفر، فکر کردن درباره اینکه در جلسه مشاوره طلاق چه بگوییم که روند آن بهتر و سریعتر پیش برود نیز میزان تنش و فرسودگی را افزایش می دهد. درست است که شاید با طلاق توانستهاند از برخی مشکلات جدا شوند. اما، زمانی که با یک روان آسیب دیده طلاق را تجربه میکنند، میزان هیجانات منفی بسیار بیشتر میشود. این هیجانات در افراد مختلف با شدت متفاوت است. اما، معمولاً خشم، غم، اضطراب، ترس، احساس تنهایی، ناامیدی، تنش، بیقراری، بیهدفی و … را تجربه میکنند.
در چنین شرایطی، اگر حمایت اجتماعی وجود نداشته باشد، یعنی افرادی نباشند که بتوانند این زنان را از نظر عاطفی و روحی حمایت کنند، ممکن است از طلاق پشیمان شوند. پس، بسیار مهم است که در تعامل با این افراد به آنها یاد بدهیم چگونه بعد از جدایی به آرامش برسیم و یک زندگی متفاوت را آرام آرام آغاز کنیم.
افرادی که خدمات مشاوره پیش از ازدواج ارائه میدهند، معمولاً تأکید زیادی بر مدیریت مالی در طول زندگی دارند. در واقع، یکی از فاکتورهای اصلی این امر به تجربه مشکلاتی مانند طلاق بر میگردد. دلیل بسیاری از افراد که یک شرایط زندگی دشوار را با وجود فشارهای زیاد تحمل میکنند، مشکلات مالی پس از طلاق است. زیرا، میدانند که زندگی با وجود مشکلات شدید مالی اگر با حضانت فرزندان هم همراه باشد بسیار دشوار است. بنابراین، یک دلیلی که بیان میکند چند درصد زنان بعد از طلاق پشیمان میشوند؟ تجربه مشکلات و مسائل مالی است. با این حال، زمانی که تصمیم به طلاق گرفتید باید برای این مشکل راه حلی داشته باشید. همچنین، نباید صرفاً به دلیل وجود چنین مشکلی تن به شرایطی بدهید که براساس نظر متخصصین مشاوره خیانت مناسب شما نیست. بنابراین، میتوانید پیش از تصمیم قطعی برای طلاق به فکر کسب یک مهارت برای رفع مشکلات مالی باشید.
بر کسی پوشیده نیست که در اجتماع نسبت به زنان مطلقه یک نوع نگاه خاص وجود دارد. البته، این نگاه در زمان فعلی بسیار تعدیل شده است. با این وجود در برخی فرهنگها هنوز طلاق به عنوان یک راه حل مفید و در موقع لزوم، ضروری پذیرفته نشده است. در نتیجه، افرادی که در چنین فرهنگهایی زندگی میکنند معمولاً فشار زیادی را تحمل مینمایند. در واقع، در پاسخ به این دغدغه که آیا زنان بعد از طلاق پشیمان میشوند؟ فرهنگ و محیط اجتماعی این افراد میتواند پاسخ مثبتی ارائه دهد. همچنین، میتوانیم درک کنیم که در چنین فرهنگهایی چرا طلاق در سال های اول زندگی بیشتر است؟ با این حال، نباید در چنین کلیشههایی بمانیم. گاهی جرئت تغییر باعث کمرنگ شدن چنین نگرشهایی میشود.
گاهی فضای زندگی به سمتی میرود که دائماً با جملات منفی و شکننده از جانب همسر مواجه میشوید؛ علاوه بر این، میزان درگیری شما بسیار بیشتر از گذشته شده است. متخصصین مشاوره طلاق بر این باورند اگر شوهرتان این جملات را گفت بدانید طلاق نزدیک است. از طرفی، اگر با وجود فرزندان در شرایطی قرار گرفته باشید که طلاق بهترین گزینه است، حتماً میدانید که این راه، دشواریهایی برای شما دارد. اگر نگهداری فرزندان بر عهده شما باشد، باید برای تأمین آنها چه از نظر مالی و چه جبران خلأهای عاطفی فکری بکنید. چنانچه این نگهداری بر عهده شما نباشد، احساس دوری و دلتنگی و … شما را رها نمیکند. بنابراین، ممکن است پشیمان شوید که چرا طلاق گرفتهاید؟
اما، نباید فراموش کنید که با بازگشت به زندگی، فشارهای قبلی نیز باز میگردد. در نتیجه، تا زمانی که هیچ چیزی تغییر نکند بازگشت به زندگی نه تنها سودی ندارد، بلکه یک فشار مضاعف برای فرزندان شما نیز هست. اگر احساس پشیمانی میکنید و هیجانات منفی شما افزایش یافته، درنگ نکنید. بهترین راه صحبت با یک متخصص مشاوره طلاق است. در چنین گفت و گوهایی میتوانید با نشخوارهای فکری خود مواجه شوید. همچنین، با تکنیکهای کاربردی راه مواجه با آنها را بیابید.
به طور کلی، تصمیم به جدایی از جمله اقداماتی است که نباید بدون سنجیدن همه جوانب نسبت به آن اقدام کرد. با این حال، حتی کسانی هم که با سنجش و بررسی این راه را انتخاب میکنند ممکن است با تجربه مسائل مالی، فشارهای اجتماعی، مشکلات روحی و … از تصمیم خود پشیمان شوند. بنابراین، این پشیمانی در زنان وجود دارد. اما، با رجوع به مشاوران خانواده مرکز مشاوره باتابان میتوان از این احساس فاصله گرفت و زندگی جدید را با قوت بیشتری ادامه داد.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید