احساس نادیده گرفتن شدن بسیار دردناک است؛گاهی اوقات دوست داریم طرف مقابل حرفی بزند و چیزی بگوید؛ حتی اگر باب میل ما نباشد؛ اما بیاعتنایی قلب را به درد میآورد و فرصت هرگونه عملی را از ما میگیرد. این وضعیت، زمانی که دلیل آن را ندانیم و امکان گفتگو نیز نداشته باشیم، دشوارتر میشود. به راستی، در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ چگونه باب گفتگو را فراهم نماییم و درد و رنج خود بکاهیم؟ خوب است بدانید بیتوجهی برای هر دو طرف با رنج و درد بسیاری همراه است و باعث نشخوار فکری، ذهنخوانی و تعبیر و تفسیرهای نادرست میشود. مشاوره زندگی در مواجهه با این موقعیت و باز کردن باب گفتگو به شما کمک میکند.
واکنش نشان دادن در مقابل کسانی شما را نادیده میگیرند و ارزشهایتان را زیر سوال میبرند دشوار میباشد. گاهی اوقات جراحتهایی که بر روح و روان ما وارد میکنند مدتها میمانند. کسب اطلاعات درمورد طرز برخورد مناسب با کسانی که شما را نادیده میگیرند در مقابله با چنین موقعیتهایی که ممکن است برای هر کسی در زندگی پیش بیایید، ضرورت دارد. اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ به عوامل متعددی همچون موقعیت موجود، نسبت با ما طرف مقابل، کمیت و کیفیت رابطه و شرایط دیگر بستگی دارد. لذا در کاربست راه حلهای زیر جانب احتیاط را رعایت فرمایید:
اولین شیوه مقابله با بیتوجهی دعوت بالغانه، دوستانه و صمیمانه به گفتگو است. چرا که احتمالا چالشهایی رابطه شما را زیر سوال برده است؛ پس بهتر است درمورد آنها صحبت کنید. توجه نمایید که دعوت به صحبت و گفتگو، عزت نفس شما را خدشهدار نمیکند؛ بلکه فرصتی برای حل و فصل چالشها و مسائل پیش روی رابطه میباشد.
در نهایت، اگر فکر میکنید طرف مقابلتان حتی ارزش دعوت به یک گفتگو را ندارد و بازسازی این رابطه برایتان بیاهمیت است در پاسخ به این که اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ سعی نمایید همه چیز را فراموش کرده و به زندگی خود ادامه دهید؛ اما به گونهای نباشد که بعدها حسرت بخورید که ای کاش فرصتی برای گفتگو بود! گاهی دیگران منتظر بهانهای برای گفتگو و ابراز هیجانات هستند، شما میتوانید این فرصت را ایجاد نمایید.
گاهی آنچه شما بیاعتنایی برداشت میکنید، سکوت برای ارائه یک پاسخِ درخور میباشد. پس در تفکر و تامل آنها دخالت نکنید و به ایشان فرصت بدهید تا با خودشان کنار بیایند و این همان چیزی است که به آن نیاز دارند. پس پاسخ اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ گاهی اوقات کاری نکردن است! دور شوید و به آنها فضا بدهید تا با خودشان کنار بیایند. اینکه تا چه زمانی باید این فاصله را ادامه داد به عوامل متعددی بستگی دارد و نیازمند ارزیابی دقیقتری از شرایط است.
هنگامی که مورد بیتوجهی قرار میگیریم هزاران فکر و خیال به ذهنمان میآید و به دنبال علت این واقعه هستیم. برخی از افراد به دلیل اسناد درونی و درون فکنی، خود را مقصر این ماجرا میدانند. به جای تمرکز روی فرد موردنظر و اتفاقات پیش آمده، حواس خود را پرت کنید و به چالشها و مسائل دیگر زندگی مشغول شوید. همیشه مدنظر داشته باشید که زندگی ابعاد و جنبههای مختلف دارد، پرداختن به یک بعد نباید شما را از سایر ابعاد آن غافل نماید. در مشاوره افسردگی نیز بر این راهکار تاکید میشود.
مرنج و مرنجان! شاید نرنجاندن راحتتر از نرجیدن است! اگر اعتمادبهنفس داشته باشید و ارزش و احترام خود را درک نمایید کمتر از صحبتها و رفتارهای دیگران ناراحت میشوید. علاوه براین، افرادی که دارای غرور بیجا هستند نیز مانند بیدی میباشند که با هر بادی میلرزند. اگر مورد بیتوجهی و بیاعتنایی قرار گرفتید، اعتمابهنفس داشته باشید و با جدیت و اقتدار با شرایط برخورد نمایید. واکنش درست در برابر اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم به اعتمادبهنفس شما در مقابله با آن، بستگی دارد.
از کودکی آموختهایم هیجانات خود را مخفی نماییم تا دیگران ما را تایید کنند. اگر مورد بیاعتنایی قرار گرفتید، احساسات خود را ابراز نمایید و ناراحتی خود را بروز دهید. گاهی، افراد از تاثیر رفتار خود بر دیگران اطلاعی ندارند، چنانچه بدانند بیتوجهی آنها باعث رنج و ناراحتی شما میشود، فرصتی برای گفتگو ایجاد میکنند. در روانشناسی بی محلی برای ابراز احساسات و هیجانات از ضمیر “من” استفاده نمایید. ابتدا احساسات و هیجانات خود را ابراز کرده، سپس عامل و انتظارات خود را بیان کنید. بدین صورت که: من احساس… دارم، وقتی که… انتظار دارم یا دوست دارم…!
وقتی کسی شما را نادیده میگیرد به جای حمله به خود و یا دیگری، سعی کنید علت این واقعه را پیدا نمایید. در مواردی که نمیدانید چه شده و علت چیست؟ حتما سعی کنید علت بیتوجهی او را بفهمید. اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم بدون فهم علت آن دشوار است. روانشناسی جواب ندادن پیام میگوید همیشه نمیتوان دلیل این موضوع را پیدا کرد مگر اینکه فرصتی برای گفتگو و صحبت فراهم شود.
در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ اگر سکوت و بیتوجهی بر روابط شما سایه افکنده است، حتما کمک حرفهای دریافت نمایید. مسئله و چالش در روابط عاطفی و اجتماعی، طبیعی میباشد. به ویژه در ارتباط زوجین، سکوت میتواند به اشکال مختلف تفسیر شود و تهدیدی برای زندگی مشترک و علت فاصله گرفتن مرد از زن باشد. متخصص در مقابله سالم و حرفهای با این وضعیت، شما را راهنمایی میکند.
برای اینکه بدانیم در مقابل بی اعتنایی چه کنیم باید عوامل دخیل در بروز رفتار را ارزیایی نماییم. عوامل متعددی در بیاعتنایی و بیتوجهی در روابط فردی و اجتماعی، دخیل میباشند که باتوجه به موقعیت متفاوت هستند. از جمله دلایل بیاعتنایی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
بیاعتنایی دلیل کافی برای قطع رابطه نیست؛ اما سیگنال خوبی است که نشان میدهد چالشهایی در رابطه وجود دارد و عواملی رابطه شما را تهدید میکند. همانطور که گفتیم بهترین مواجهه برای اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم، دعوت به گفتگو میباشد. در نتیجه گفتگو میتواند راهبر خوبی برای قطع یا عدم قطع رابطه باشد. علاوه براین، هنگامی که طرف مقابل هیچ جوره راضی به صحبت کردن نیست و در هرگونه سازشی را بسته است و دریافت کمک حرفهای هم تغییری در ماجرا ایجاد نمیکند، راهکاری جز قطع رابطه وجود ندارد.
فارغ از اینکه دلیل بیتوجهی چه باشد، اگر رابطهای به دلیل بیاعتنایی قطع شود، احتمالا این عامل بهانهای برای جدایی بوده است و چنانچه رابطه خود را مورد ارزیابی و واکاوی قرار دهید، چالشها و مسائل دیگر رابطه را کشف خواهید کرد. برای اخذ تصمیم مناسب در جلسات مشاوره فردی شرکت نمایید.
بیتوجهی، همچون چاقویی است که علاوه بر دست دیگری دست صاحب خود را هم نیز زخم میکند و وضعیت دشواری برای طرفین ایجاد مینماید. اینکه در مقابل بی اعتنایی چه کنیم؟ با توجه به شرایط و موقعیت متفاوت است. هرگونه واکنش نادرست و مقابله ناسالم، چالشهای رابطه را دوچندان میکند و تهدیدی برای روابط عاطفی محسوب میشود؛ بنابراین ابتدا موقعیت را درست ارزیابی نمایید و علت بیاعتنایی را کشف کنید تا بتوانید پاسخ درخوری بدهید. در مرکز مشاوره باتابان، روانشناسان و مشاوران مومن، متعهد و متخصص در کنار شما هستند.
در هرکجای ایران و خارج از ایران که هستید بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و از خدمات حضوری و غیرحضوری مرکز بهرهمند شوید. چنانچه سوال و ابهامی دارید از طریق تماس و کامنت با پشتیابانان مرکز در ارتباط باشید.
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید