افرادی که برای بار اول به روانشناس مراجعه میکنند میپرسند به روانشناس چه بگوییم؟ در جلسه اول مشاوره زندگی چه مسائلی را باید مطرح کنیم؟ اغلبِ ما هنگامی که میخواهیم به درمانگر مراجعه نماییم در قبل از آن با خود فکر میکنیم صحبت خود را چگونه شروع کنیم و چه طور در مورد مسائل شخصی خود با فردی غریبه حرف بزنیم؟ در حالی که میدانیم گفت و گو با او است که به ما کمک میکند!
رابطه مشاور/روانشناس-مراجع با سایر روابطی که ما با خانواده و دوستان خود داریم متمایز میباشد. ما نیز از این تفاوت آگاهیم و به همین دلیل است که با خود فکر میکنیم به روانشناس چه بگوییم؟ البته همة ما قبل از یک دیدار مهم و یا گفت و گوی معمولی ممکن است به آنچه میخواهیم بگوییم فکر کنیم؛ اما ماهیت رابطه مشاورهای و هدف آن متفاوت میباشد.
به روانشناس چه بگوییم؟ اصلا روانشناس کیست و رابطه مشاورهای چه تفاوتی با سایر روابط دارد؟ روانشناس، فردی متخصص و متعهد در زمینههای مختلف روانشناسی و مشاوره همچون خانواده، تربیت فرزند، مشاوره ازدواج و طلاق، انواع اختلالات روانی و… است که معمولا در برخی از این حوزهها به ارائه خدمات میپردازد.
مهمترین ویژگی جلسات مشاوره این است که نیازها، مسائل، مشکلات و خواستههای مراجع در اولویت میباشد و لذا هدف جلسات کمک به شما برای اصلاح و تعدیل هیجانات، افکار و رفتارتان میباشد. در این جلسات حریم خصوصی شما حفظ میشود و کسی در مورد شما قضاوت نمیکند؛ بنابراین پاسخ به سوال به روانشناس چه بگوییم؟ این است که شما درمورد هر چیزی میتوانید با درمانگر خود صحبت کنید.
برخی از افراد سوال به روانشناس چه بگوییم را به نحو دیگری مطرح میکنند و میپرسند در جلسات مشاوره چه طور صحبت کنیم؟ درمورد چه چیزهایی نباید در جلسات روانشناسی حرف بزنیم؟ صحبتهای خود را چگونه شروع کنیم؟ و بسیاری از سوالات دیگر. در ادامه شما پاسخ این سوالات و پرسشهای مشابه خود را دریافت خواهید کرد:
به روانشناس چه بگوییم؟ هیج درست و غلطی در روان درمانی وجود ندارد که بگوییم برخی چیزها نادرست است و نباید درمورد آنها صحبت کرد. شما درمورد آنچه که میخواهید، میتوانید با روانشناس صحبت کنید. چیزی که ناراحتتان کرده، مشکلی که برایتان دردسرساز شده، چیزی که مدتها ذهنتان را به خود مشغول کرده است، رابطهای که فکر میکنید باید بهبود یابد، مسائلی که با همسرتان دارید، رابطه جنسیتان و خلاصه هر چیزی که میخواهید، بدون توجه به اینکه درست یا غلط است، صحبت کنید.
به روانشناس چه بگوییم؟ میتوانید درمورد آنچه که در گذشته اتفاق افتاده اما همچنان ذهن شما را درگیر نموده است صحبت کنید. برخی از افراد میترسند اگر درمورد گذشته خود صحبت کنند مورد بیتوجهی و سرزنش قرار بگیرند؛ اما توجه داشته باشید که ریشه برخی مشکلات ما در گذشته میباشد و صحبت درمورد گذشته به شناسایی الگوهای رفتاری، ارتباطی، هیجانی و افکار ما که عامل مشکلات کنونی ما هستند کمک میکند.
به روانشناس چه بگوییم؟ آنچه که مطرح کردنش با دیگران سخت است، به روانشناس بگویید. به عبارت دیگر حرف زدن درمورد برخی از مسائل با خانواده و دوستان دشوار است؛ اما جلسات مشاوره به دلیل بیطرفانه و غیرقضاوتی بودن درمانگر و حفظ رازداری فضایی را فراهم میکند تا درمورد آنها صحبت نمایید. به عنوان مثال، در جلسه مشاوره طلاق چه بگوییم؟ ممکن است صحبت درمورد رابطه جنسیتان با دیگران سخت باشد؛ اما در جلسات مشاوره طلاق میتوانید درمورد آن صحبت کنید.
احساسات و هیجانات شما در جلسات روان درمانی اطلاعات زیادی را در اختیار درمانگر قرار میدهد. احساسات و هیجانات خوشایند و ناخوشایند اگر پذیرفته و تجربه نشوند و در زمان و مکان مناسب شرایطی برای بیان و ابراز آنها فراهم نگردد، انباشه شده و ممکن است به شیوه نامناسبی تخلیه شوند. توجه نمایید هیچ یک از احساسات ما بد نیستند، فقط ممکن است برای ما و یا دیگران ناخوشایند باشند؛ بنابراین درمورد همه هیجانات خود حرف بزنید. اگر کل جلسه را صرف احساسات و هیجانات خود درمورد مادرتان نمایید هیچ اشکالی ندارد!
به روانشناس چه بگوییم؟ اگر چیزی در زندگی شما تغییر کرده و به نوعی باعث شده است جنبههای جدیدی از زندگی را تجربه نمایید، آن را با روانشناس مطرح کنید. زایمان، ازدواج، جابهجایی، تولد فرزند و… میتوانند بخشهای دست نخورده زندگی شما را شعلهور نمایند؛ بنابراین برای درک آنها به کمک نیاز دارید. چرخه زندگی با تغییر و تحول همراه است و این بد نیست؛ اما احساسات و تجارب جدیدی به همراه دارد که ممکن است بخواهید در یک فضای امن و بدون قضاوت آنها را کشف کنید و زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی خود را ارتقا ببخشید.
به روانشناس چه بگوییم؟ شما هر چه که بخواهید میتوانید به روانشناس بگویید. حرف زدن درمورد احساسات، هیجانات، تجارب، چالشها و مشکلات با مشاور به هیچ وجه نشانه ضعف شما نیست. همانطور که هنگام سرماخوردگی به پزشک مراجعه میکنیم، وقتی که در زندگی خود دچار چالش و مشکل میشویم، احساس ناراحتی، نارضایتی و سردرگمی داریم و یا میخواهیم زندگی و روابط خود را بهبود ببخشیم و ارتقا دهیم به مشاور و روانشناس مراجعه میکنیم.
آنچه اهمیت دارد انتخاب مشاوری متعهد، متخصص و باتجربه است. در مرکز مشاوره باتابان متخصصین متههد و دلسوز آماده ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی (تلفنی، آنلاین و حضوری) به مردم عزیز در ایران و خارج از ایران میباشند. شما میتوانید بدون مراجعه حضوری از متخصص مورد نظر خود وقت رزرو نمایید.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید