چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم؟ آیا بعد از خیانت امکان جلب اعتماد وجود دارد؟ این سوالات مهمترین سوالاتی هستند که هنگام خیانت به ذهن روجین خطور میکند. عهدشکنی در عشق و تعهد، زخمی است که خلاف جراحات دیگر بر عمق و مرکزِ توانِ اعتماد و عشق ورزی انسان شلیک میشود. این دردِ دائمی و فوقالعاده سخت، تقریبا همیشه به بخشهای دیگر زندگی نیز سرایت میکند؛ ” مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید میترسد” و امکان جلب اعتماد سخت میشود؛ اما غیرممکن نیست، مشاوره خیانت به افراد در بازسازی رابطه بعد از عهدشکنی، کمک میکند.
برای پاسخ به سوال چگونه بعد از خیانت اعتماد کنیم؟ ابتدا باید بدانیم در خیانت چه اتفاقی میافتد. بیوفایی همسر و شریک زندگی، برای طرفین احساسات ناخوشایندی را ایجاد و ادامه زندگی را برای آنها دشوار میکند. احساس میکنند ارزش عشق را ندارند، مدتها دردی مبهم و افسردگی را تحمل میکنند و این درد با سیل عظیمی از عصبانیت، خجالت، گناه، نگرانی، خشم و غم تقویت میشود. نیروی مخرب و تاثیر ماندگار خیانت در رابطه، آنجایی آشکارتر میشود که به تعهد ضمنی هنگام عقد، که به ما جرئت عشقورزی را داده بود، تجاز میشود. در واقع تعهد یکی از ارکان مهم زندگی زناشویی است، اگر از بین برود زندگی مشترک در معرض فروپاشی قرار میگیرد.
وقتی در رابطةزناشویی عهدشکنی میشود اولین چیزی که افراد به دنبال آن هستند این است که چرا همسرم بهم خیانت میکنه؟ باید بتوان پاسخی برای این سوال پیدا کرد؛ البته پاسخ این سوال در بسیاری از مواد قانعکننده نیست؛ اما عاملی است که در بازسازی رابطه به ما کمک میکند. از جمله عوامل موثر در جلب اعتماد همسربعد از خیانت عبارتند از:
برای جلب اعتماد همسر بعد از خیانت، باید بپذیرید که اشتباه کردهاید و از همسر خود برای شکستن پیمان زناشویی عذرخواهی نمایید. متاسفانه برخی از فراد به خود حق میدهند رابطه فرازناشویی داشته باشند که شرایط را برای اعتماد مجدد دشوار میکند.
اینکه خیانت در چه سطحی و چگونه اتفاق میافتد به شما در جلب اعتماد بعد خیانت کمک میکند. مردان و زنان در این مواقع واکنش های متفاوتی از خود نشان میدهند.
ازدواج یک قرارداد دو طرفه است که هر یک از زوجین برای ایفای نقش خود، مسئول هستند. سهم خود را در رابطه بپذیرید؛ حتی اگر شریک شما نقش خود را به خوبی ایفا نکرده است، به هیچ وجه سعی نکنید پیمانشکنی خود را توجیه کنید.
اینکه خیال کنید بعد از اظهار ندامت و عذرخواهی شما، همسرتان خیلی زود میتواند به شما اعتماد کند، بسیار اشتباه است. باید فرصت دهید تا اعتماد ازدسترفته به مرور زمان ساخته شود، در برابر حساسیتهای او صبور باشید، با او مدارا کنید و در طی کردن مراحل بازسازی رابطه بعد از خیانت با او همراهی نمایید.
1. انکار: وانمود میکنید که خیانت اصلا اتفاق نیفتاده است.
2. شناخت و درک خیانت: پذیرش بیوفایی شریک زندگی سخت و تلخ است؛ اما باید واقعیت را بپذیرید.
3. احساس درد و رنج: بعد از پذیرش، درد و رنج زیادی را تجربه خواهید نمود، فرار نکنید و احساسات ناخوشایند خود را تجربه نمایید.
4. تجربه خشم: در این مرحله پر از خشم و عصبانیت هستید و ممکن است دعواهای جدی با همسر خود داشته باشید.
5. کنار گذاشتن توهمات: واقعیت آنچه که اتفاق افتاده است را پبذیرید و درمورد ادامه زندگی خود عاقلانه تصمیم بگیرید.
6. تغییر و بازسازی رابطه: هر چند سخت، اما جلب اعتماد ممکن است؛ بنابراین برای بازسازی رابطة خود با کمک یک فرد متخصص مشورت نمایید. خیانت ابتدا عزت نفس شما را مخدوش میکند به همین دلیل افراد میپرسند چگونه عزت نفس خود را بسازیم؟ برای ساختن عزت نفس خود و تغییر و تحول در زندگی مشترک خود سرمایهگذاری کنید.
افراد زیادی عنوان میکنند که ما دوست نداریم جدا شویم اما چه طور بعد از خیانت اعتماد کنیم؟ آیا میتوانم اعتماد از دست رفتة خود را بازسازی نماییم؟ موارد زیر به شما کمک میکند بعد از خیانت اعتماد کنید:
جلب اعتماد همسر بعد از خیانت فرآیندی طولانی و دشوار است که نیازمند شناخت عوامل زیربنایی ایجاد شکاف در رابطه است. متخصصین مرکز مشاوره خوب با سالها تجربه در حوزه زوج درمانی و خیانت در رابطه به شما کمک میکنند زندگی مشترک خود را بازسازی نمایید و ضمن ایجاد تعهد، مسئولیت و اعتماد، رابطةزناشویی خود را ارتقا دهید. در هر کجای ایران و خارج از ایران که هستید میتوانید از خدمات مشاوره حضوری و آنلاین و تلفنی مرکز، استفاده نمایید. در صورت تمایل، بدون مراجعه حضوری از متخصص مورد نظر خود وقت رزرو کرده و اگر سوال و ابهامی دارید با پشتیبانان مطرح کنید تا شما را راهنمایی نمایند.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید