چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ (راهنمایی جامع)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
  • نویسنده:

اگر صاحب فرزند هستید، حتماً یکی از مهمترین دغدغه‌های شما پاسخ به این سؤال است که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ این دغدغه به حدی مهم است که خصوصاً در دوران نوجوانی همراه با تغییرات فرزند، به اصلی‌ترین دغدغه شما تبدیل می‌شود. بنابراین، شما می‌خواهید بدانید چه راهکارهایی را به کار ببرید تا حاصل آن یک فرزند صالح شود. این دغدغه شما قابل تحسین است. در واقع، بسیاری از افراد با مراجعه به مشاوره کودک توانسته‌اند به این پرسش خود که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ پاسخ دهند. علاوه بر این، در این مقاله ما به شما برخی راهکارهای مفید برای رسیدن به هدف خود که همان فرزندان صالح و سالم است، ارائه می‌کنیم.

چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟

در موارد بسیاری مشاهده کرده‌اید که با بروز خطا از فرزند، پدر و مادر خود را سرزنش می‌کنند که در تربیت فرزند خود کوتاهی کرده‌اند. این آرزوی هر پدر و مادری است که بتوانند فرزندان خود را آنگونه که خواسته دین و نیاز جامعه است، تربیت کنند. اما، همه‌ی والدین در این امر موفق نمی‌شوند. همین مسئله، باعث نگرانی شما می‌شود. پس، برای پاسخ به این دغدغه که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ شما باید بدانید که چه عواملی در تربیت فرزند مؤثر است؟ همچنین، تأثیر آن‌ها به چه شکل است؟ و با رعایت چه نکاتی می‌توانید یک والد موفق باشید؟ برخی از مهمترین عوامل مؤثر در تربیت فرزند عبارتند از:

رعایت نکات مهم برای انعقاد نطفه

 والدینی که بسیار مایلند بدانند که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ باید به نکات مهم فرزند آوری حتی پیش از تولد فرزند توجه کنند. در واقع، همه می‌دانیم که شخصیت فرزند از سال‌ها پیش از تولد او شکل می‌گیرد. زیرا، فرزند تا حدی برخی از خصوصیات و خلقیات را از پدر و مادر خود به ارث می‌برد.

از طرفی، دستورات دین ما برای لحظات انعقاد نطفه و آداب آن نیز این اهمیت را ثابت می‌کند. بنابراین، والدین باید بدانند که برخی زمان‌ها برای انعقاد نطفه مناسب نیست. همچنین، توجه به ادعیه و نمازهایی که برای پیش از همبستری توصیه شده است نیز در آینده‌ی فرزند بسیار مؤثر است. اگر پاسخ این پرسش که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ برای شما اهمیت بالایی دارد، می‌توانید با رجوع به متخصصان مشاوره زندگی در رابطه با آداب پیش از همبستری راهنمایی دریافت کنید.

اثرات نحوه برخورد پدر و مادر

برخی والدین شاید پیش از انعقاد نطفه به برخی نکات توجه نداشته‌اند و از این بابت نگرانند. از این جهت، باید بدانیم که نحوه‌ی برخورد پدر و مادر تا حدی بااهمیت است که حتی می‌تواند نسبت به رعایت نکات قبل از تولد اهمیت بیشتری داشته باشد. به این دلیل که خواهان پاسخ این پرسش هستید که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ باید بدانید این نحوه‌ی برخورد پدر و مادر از دو جنبه مطرح می‌شود:

  1. برخورد پدر و مادر با یکدیگر

شاید بسیاری از شما به این نکته توجه نداشته باشید که نحوه‌ی تعامل شما با همسرتان تأثیر مستقیمی بر تربیت فرزندتان دارد. در واقع، نظام خانواده باید از یک الگویی پیروی کند. بهترین الگو برای تربیت فرزند در خانه، تکریم شدن پدر توسط مادر و محبت به مادر توسط پدر. این الگو بهترین روش برای برخورد پدر و مادر با یکدیگر است که تأثیر آن ثابت شده است.

بنابراین، اگر دغدغه‌مندید بدانید «چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟»، باید پدر خانه را مانند بزرگان احترام کنید. در واقع، اگر فرزند شما احساس کند که پدر جایگاه ویژه‌ای از نظر احترام و عمل به دستورات او ندارد، بخشی عظیمی از فرآیند تربیت او با مشکل مواجه می‌شود. در مقابل، باید به مادر خانه بسیار محبت کنید و بخشی از این محبت آشکار و علنی باشد. این توجه پدر و مادر، یک پایه‌ی اصلی تربیتی برای رشد فرزند است. برای اطلاع بیشتر درباره نحوه تعامل میان همسران و تأثیر آن در رشد فرزند، متخصصان روانشناسی کودکان در خدمت شما هستند.

  1. برخورد پدر و مادر با فرزند

جنبه‌ی بسیار مهم دیگر که بخش مهمی از پاسخ به این پرسش که «چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟» را تشکیل می‌دهد، نحوه تعامل والدین با فرزند است. همانطور که می‌دانید، فرزندان در سنین مختلف نیازهای متفاوتی دارند. پس، نحوه برخورد با آنان نیز متفاوت است.

  • در 7 سال اول زندگی فرزند باید با او همانند پادشاهان رفتار کرد.
  • در 7 سال دوم زندگی باید همانند سرباز با او تعامل کرد.
  • در 7 سال سوم باید بدانیم که فرزند ما وزیر است و با او مشورت کنیم.

هر کدام از سه دستور بالا دنیایی از اطلاعات را برای برخورد با فرزند خود به شما می‌دهد. در واقع، در 7 سال اول زندگی کودک باید او را همانند پادشاهان در نظر گرفت و از امر و نهی زیاد اجتناب شود. در حقیقت، بیشتر حالت پاسخدهی داشته باشید تا هم فرآیند دلبستگی ایمن شکل گیرد و هم مراحل تربیتی به خوبی سپری شود.

از طرفی با ورود کودک به 7 سال دوم، باید خانه شبیه پادگان باشد. در نتیجه، والدینی که 7 سال اول را خوب گذرانده باشند، اکنون می‌توانند متناسب با سن کودک امر و نهی کنند. از طرفی، در 7 سال سوم فرزند شما به یک نیروی مشورت دهنده تبدیل می‌شود. که این ویژگی در دوران نوجوانی برای فرزندان بسیار مهم است.

اگر دو مرحله قبل به خوبی سپری شده باشد، تأثیر و لذت آن را در این مرحله خواهید دید و چشید. بنابراین، اگر خواهان پاسخ این پرسش هستید که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ باید در نحوه تربیت و تعامل با فرزند خود توجه کافی داشته باشید. برای اطلاع از مراحل رشد و ویژگی‌ها و نیازهای کودک در هر مرحله می‌توانید با متخصصان روانشناسی رشد در تماس باشید.

تأثیر مدرسه، اجتماع و دوستان

تربیت امری زمان‌بر است. از طرفی، عوامل زیادی در آن دخیل است. بنابراین، والدینی که صرفاً به موارد بالا توجه کنند و از تأثیر محیط غافل شوند به هیچ عنوان تربیت صحیحی برای آن‌ها محقق نخواهد شد. شما باید بدانید، تعامل فرزند با دیگران بسیار مؤثر است. این تأثیر از کودکی تا پایان نوجوانی که شخصیت در حال شکل گیری است، در بیشترین میزان است. پس، باید در انتخاب محیط‌های تعامل فرزند خود دقت کنید. از سلامت دینی و اخلاقی محیط و افراد حاضر در آن اطمینان حاصل کنید.

البته، این نکته را به خاطر داشته باشید که زمانی که فرزند شما وارد دوران نوجوانی می‌شود، مخالفت و همچنین، راهنمایی او تا حدی دشوار است. پس، باید زبان سخن گفتن با نوجوان را آموزش ببینید تا بتوانید با او به بهترین شکل تعامل کنید. مشاوره کودک برای شما که دغدغه پاسخ به این پرسش را دارید که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ بسیار مناسب است.

شرکت در فعالیت‌های دینی

برای جهت‌دهی به افکار و نگرش‌های فرزند خود باید ابتدا محیط منزل خود را بررسی کنید. برخی استانداردها باید در هر خانه‌ای وجود داشته باشد تا ثمره‌ی آن نیز مطلوب باشد. مثلاً، توجه به واجبات مانند روزه، نماز اول وقت، شرکت در فعالیت‌های دینی اجتماعی و …. از ابتدا برای کودک نهادینه می‌شود. در نتیجه، با گذشت زمان به آن‌ها گرایش می‌یابد. پس، باید با هنرمندی و ظرافت تربیتی بدون تحمیل و اجبار فضای خانه را به سمتی ببرید که فرزندان گرایشات دینی قوی‌تری به دست آورند.

نتیجه‌گیری

گفته‌های قبل تا حدی به این پرسش شما که چگونه فرزند صالح داشته باشیم؟ پاسخ داده است. به طور کلی، تربیت فرزند امری دشوار و زمان‌بر است. در عین حال، خدای تعالی این توانمندی را به والدین داده است. پس، هر والدی با تلاش برای تربیت فرزند خود، در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر آن و همچنین، درخواست از خداوند می‌تواند فرزندان صالحی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران