ما در طول زندگی خود روابط عاطفی مختلفی برقرار میکنیم. برخی به واسطه خانواده، به واسطه ازدواج، ارتباط با دوستان و … است. با این حال، جنس ارتباط در روابط عاشقانه متفاوت است. شاید خیانت از جانب یک دوست را راحتتر بتوان تحمل کرد. اما، در مقابل خیانت همسر واکنش شدیدی نشان میدهیم. در حقیقت، برای ما مهم است که روابط عاشقانه سرشار از مهر از اقتدار داشته باشیم. همچنین، این رابطه را در طول زمان حفظ کنیم. اینکه چگونه در رابطه عاشقانه موفق باشیم، موضوعی است که در این مقاله به آن میپردازیم.
عاشق شدن تجربهای قدرتمند و شگفت انگیز است. هر لحظه و هر صحبت در آغاز آن بسیار ایده آل و درست به نظر میرسد. اما، در کوتاه مدت این کشش به ارتباط تبدیل میشود و ما را با این واقعیت روبرو میکند که باید با شخص دیگری در زندگی شریک باشیم. در نتیجه، با گذشت زمان این سؤال را از خود میپرسیم که آیا این شخص برایم مناسب است؟ بنابراین، اینکه ما در برخی از روابط خود موفق نمیشویم دو دلیل دارد. 1. یا در کنار فرد مناسبی هستیم اما نحوه عشق ورزیدن ما صحیح نیست. 2. یا در کنار فرد نامناسبی قرار داریم. پس برای موفقیت در یک رابطه عاشقانه باید ابتدا ۵ افسانه عشقی مهلک رو بشناسیم. این افسانهها باورهای ما درباره ماجراهای عاشقانه است که ما را از انتخابهای هوشیارانه باز میدارد. این باورها از 3 طریق: تماشای فیلم و تلویزیون، خواندن رمان عاشقانه و یا عدم آموزش در مورد عشق ایجاد میشود. اگر این افسانهها را بشناسیم در دام آنها گرفتار نمیشویم و یک رابطه عاشقانه موفق را با کمک مشاوره روابط عاطفی تجربه میکنیم.
در اعماق وجود خود باور داریم که اگر برای فرد مورد علاقه خود عشق و محبت زیادی خرج کنیم، هیچ مشکل، درگیری یا اتفاق حل نشدنی ایجاد نمیشود. در چنین شرایطی، از مشکلات اجتناب میکنید. یا به دنبال راه حلهایی هستید و خود را مجاب میکنید که اگر واقعاً عاشق هم باشیم این اختلافات مشکلی ایجاد نمیکند. اما حقیقت غیر از این است. عشق برای ایجاد و تداوم یک رابطه کافی نیست. رابطه به هماهنگی و تعهد نیاز دارد.
تمام مردم ناخودآگاه به عشق در نگاه اول اعتقاد دارند. اما، چنین نگاهی منجر به گرایش به عشقهای رمانتیک و باز ماندن از یک رابطه عاشقانه موفق میشود. پس، عشق واقعی به زمان نیاز دارد.
چنین افسانهای منجر میشود شما شریک زندگی خود را با یک تصور خیالی مقایسه کنید. در حالی که فرمول یک رابطهی سالم و بادوام در روانشناسی رابطه یافتن همسری است که به او عشق بورزید و با او تفاهم داشته باشید.
ما ناخودآگاه در رابطه عاشقانه انتظار داریم همسرمان تمام نیازهای گفته و ناگفته ما را برآورده سازد. اگر انجام ندهد آزرده خاطر میشویم. در نتیجه، یک رابطه خوب را تجربه نمیکنیم. مشاوره ازدواج تأکید میکند اگر قبل از ازدواج احساس خلأ میکنید، همین خلأ را پس از ازدواج نیز احساس خواهید کرد. پس، باید برای رفع آن اقدام کنید. چون یک شریک زندگی قسمت اعظم نیازهای شما را برآورده میکند نه همه آن را می تواند بر طرف نماید.
این افسانه منجر میشود شما در روابط خود بیش از حد باقی بمانید. در نتیجه، نمیتوانید افراد نامناسب را ترک کنید. واقعیت این است که روابط جنسی خوب با معاشقه مرتبط است و ارتباطی با عشق واقعی ندارد.
اگر یک رابطه را آغاز کردهاید و میخواهید آسیبهایی مانند خیانت در رابطه را تجربه نکنید؛ باید،
متخصصان زوج درمانی معتقدند فضای روابط بسته به ویژگیهای افراد تشکیل دهنده آن است. بنابراین، برای اینکه بفهمیم چگونه رابطه خوبی داشته باشیم و یک رابطه از سلامت کافی برخوردار باشد، هر دو نفر باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
بسیاری از زوجین تصور میکنند به صورت غریزی یا در گفتوگو با افرادی که این مسیر را تجربه کردهاند، میدانند چگونه در رابطه عاشقانه موفق باشیم. این یک تصور غلط است. روابط عاشقانه که پایه گذار یک زندگی مشترک است، امری پیچیده و نیازمند مطالعه و پرسش است. بسیاری از زوجین با فقدان مهارتهای همسرداری فرصت یک زندگی آرامشبخش را از دست دادهاند. شما این اشتباه را تکرار نکنید. مشاور روابط میتواند هر آنچه را که برای کیفیت بخشی روابط خود نیاز دارید، به شما بیاموزد. در نتیجه، بدانیم چگونه رابطه خوبی داشته باشیم.
در این مقاله آموختیم زندگی مشترک مانند یک نهال نیازمند آبیاری است. در واقع، ما باید باغبان زندگی خود باشیم. بتوانیم در هر موقعیتی برخورد مناسب با آن را داشته باشیم. در نتیجه، یک ارتباط موفق را تجربه کنیم. پس، اینکه چگونه در رابطه عاشقانه موفق باشیم، به میزان آگاهی ما و پرهیز از برخی رفتارهای ناصحیح بستگی دارد. متخصصان مشاوره باتابان در خدمت شما هستند تا بهترین روشهای داشتن یک رابطه عاشقانه موفق را به شما ارائه دهند.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید