چرا باید ازدواج کنیم؟ (8 دلیل درست برای ازدواج)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
  • نویسنده:

سؤالی که شما را به ما پیوند داده است، دغدغه‌ تعداد زیادی از افراد است. در واقع، ازدواج یک مرحله جدید و ناآشنا در زندگی هر فرد است که مایل است با آگاهی بیشتر به آن وارد شود. با این حال، رغبت، انگیزه و حتی هدفمندی افراد در مواجه با این موضوع متفاوت است. بسیاری از افراد صرف اینکه این فرآیند را در زندگی دیگران دیده‌اند و به تمایل رسیده‌اند، سعی در ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دارند. اما، برخی دیگر برای ورود به این مرحله به اطلاعات بیشتری نیاز دارند. در واقع، این افراد می‌خواهند بدانند هدف از ازدواج چیست و این اهداف را در زندگی مشترک دنبال کنند. البته، گاهی این پرسش ممکن است ناشی از باورهای غلط و یا بی‌انگیزگی باشد که در هر حال با بیان دلایل آن تا حد زیادی برطرف می‌شود. اگر دانستن پاسخ این سؤال برای شما نیز اهمیت بالایی دارد، می‌توانید مطالب زیر را مطالعه کنید و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

چرا باید ازدواج کنیم؟

ما زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنیم و برای رفع بیماری دارو دریافت می‌کنیم، معمولاً با این پرسش مواجه نمی‌شویم که هدف از دریافت دارو چیست؟ حتی، زمانی که می‌خواهیم در یک مسابقه شرکت کنیم و برای مدتی باید پرهیزها یا تأکیدات مختلفی را مد نظر قرار دهیم؛ معمولاً چرایی این دستورالعمل‌ها برای ما دغدغه ایجاد نمی‌کند. علت آن این است که ما اهداف این کارها را می‌دانیم. متوجه شده‌ایم که مصرف دارو سلامتی از دست رفته را باز می‌گرداند. همچنین، برای موفقیت در زمینه مورد نظرمان باید دستورالعمل‌هایی را رعایت کنیم. بنابراین، برای ازدواج نیز ما باید بدانیم متخصصان مشاوره ازدواج چه اهداف و ثمراتی برای آن بیان می‌کنند. در حقیقت، در این مقاله متوجه می‌شویم چرا باید ازدواج کنیم؟

 

با تنبلی و اهمالکاری خداحافظی می‌کنیم

بسیاری از افراد از اینکه کارهایشان را تا رسیدن به آخرین وقت ممکن به تعویق می‌اندازند، ناراحتند. در واقع، اهمالکاری بخشی از زندگی آن‌ها شده است. همچنین، به دنبال آن تنبلی و سستی در بسیاری دیگر از امورات نیز به سراغشان آمده است. این افراد معمولاً رهایی از این شرایط را دوست دارند و به دنبال افزایش نظم زمانی در زندگی‌شان هستند. اما، همت لازم را ندارند. تحقیقات نشان داده، افرادی که ازدواج می‌کنند، معمولاً اهمالکاری آن‌ها کاهش می‌یابد. زیرا، وظایفی دارند که باید آن‌ها را به نحو احسن انجام دهند. هرچند پدیده‌های روانشناختی تابع عوامل مختلفی است. اما، این مشکل تا حد زیادی با ازدواج قابل برطرف شدن است.

 

می‌توانیم از فشار نیازهای جنسی بکاهیم

 

Why should we get married?

 

یکی از انگیزه‌های قوی افراد برای تشکیل زندگی مشترک، تأمین ابعاد مختلف نیازهای انسانی است. از طرفی، ساختار انسان به گونه‌ای افریده شده است که با رسیدن به سن ازدواج و حتی اندکی پیش از آن با نیاز جنسی مواجه می‌شود. در نتیجه، در صدد است تا آن را برطرف کند. از طرفی، همانطور که می‌بینیم بسیاری از خطاها و آسیب‌های اجتماعی به ارضای ناصحیح این نیاز باز می‌گردد. بنابراین، ازدواج و تشکیل یک زندگی پایدار فرصتی برای رهایی از فشار این نیاز فراهم می‌کند.

البته، برخی مایلند این نیاز را از راه غیر صحیح و بدون داشتن یک فرد مشخص تأمین کنند. این رفتار به این خاطر است که آن‌ها از اثرات روانی این رفتار بیخبرند. در ارتباط‌های ناصحیح، معمولاً آرامش که عنصر اصلی ارضای این نیاز است، وجود ندارد. این یافته را افرادی که تجربه داشته‌اند تأیید می‌کنند. در حقیقت، این افراد با گذشت زمان اندکی متوجه افزایش بیماری‌های خلقی مانند تنش، اضطراب، افسردگی، اختلالات اضطرابی، رفتارهای وسواسی و … می‌شوند. همچنین، این روابط چون بدون چکاب قبلی و آسودگی از نبود بیماری‌های جسمی و مقاربتی است، باعث افزایش این بیماری‌ها می‌شود؛ که برای بسیاری از آن‌ها راه درمانی نیز وجود ندارد. بنابراین، احساس درونی هر فرد برای رسیدگی به این نیاز نشان می‌دهد که چرا باید زود ازدواج کنیم؟

 

با انگیزه بیشتری زندگی می‌کنیم

انگیزه موتور پیشرفت هر فرد است. در واقع، هیچ کس نمی‌تواند بدون انگیزه و صرفاً با اجبار زندگی کند. به اموراتش بپردازد و از آن‌ها لذت ببرد. خدمات مشاوران و روانشناسان هم در ابتدا بر ایجاد انگیزه متمرکز است. جالب است که یکی از فرآیندهایی که می‌تواند انگیزه قوی و پایدار برای بسیاری از افراد ایجاد کند، ازدواج است. با ورود به این مرحله، هر یک از طرفین نقش‌ها و مسئولیت‌هایی را بر عهده می‌گیرند که متمایلند به بهترین نحو آن را انجام دهند. همچنین، باید برای راضی کردن خانواده برای ازدواج نیز تلاش کنند. در نتیجه، همه همت و توان خود را به کار می‌گیرند. در نهایت، با گذشت اندک زمانی متوجه می‌شوند که چقدر انگیزه و رضایت از زندگی آن‌ها بالاتر رفته است. همه این عوامل نشان می‌دهد که چرا باید ازدواج کنیم؟

 

با چالش‌های رشد دهنده مواجه می‌شویم

 

چالش های ازدواج

 

همه افراد متأهل می‌دانند ازدواج صرفاً به معنای تعامل با یک شخص جدید نیست. بلکه، پا به یک خانواده‌ی جدید با افراد مختلف گذاشته‌اند. بنابراین، هر فردی باید نحوه تعامل صحیح با افراد جدید را بداند. در حقیقت، بسیاری از چالش‌ها و حتی جدایی‌هایی که رخ می‌دهد ناشی از عدم اطلاعات کافی برای تعاملات است. بنابراین، ازدواج فرصتی فراهم می‌کند تا ما، آگاهی خودمان را برای ارتباط با افراد مختلف بالاببریم. همچنین، در مواجهه با مشکلات بهترین راه حل ممکن را بیابیم.

 

نیاز ما به محبت و عاطفه تأمین می‌شود

این یک نیاز قابل لمس است که ما از یک سنی به بعد دوست داریم محبت و عاطفه را از جنس مخالف خودمان دریافت کنیم. از طرفی، بسیاری از افراد این کار را بدون ازدواج و با تعدد رابطه تجربه می‌کنند. اما، این محبت و عاطفه به گونه‌ای در وجود انسان از جانب خدا قرارداده شده، که نیاز به تعامل پایدار با همسر دارد. بنابراین، محبت و عاطفه‌ای که دوامی ندارد نمی‌تواند پاسخ مناسبی برای ارضای نیازی تا این حد مهم باشد. در نتیجه، اینکه چرا باید ازدواج کنیم؟ اینگونه پاسخ داده می‌شود که در فضای تشکیل زندگی مشترک هر فردی به دنبال جلب توجه و تأیید همسر خود است. پس، بخش زیادی از محبت خود را برای او صرف می‌کند و این نیاز عاطفی تأمین می‌شود. البته، باید در نظر بگیریم که اگر فرصت ازدواج و ارضای این نیاز محقق نشده است؛ یاد بگیریم چگونه قبل از ازدواج خود را کنترل کنیم تا مرتکب ریزه‌خواری عاطفی نشویم. این مطلب خصوصاً در مورد خانم‌ها صدق می‌کند.

 

می‌توانیم اقتدار خود را نشان دهیم

نیاز به اقتدار برای مردان بسیار ضروری است. هیچ مردی وجود ندارد که این گفته را تأیید نکند. از طرفی، راه تأمین این نیاز از طریق تشکیل زندگی مشترک فراهم می‌شود. چون، در چنین فضایی تأمین بخش عظیمی از نیازهای خانواده و همسر بر عهده مرد خانه است. در نتیجه، این فرد می‌تواند در سایه‌ی ارضای این نیازها، نیاز به اقتدار خود را نیز تأمین کند. البته، شاید این ذهنیت برای شما ایجاد شده باشد که چنین فضایی در خانه‌ها وجود ندارد و مرد خانه به عنوان یک فرد مقتدر و قابل احترام در نظر گرفته نمی‌شود.

بله، متأسفانه برخی از خانم‌ها از این نیاز مردان درک روشنی ندارند. حتی، نمی‌دانند چگونه باید برخورد کنند که او متوجه شود رئیس خانه است. چیزی که مردان به آن بسیار نیاز دارند. پس، راه حل این مشکل و تجربه یک زندگی موفق به افزایش اطلاعات و آگاهی از دنیای مردان و زنان باز می‌گردد. با این حال، شاید اختلاف سنی در ازدواج نیز چنین چالش‌هایی ایجاد کند. اما، افزایش آگاهی و درخواست راهنمایی از متخصصان مشاوره ازدواج بسیار کمک کننده است.

 

خودمان را بهتر می‌شناسیم

 

تامین نیاز به محبت با ازدواج

 

یک دلیل محکم و البته فراگیر برای این دغدغه که چرا باید ازدواج کنیم؟ این است که، ما تا زمانی که تنها هستیم و مسئولیتی بر دوشمان قرار نگرفته، احساس می‌کنیم رفتار مناسب با موقعیت را داریم. اما، با دریافت اولین انتقاد از همسر ممکن است این نهیب را به خودمان بزنیم که شاید رفتار اشتباهی داریم. در واقع، عصبانیت زود هنگام، پافشاری بر حرف خودمان، خستگی، تنبلی، مدیریت اقتصادی ضعیف، هنر گفت و گوی پایین و … موضوعاتی نیستند که ما در تنهایی خودمان خیلی آن‌ها را احساس کنیم.

اما، وقتی وارد فضای زندگی مشترک می‌شویم، با مواجهه با مسئولیت‌ها و نیازهای گوناگون بهتر وضعیت خودمان را درک می‌کنیم. برایمان روشن می‌شود که نقاط قوت و ضعف ما کجاست. از همه مهمتر می‌توانیم با کمک همسر به رفع آن‌ها اقدام کنیم. البته، برای هر فردی یک زمان مناسبی برای ازدواج وجود دارد. بنابراین، باید حکمت خدا در تاخیر ازدواج را نیز در نظر بگیریم. اگر الآن فرصت آن مهیا نشده، با افزایش آگاهی به کاهش ضعف‌ها و افزایش نقاط قوتمان بپردازیم.

 

فرصتی نایاب برای رشد معنوی ما فراهم می‌کند

به گفته بزرگان دین، محیط خانه فضایی برای دریافت ثواب‌های بزرگ با انجام کارهای کوچک است. بسیاری از خانم‌ها نمی‌دانند که رفتار ساده‌ای مانند دادن یک لیوان آب دست همسر و یا حتی جا به جایی لوازم منزل به قصد تنوع و … چه برکات و آثار عجیبی در روایات دارد. همچنین، مردی که برای امرار معاش خانواده تلاش می‌کند، مادامی که در حال کار است سرچشمه خیرات و برکات به سمت او روانه می‌شود. بنابراین، در این فضا ما می‌توانیم از خودخواهی‌هایمان فاصله بگیریم. رشد معنوی را تجربه کنیم. البته، همانطور که می‌دانیم این فرصت برای هر فردی به آسانی ایجاد نمی‌شود. در نتیجه، معمولاً این چالش نیز ایجاد می‌شود که آیا ازدواج قسمت است یا خیر؟ و اینکه، چگونه می‌توانیم ورود به این مسیر را تسهیل کنیم؟ که پاسخ این سؤالات را می‌توانید در تعامل با همکارن ما در مرکز مشاوره باتابان دریافت کنید.

نتیجه گیری

به طور کلی، پاسخ ما به این پرسش که چرا باید ازدواج کنیم؟ به نوع نگرش ما به دنیا باز می‌گردد. اگر، این نوع نگاه صرفاً به صورت مادی باشد، شاید ازدواج و چالش‌های آن را نپسندیم. اما، اگر در نظر بگیریم که ما برای زندگی در این دنیا هدفی داریم و ازدواج مسیر ما را برای رسیدن به این هدف با تأمین نیازها تسهیل می‌کند؛ طالب تشکیل زندگی مشترک می‌شویم. هر چند که فواید مادی ازدواج نیز به اندازه‌ای گسترده است که هر فردی را به خود جذب می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران