دریافت مشاوره خانواده
مشاوره با بهترین روانشناسان: تلفنی، آنلاین و حضوری
زمانی که یک رابطه را آغاز میکنید، حتماً در تعامل با یکدیگر حالتهای مختلفی را تجربه مینمایید. گاهی سرشار از انرژی و نشاط هستید و خود را بسیار خوشبخت میدانید. اما، گاهی مسائلی ایجاد میشود که واکنش شما متفاوت است. در این شرایط ممکن است قهرکردن را ترجیح بدهید. چون، احساس میکنید قهر کردن میتواند اوج ناراحتی شما را بیان کند. آیا واقعاً همینطور است؟ آیا زنان زیرک و باسیاست نیز اینگونه رفتار میکنند؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی سیاست های زنانه هنگام قهر از دیدگاه مشاوره خانواده بپردازیم.
مشاجراتی که در زندگی مشترک ایجاد میشود، سطوح و علتهای مختفی دارد. گاهی، علتهای بسیار کوچک میتوانند زمینهی ناراحتی و قهر کردن را در روابط زناشویی ایجاد کنند. در نتیجه، زوجینی که این شرایط را تجربه مینمایند، با هیجانات منفی خفیف تا شدید درگیر میشوند. همچنین، ممکن است همراه با قهر، احساس خشم، ترس، ناامیدی و اضطراب را نیز تجربه کنند. این موضوع میتواند بر کلیه کارکردهای زوجین تأثیر بگذارد. این افراد نمیتوانند با آرامش قبلی وظایف همسری خود را انجام دهند. ممکن است در شغل آنها مشکلات جدی ایجاد شود. این موقعیت موجب میشود زوجین تلاشی برای برقراری رابطه عاطفی و زناشویی نداشته باشند. در واقع، چرخهای از افکار منفی فعال میشود که هدف آن یادآوری وقایع منفی گذشته است. اگر این شرایط را تجربه کرده باشید،
به هر حال، یک چالش ساده و قهرکردن موقت میتواند در کمترین زمان با شدیدترین افکار منفی شما را احاطه کند. در نتیجه، اگر ادامه دار باشد به رابطه شما آسیب بزند. روانشناسی ازدواج معتقد است، سیاست های زنانه هنگام قهر میتواند به حل اختلافات و بهبود روابط کمک کند. هر چند نوع رفتار و تعامل هر دو نفر در زندگی مشترک بسیار مهم است. اما، زنان توانمندی بسیار بالاتری برای مدیریت شرایط دارند. بنابراین، به کاربردن سیاست های زنانه هنگام قهر موجب کاهش هیجانات منفی، مدیریت شرایط، تصحیح رفتارهای غلط و افزایش فهم متقابل میشود. باید در نظر داشته باشیم که علیرغم اهمیت این سیاستها، در این زمینه برخی باورهای اشتباه نیز وجود دارد که مانع گرایش افراد به استفاده از این رفتارها میشود. آیا مایلید بدانید این باورهای اشتباه کدامند؟
یکی از نگرشهای بسیار رایجی که در حل اختلافات زناشویی مانع ایجاد میکند، این موضوع است که سهم زوجین و نوع برخورد آنها در مواجهه با مشکلات باید برابر و مشابه باشد. در حقیقت، این نوع نگاه ارزشی برای از خودگذشتگی و استفاده از توانمندیهای فطری افراد قائل نیست. در مواقعی که این نگرش غلبه دارد، معمولاً اختلافات کوچک به مشاجرات بزرگ تبدیل میشود. زیرا، هیچ فردی برای تصحیح الگوی رفتاری غلط خود اقدام نمیکند. در نتیجه، هر یک از زوجین منتظر اقدام فرد مقابل برای ختم این مشاجرات هستند. به طور کلی، مهمترین باورهای غلط درمورد سیاست های زنانه هنگام قهر که مانع از برخورد صحیح زوجین است، میتواند شامل موارد زیر باشد:
این یک باور بسیار غلط است که تصور کنیم چون زنان توانمندی بسیار بالایی برای مدیریت شرایط عاطفی دارند، صرفاً آنها باید برای بهبود مشکلات تلاش کنند. درست است که زنان در این شرایط بهتر میتوانند عمل کنند و نقش پررنگتری دارند. اما، زوجین زمانی که با هم برای حل مشکل تلاش میکنند، موفق به رفع آن میشوند. پس، اگر مردان اهتمامی نسبت به این موضوع نداشته باشند، مشکلات به قوت خود باقیست.
نگرش دیگری که در رابطه با مشکلات زناشویی وجود دارد به این موضوع باز میگردد که؛ سیاست های زنانه هنگام قهر برای بروز احساسات حقیقی افراد مانع ایجاد میکند. این نگرش غلط است. در مقابل، این سیاستها به ما آموزش میدهد تا بتوانیم احساسات و نیازهای خود را از رو ش صحیح و بدون ایجاد تعارضات بیشتر بیان کنیم. همچنین، بدانیم چگونه با همسر خود رفتار کنیم که عاشقمان شود.
یکی از دلایلی که موجب میشود افراد تمایل زیادی برای یادگیری و به کارگیری سیاستهای رفتاری برای حل اختلافات نداشته باشند، به موقتی بودن آن باز میگردد. در واقع، تصور میکنند این سیاستها صرفاً در مواقع بحران و مشاجرات کاربرد دارد. بنابراین، این عامل انگیزه لازم برای به کارگیری این ترفندها در سایر شرایط را ایجاد نمیکند. در مقابل، یافتههای تحقیقات علمی از این نتیجه حمایت مینماید که اگر سیاست های زنانه هنگام قهر پیش از بروز اتفاقات منفی به کار گرفته شود، احتمال اختلافات به شدت کاهش مییابد.
استفاده از سیاست های زنانه هنگام قهر، مزایای مختلفی دارد. برخی از مهمترین فواید آن عبارتند از:
زنانی که از سیاستهای رفتاری خود برای بهبود شرایط استفاده میکنند، بهتر میتوانند هیجانات خود را مدیریت کنند. این افراد با کوچکترین اختلافی قهر نمینمایند. پرخاشگری آنان بسیار کمتر است. همچنین، اضطراب خود را به شیوه فعال و سازنده مدیریت میکنند. بنابراین، در روانشناسی قهر زن توصیه میشود، زنان مهارتهای زندگی و خصوصاً مهارت مدیریت هیجانات خود را فراگیرند.
مهارت حل مسئله یکی از مهمترین مهارتهای زندگی است که اگر زوجین نسبت به آن شناخت لازم را نداشته باشند، مشکلات کوچک را به صورت ناخواسته به مشکلات بزرگ تبدیل میکنند. در این شرایط، زنانی که سیاستهای رفتاری خود را برای بهبود شرایط به کار میگیرند، بهتر میتوانند مسائل و مشکلات زندگی مشترک را برطرف کنند.
زندگی زناشویی زمانی انرژی بخش و آرامش دهنده است که افراد درک بالایی نسبت به نیازها و انتظارات یکدیگر داشته باشند. همچنین، برای رفع آنها تلاش کنند. به نوعی این احساس ارزشمندی را به هم منتقل نمایند. از طرفی، زندگی بدون چالش نیز وجود ندارد. پس، آن چیزی که باعث ایجاد یک ارتباط سازنده و کارآمد میشود، سیاستهای رفتاری زوجین است. در این میان، سیاستهای رفتاری زنان هنگام قهر اثر گذاری بسیار بالاتری دارد.
با مطالعهی مطالب فوق حتماً این دغدغه برای شما ایجاد شده است که آیا ما از سیاستهای زنانه برخورداریم و به عنوان زنان باسیاست تلقی میشویم یا خیر؟ برخی ویژگیهای بسیار منحصر به فرد در زنان وجود دارد که اگر از آنها برخوردار باشید، میتوانید مشکلات و چالشهای زندگی زناشویی خود را خصوصاً هنگام قهر به شیوه بهتری مدیریت کنید. این ویژگیها عبارتند از:
معمولاً زنانی میتوانند بحرانهای زندگی خود را به شیوه مطلوب مدیریت کنند که در قدم اول دنیای مردان را بشناسند. این افراد به این شناخت رسیدهاند که اگر شریک عاطفی آنها قهر میکند، چه دلایل احتمالی دارد. همچنین میدانند، مردان نیاز به تشویق و تأیید دارند. در واقع، به همان میزان که زنان با محبت دیدن خوشحال میشوند و بی توجهی مرد به زن برای آنها آزار دهنده است؛ مردان با مورد قدردانی قرار گرفتن انرژی سرشاری را تجربه میکنند. در نتیجه، در مواقعی که علت قهر به عدم قدردانی برمیگردد، سیاست های زنانه هنگام قهر، توجه به قدردانی را توصیه میکند. از طرفی، در شناخت دنیای مردان این مسئله نیز بارز است که اقتدار دهی نقش مهمی در هویت بخشی به مردان ایفا میکند. در نتیجه، اگر مردان مورد بیاحترامی یا بیتوجهی قرار گیرند، ممکن است با قهرکردن واکنش نشان دهند. بنابراین، در این شرایط بهترین راهکار توجه به اقدامات اقتدار دهنده به مردان است.
افرادی که از سیاست های زنانه هنگام قهر برخوردار نیستند، هنگام ایجاد یک مشکل، برخورد مناسبی ندارند. در واقع، با بهانه گیری و ادامه دادن قهر به آن دامن میزنند. اما، زنان باسیاست میدانند قهرکردن هیچگاه نمیتواند یک راهکار مناسب باشد. نه تنها فرد مقابل متوجه منظور شما نمیشود. بلکه، ممکن است تا مدتهای طولانی این قهر ادامه یابد. نکتهی بسیار مهم آن است که اگر قهر کردن برای مدت طولانی ادامه یابد، در دفعات بعدی نیز ممکن است به همین میزان به طول بیانجامد. بنابراین، از قهر کردن طولانی مدت و برخورد هیجانی پرهیز کنید. در مقابل، از روشهای کارآمد در گفتگوی زوجین برای بهبود ارتباط خود استفاده نمایید.
زنان با سیاست میدانند برای رسیدن به اهدافی زندگی مشترک خود را تشکیل دادهاند. بنابراین، برای ادامه دادن آن باید به مسئولیت و وظایف خود آگاه باشند. همچنین، زمانی که مشکلی ایجاد میشود، نقش خود را در ایجاد آن بررسی کنند و آن را بپذیرند. در نتیجه، برای رفع آن اقدام کنند.
با مطالعه این مقاله دانستیم، افراد در مواجهه با مشکلات زندگی واکنشهای متفاوتی دارند. در نتیجه، زمانی که زوجین به رفتار ناسازگار قهرکردن برای بیان خواستهها و یا نادیده گرفته شدن حقوق خود روی میآورند، چرخهی معیوبی در روابط شکل میگیرد. اگر هر یک از زوجین به رفتار ناصحیح ادامه دهند، نه تنها نیازهای یکدیگر را درک نمیکنند، بلکه باعث ایجاد تعارضات بیشتر میشود. در این میان، سیاستهای زنانه کمک میکند تا افراد به شیوه صحیح نسبت به چالشهای مختلف واکنش نشان دهند. چرخه معیوب را قطع کرده و متناسب با نیازهای یکدیگر بهترین تعامل را داشته باشند. اگر مایلید با این سیاستها آشنا شوید همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان در خدمت شما هستند.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید