در هر مرحله از یک رابطه عاشقانه، پرسیدن سوالات درست میتواند به ما کمک کند تا ارتباط خود را ارتقا دهیم و به سمت اهداف مشترک حرکت کنیم. در حقیقت، ما از اولین روزهای آشنایی سعی مینماییم بفهمیم فرد مقابل کیست؟ چه روحیاتی دارد؟ اهداف و علایق او چیست؟ و همچنین، هدف و انتظار او از ورود به این رابطه چیست؟ در مراحل بعدی، سوالات مختلف تعیین میکنند، آیا این رابطه به سمت تعهد و اهداف اصلی ان پیش میرود یا خیر؟ در واقع، سوالاتی که در شروع رابطه پرسیده میشوند بسیار مهم و تعیین کننده هستند. بنابراین، باید آگاهی داشته باشیم که برای شروع رابطه چه سوالاتی بپرسیم؟ در این مقاله سوالات مهمی را که در مشاوره روابط عاطفی برای شروع رابطه توصیه میشوند، به اشتراک میگذاریم.
زمانی که میخواهید یک رابطه عاطفی را آغاز کنید، باید در چند زمینه بسیار مهم نظر فرد مقابل را جویا شوید. در واقع، طرح سوال و دریافت پاسخهای حقیقی فرد مقابل، بهترین راه برای کسب اطلاعات اولیه است. در نظر داشته باشید، سوال پرسیدن صرفاً مختص آغاز رابطه نیست. بلکه، اهمیت آن در طول رابطه نیز بیشتر میشود. همچنین، به شما کمک میکند بهتر شریک عاطفی خود را بشناسید. نیازهای او را بدانید و انتظارات متقابل یکدیگر را برآورده کنید.
با این حال، چون شروع رابطه معمولاً شناخت کافی از شریک عاطفی خود نداریم، اهمیت این پرسشها بیشتر است. اما، باید در این فرآیند دقیق باشید و این احساس را برای فرد مقابل ایجاد نکنید که قصد ورود به حریم خصوصی او را دارید. زیرا، اگر در ابتدای آشنایی باید اطلاعات کلیتری از یکدیگر به دست آوریم. در مراحل بعد و با ایجاد ارتباط عمیقتر، میتوانیم تا حدی با حریم خصوصی و خطوط قرمز یکدیگر نیز آشنا شویم. همچنین، سوالاتی که فرد را عاشق میکند را نیز مورد توجه قرار دهیم. پس، حیطههای مهم طرح سوال برای شروع رابطه شامل موارد زیر است:
اولین مرحله آشنایی است. با این حال، میزان آشنایی در هر ارتباطی متفاوت است. بنابراین، بستگی دارد شما چه میزان اطلاعاتی از فرد مقابل خود داشته باشید. در این صورت، میتوانید سوالات مرتبط با اطلاعات فردی را که پاسخ آنها را نمیدانید، بپرسید. این سوالات برای شروع رابطه را میتوان به شیوه زیر مطرح کرد.
همانطور که مایلید پاسخ این سوالات را از زبان شریک عاطفی خود بشنوید. باید خودتان نیز سعی کنید اطلاعات فردی لازم را در اختیار فرد مقابل قرار دهید. توجه داشته باشید، حتی اگر پیش از آن این اطلاعات را از افراد دیگر به دست آوردهاید، باز هم بهتر است آنها را مطرح کنید. در برخی گفتگوها اطلاعات به درستی منتقل نمیشود. در نتیجه، ممکن است پیش زمینه متفاوتی ایجاد شود.
پس از دریافت اطلاعات فردی، بهترین زمان برای آشنایی با محیط خانوادگی فرد مقابل است. این سوال برای شروع رابطه کمک میکند با بخشی از روحیات فرد مقابل نیز آشنا شوید. در واقع، اگر فرد در یک خانواده برونگرا، خونگرم و با روحیهی همکاری بالا بزرگ شده باشد، به احتمال زیاد این ویژگیها تا حدی در او وجود دارد. در واقع، در تحقیقات علمی این موضوع ثابت شده است که بخشی از ویژگیهای ما از طریق وراثت و بخشی دیگر در تعامل با محیط و به صورت اکتسابی شکل میگیرد. پس مطرح کنید،
بخش مهمی از سوالات برای شروع رابطه، درباره روحیات و ویژگیهای شخصیتی فرد مقابل است. این سوالات میتوانند در ادامه این رابطه و نوع گفتگوی زوجین نقش بسیار مهمی داشته باشند. معمولاً، زوجینی که روحیات بسیار متفاوتی دارند در یک گفتگوی ساده نیز ممکن است با چالش مواجه شوند. بنابراین، سوالات زیر را با فرد مقابل مطرح کنید و پاسخ آنها را با مشاور در میان بگذارید.
در سوالاتی که باید از پارتنر خود بپرسیم توجه به پاسخ سوالات زیر برای ایجاد یک ارتباط عمیقتر ضروری است.
لازم است حتماً به صورت مختصر پاسخ فرد مقابل را درباره سلامت عمومی او بدانید. میتوانید آن را به شکل زیر مطرح کنید.
این دسته از سوالات مختص افرادی است که باورهای دینی و مذهبی برای آنها اهمیت دارد. بنابراین، از کنار این سوالات آسان نگذرید تا درک بهتری از باورهای فرد مورد علاقهتان به دست آورید.
دامنه این سوالات بسیار گسترده است و شما باید متناسب با سطح اعتقادی شریک عاطفی خود آنها را مطرح کنید. بنابراین، اگر پاسخ این سوالات را در شریک عاطفی خود میدانید، از سوالات و دغدغههای ذهنی خود کمک بگیرید.
در دنیای امروزه، در بسیاری از مواقع شما آغازگر یک رابطه در فضای مجازی هستید. همچنین، نمیدانید برای شروع رابطه چه سوالاتی بپرسیم. در نظر داشته باشید، معمولاً همان سوالاتی که در فضای حقیقی و گفتگوهای حضوری پرسیده میشود، به عنوان سوالات برای شروع رابطه مجازی در روانشناسی رابطه مورد توجه است. بنابراین، ساختار سوالات یکسان است. میتوانید از سوالات مرتبط با اطلاعات فردی گفتگو را آغاز کنید و در صورت تمایل فرد مقابل، از روحیات، شرایط خانوادگی و… سوال بپرسید.
در ارتباط مجازی و خصوصاً چت کردن، چون نشانههای زیادی برای فهم پیام وجود ندارد. در واقع، نمیتوانید لحن سوال یا حالات چهره او را تشخیص دهید، بهتر است سوالات به صورت باز پاسخ و همراه با ایموجیهای مناسب پرسیده شود. همچنین، اگر برداشت منفی از صحبتهای یکدیگر دارید، آن را واضح و روشن بیان کنید. توصیه میشود، اگر یک رابطه را به هر دلیلی از فضای مجازی آغاز کردید، پیش از انتقال اطلاعات بیشتر و یا صحبت از زندگی شخصی، آن را به یک ملاقات حضوری برسانید. در دیدارهای حضوری بهتر میتوانید جنبههای مختف این ارتباط را پیش از آنکه وابستگی عاطفی ایجاد شود، بسنجید.
حال که میدانیم برای شروع یک رابطه چه سوالاتی بپرسیم، با انبوهی از سوالات مواجهیم. اما، این دغدغه هنوز وجود دارد که در چه صورتی و با دریافت چه پاسخهایی از فرد مقابل میتوان جدیتر درباره ادامه این رابطه فکر کرد. طبیعتاً پاسخ به هر سوال متفاوت است و بسته به شرایط فرد مقابل دارد. پس، چه چیزی بیشتر میتواند به شما کمک کند؟ چگونه به این باور میرسید که عشق واقعی چیست و آیا این رابطه آغازگر آن است یا خیر؟ روانشناسان رابطه معتقدند، نوع پاسخ دهی فرد مقابل بیشترین کمک برای شناخت یک رابطه صحیح است. بنابراین شریک عاطفی شما باید در مواجهه با سوالات،
شروع رابطه شاید سختترین مرحله یک رابطه به نظر برسد. چون، نمیدانیم آن را چگونه آغاز کنیم؟ برای شروع رابطه چه سوالاتی بپرسیم؟ همچنین، چه جوابهایی باید دریافت کنیم؟ در این مقاله، به این موضوع پرداخته شد. در واقع، سوالاتی که ما برای شروع رابطه میپرسیم معمولاً مواردی هستند که از اهمیت بالایی برای ما برخوردارند. همچنین، نوع پاسخدهی به آنها میتواند بر نحوه ارتباط عمیقتر در آینده اثر گذار باشد. بنابراین، باید در انتخاب این سوالات هنرمندانه عمل کنیم و متناسب با میزان آشنایی ابتدا از سوالات کلیتر استفاده نماییم.
در نهایت مهمترین اقدام، مطرح کردن این پاسخها با مشاوره پیش از ازدواج است. در واقع، تحلیل یک مشاور از وضعیت رابطه شما میتواند از آسیبها احتمالی پیشگیری کند. همچنین، شناخت خوبی از فرد مقابل به شما ارائه دهد. در مرکز مشاوره باتابان با به روزترین خدمات در خدمت شما هستیم.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید