ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات دختران و پسران میباشد که با پروسهای طولانی و البته شیرین، همراه است. جلسات خواستگاری در فرهنگها و خانوادهها گوناگون، متفاوت میباشد. فرض کنید شما به خواستگاری یکی از اقوام رفتهاید و یا اینکه دخترخانمی معرفی شده است؛ شما برای اولین بار، با خانواده به خواستگاری میروید؛ آنچه که در این دو جلسه اتفاق میافتد، متفاوت میباشد.
در هر صورت، برخی قواعد کلی وجود دارد که در هر جلسه خواستگاری باید رعایت شود. برخی میپرسند خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ برآیند دیدار اول، برای همیشه در ذهن ماندگار است. فرض کنید با پدر و مادر خود، در خانه دختر خانم نشستهاید، خانواده شما، به عنوان داماد، چه طور باید جلسه خواستگاری را شروع کنند؟ پدر و مادر و خودتان در مورد چه مسائلی باید صحبت کنید؟ برای کسب بهترین نتیجه چه اصولی را باید رعایت نمایید؟ قاعدتا شما قبل از جلسه اول به مشاوره قبل ازدواج، مراجعه نمیکنید؛ پس باید میزان اطلاعات و آگاهی خود را، از طریق مطالعه بالا ببرید.
جلسه خواستگاری شروع شده است؛ اما از هر دری صحبت میشود؛ جز دو جوانی که با استرس و نگرانی چشم به بزرگترها دوختهاند؛ از وضعیت آب و هوا تا وضعیت سیاسی منطقه؛ البته این صحبتها برای ایجاد یک فضای گرم و صمیمی، به ویژه در خواستگاریهایی که دو خانواده برای اولین بار یکدیگر را ملاقات میکنند، ضروری است. کمکم، یخ جلسه آب میشود؛ اما تا خانواده داماد حرفی از خواستگاری نزنند، این صحبتهای متفرقه ادامه پیدا میکند؛ بنابراین شما باید بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟
فرض کنید این یک شب هم تمام شده، برگشتید خانه، دور هم نشستهاید و میگویید خب تصمیم چیست؟ ادامه جلسات را پیگیری کنیم یا خیر؟ اگر بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند راحتتر میتوانید درمورد ادامه جلسات، تصمیم بگیرید.
جلسه خواستگاری رسما زمانی شروع میشود که پدر داماد میگوید خب برویم سر اصل مطلب! در واقع وظیفه خطیر پایان دادن به صحبتهای متفرقه، بر عهده پدر داماد میباشد. خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ ابتدا وارد بحث اصلی شوید و از پدر عروس نیز اجازه بگیرید. نوع پوشش، نوع رفتار، طرز گفتگو و… شما بسیار در جلسه خواستگاری اهمیت دارد و حاوی پیامی برای خانواده دختر و سازماندهی سوالات قبل از ازدواج از پسر میباشد. پدر داماد درمورد خودش، خانواده، فرزندانش، محل زندگی، شغل و… توضیحات کاملی را ارائه میدهد. از جمله حرفها و سوالات پدر داماد در جلسه خواستگاری میتوان به موارد زیر اشاره نمود؛ البته بیان هر یک از این موارد به میزان آشنایی خانوادهها، فضای جلسه و… بستگی دارد.
به خاطر فرهنگ، عرف، شایعات و یا هر چیز دیگری، عروسخانم از روبهرو شدن با مادر داماد، ترس و واهمه دارد. در خانوادههای ایرانی معمولا مادر، نقش اصلی را در ازدواج پسران دارد. پسران نیز زمانی که تصمیم به ازدواج میگیرند، این موضوع را با مادر خویش مطرح میکنند. در بعضی از خانوادهها و ازدواجهای سنتی، مادر برای پسرش، عروس انتخاب میکند؛ سپس پسر نظر خود را میگویند. داماد برای راضی کردن خانواده برای ازدواج، ابتدا باید نظر مادرش را جلب کند. گاهی نیز پسران برای راضی کردن مادر، پدر را واسطه قرار میدهند؛ پس خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ مادر داماد چه نقشی در جلسه خواستگاری دارد؟ از جمله حرفها و سوالات مادر داماد، میتوان به موارد زیر اشاره نمود. مادر داماد توضیحات لازم را میدهد و سوالات کلی را مطرح میکند. بررسی بقیه موارد بر عهده خود دختر و پسر میباشد.
خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ چه وظایفی دارند؟ شاید جالب باشد که وظیفه شما از همان زمانی که برای هماهنگی خواستگاری، تماس میگیرید شروع میشود. شاید از خیلی قبلتر، هنگامی که شرایط ازدواج پسر خود را برای انتخاب دختر مناسب ایشان، بررسی میکنید. در ازدواجهایی که از طریق واسطه و معرفی انجام میشوند؛ این جلسه، اولین دیدار دختر و پسر و خانواده است؛ لذا حتما توضیحات لازم را با صداقت و راستی بیان کنید و به سوالات طرف مقابل پاسخ دهید.
آنچه در جلسه اول خواستگاری رخ میدهد، نتیجه ادامه جلسات را مشخص میکند؛ بنابراین باید مراقب آنچه مطرح میکنید، باشید؛ اگر میخواهید بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ بدانید جلسه اول فرصتی برای ملاقات خانوادهها و دختر و پسر است تا شرایط اولیه را بررسی کنند. پس از اولین جلسه خواستگاری، خانواده داماد باید برای اعلام نظر خود تماس بگیرند. هنگامی که جواب شما منفی است؛ نیز حتما تماس بگیرید و بگویید دختر و پسر مناسب یکدیگر نیستند و برای دخترشان آرزوی خوشبختی کنید. اگر جواب شما مثبت است میتوانید بگویید به صحبت بیشتری نیاز است؛ اگر موافق هستند برای ادامه جلسات هماهنگ کنید.
بسیاری از خواستگاریها همان جلسه اول منتفی میشود؛ گاهی نیز قبل از ملاقات، جواب منفی میگردند. فکر کنید، خانواده پسر برای هماهنگی جلسه خواستگاری تماس گرفتهاند، مصرانه و بدون ملاحظه، روی یک زمان خاصی اصرار میورزند. در این شرایط، همان ابتدا نوعی نگرش منفی شکل میگیرد. در مورد اینکه خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ برخی موضوعات عرض شد؛ اما رعایت برخی نکات نیز از سوی خانواده داماد در جلسات خواستگاری، حائز اهمیت است. از جمله نکاتی که خانواده داماد در خواستگاری باید رعایت کنند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
پروسه ازدواج، طولانی و سخت؛ اما شیرین و مهم میباشد. شما هر چه قدر هم که در جلسات خواستگاری درست عمل کنید؛ بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند و اصولی پیش بروید؛ شما را از مراجعه به متخصص، بینیاز نمیکند. زیرا مسائل مختلفی است که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج مشخص میشود. در مرکز مشاوره باتابان، روانشناسان و مشاوران متعهد، مومن و متخصص در مشاوره ازدواج و خانواده، در راستی آزمایی اطلاعاتی که در جلسات خواستگاری دریافتهاید و تصمیمگیری به شما کمک میکند. در هر کجای ایران و خارج از ایران که هستید از مشاوران ما وقت رزرو نمایید. در صورت نیاز به راهنمایی با پشتیبانان مرکز تماس بگیرید.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید