خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ (سوالات مادر و پدر)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۵/۱۱
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
  • نویسنده:

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیمات دختران و پسران می‌باشد که با پروسه‌ای طولانی و البته شیرین، همراه است. جلسات خواستگاری در فرهنگ‌ها و خانواده‌ها گوناگون، متفاوت می‌باشد. فرض کنید شما به خواستگاری یکی از اقوام رفته‌اید و یا اینکه دخترخانمی معرفی شده است؛ شما برای اولین بار، با خانواده به خواستگاری می‌روید؛ آنچه که در این دو جلسه اتفاق می‌افتد، متفاوت می‌باشد.
در هر صورت، برخی قواعد کلی وجود دارد که در هر جلسه خواستگاری باید رعایت شود. برخی می‌پرسند خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ برآیند دیدار اول، برای همیشه در ذهن ماندگار است. فرض کنید با پدر و مادر خود، در خانه دختر خانم نشسته‌اید، خانواده شما، به عنوان داماد، چه طور باید جلسه خواستگاری را شروع کنند؟ پدر و مادر و خودتان در مورد چه مسائلی باید صحبت کنید؟ برای کسب بهترین نتیجه چه اصولی را باید رعایت نمایید؟ قاعدتا شما قبل از جلسه اول به مشاوره قبل ازدواج، مراجعه نمی‌کنید؛ پس باید میزان اطلاعات و آگاهی خود را، از طریق مطالعه بالا ببرید.

خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟

خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟

جلسه خواستگاری شروع شده است؛ اما از هر دری صحبت می‌شود؛ جز دو جوانی که با استرس و نگرانی چشم به بزرگترها دوخته‌اند؛ از وضعیت آب و هوا تا وضعیت سیاسی منطقه؛ البته این صحبت‌ها برای ایجاد یک فضای گرم و صمیمی، به ویژه در خواستگاری‌هایی که دو خانواده برای اولین بار یکدیگر را ملاقات می‌کنند، ضروری است. کم‌کم، یخ جلسه آب می‌شود؛ اما تا خانواده داماد حرفی از خواستگاری نزنند، این صحبت‌های متفرقه ادامه پیدا‌ می‌کند؛ بنابراین شما باید بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟
فرض کنید این یک شب هم تمام شده، برگشتید خانه، دور هم نشسته‌اید و می‌گویید خب تصمیم چیست؟ ادامه جلسات را پیگیری کنیم یا خیر؟ اگر بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند راحت‌تر می‌توانید درمورد ادامه جلسات، تصمیم بگیرید.

 

حرف ها و سوالات پدر

جلسه خواستگاری رسما زمانی شروع می‌شود که پدر داماد می‌گوید خب برویم سر اصل مطلب! در واقع وظیفه خطیر پایان دادن به صحبت‌های متفرقه، بر عهده پدر داماد می‌باشد. خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ ابتدا وارد بحث اصلی شوید و از پدر عروس نیز اجازه بگیرید. نوع پوشش، نوع رفتار، طرز گفتگو و… شما بسیار در جلسه خواستگاری اهمیت دارد و حاوی پیامی برای خانواده دختر و سازماندهی سوالات قبل از ازدواج از پسر می‌باشد. پدر داماد درمورد خودش، خانواده، فرزندانش، محل زندگی، شغل و… توضیحات کاملی را ارائه می‌دهد. از جمله حرف‌ها و سوالات پدر داماد در جلسه خواستگاری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛ البته بیان هر یک از این موارد به میزان آشنایی خانواده‌ها، فضای جلسه و… بستگی دارد.

 

  1. درمورد شغل و تحصیلات خویش توضیح بدهید.
  2. فضای محل زندگی و محل کار خود را شرح دهید.
  3. از نقش و مسئولیت خود، به عنوان پدر در خانواده بگویید.
  4. خانواده داماد در جلسه خواستگاری چه بگویند؟ شیوه تربیتی خود را بیان کنید.
  5. درمورد تعداد فرزندان خود و در صورت نیاز، وضعیت تحصیلی و شغلی هر کدام را توضیح دهید.
  6. پدر داماد باید شغل و تحصیلات و میزان درآمد فرزند خود را توضیح دهد.
  7. بپرسید خانواده عروس خانم چند فرزند هستند؟
  8. از داماد آینده خود چه توقعی دارند؟
  9. نقش و وظیفه در و مادر در خانواده، باید جزو سوالات خواستگاری مطرح شود.
  10. در جلسات بعد از جلسه اول، درمورد مهریه بپرسید؛ میزان مهریه مدنظر شما چه قدر است؟
  11. درمورد محل زندگی دخترتان چه انتظاراتی دارید؟

 

حرف ها و سوالات مادر

 

حرف ها و سوالات مادر داماد در عروسی

 

به خاطر فرهنگ، عرف، شایعات و یا هر چیز دیگری، عروس‌خانم از روبه‌رو شدن با مادر داماد، ترس و واهمه دارد. در خانواده‌های ایرانی معمولا مادر، نقش اصلی را در ازدواج پسران دارد. پسران نیز زمانی که تصمیم به ازدواج می‌گیرند، این موضوع را با مادر خویش مطرح می‌کنند. در بعضی از خانواده‌ها و ازدواج‌های سنتی، مادر برای پسرش، عروس انتخاب می‌کند؛ سپس پسر نظر خود را می‌گویند. داماد برای راضی کردن خانواده برای ازدواج، ابتدا باید نظر مادرش را جلب کند. گاهی نیز پسران برای راضی کردن مادر، پدر را واسطه قرار می‌دهند؛ پس خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ مادر داماد چه نقشی در جلسه خواستگاری دارد؟ از جمله حرف‌ها و سوالات مادر داماد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود. مادر داماد توضیحات لازم را می‌دهد و سوالات کلی را مطرح می‌کند. بررسی بقیه موارد بر عهده خود دختر و پسر می‌باشد.

 

  1. صحبت‌های مادر داماد، باید درادامه صحبت‌های پدر باشد.
  2. درمورد پسر خود و خصوصیات او صحبت کنید.
  3. شیوه تربیتی خود را توضیح دهید.
  4. بعضی از صحبت‌ها زنانه است؛ پس باید با دخترخانم و مادرشان حرف بزنید.
  5. درمورد تحصیلات دخترخانم بپرسید. اینکه قصد ادامه تحصیل دارد؟
  6. رابطه‌اش با خانواده چگونه است؟
  7. قصد کار کردن، بیرون از خانه را دارد؟
  8. هدف او از ازدواج چیست؟
  9. در حال حاضر به عنوان دختر خانواده، چه نقشی دارد؟
  10. میزان فعالیت فرهنگی و اجتماعی او چه قدر است؟
  11. از همسر خود چه انتظاراتی دارد؟
  12. خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ آداب و رسوم خود را توضیح دهید.
  13. در جلسه خواستگاری بپرسید آداب و رسوم شما چگونه است؟
  14. شغل و میزان تحصیلات پدر و مادر عروس خانم چگونه است؟

وظایف خانواده داماد در اولین جلسه خواستگاری

وظایف خانواده داماد در اولین جلسه خواستگاری

خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ چه وظایفی دارند؟ شاید جالب باشد که وظیفه شما از همان زمانی که برای هماهنگی خواستگاری، تماس می‌گیرید شروع می‌شود. شاید از خیلی قبل‌تر، هنگامی که شرایط ازدواج پسر خود را برای انتخاب دختر مناسب ایشان، بررسی می‌کنید. در ازدواج‌هایی که از طریق واسطه و معرفی انجام می‌شوند؛ این جلسه، اولین دیدار دختر و پسر و خانواده است؛ لذا حتما توضیحات لازم را با صداقت و راستی بیان کنید و به سوالات طرف مقابل پاسخ دهید.
آنچه در جلسه اول خواستگاری رخ می‌دهد، نتیجه ادامه جلسات را مشخص می‌کند؛ بنابراین باید مراقب آنچه مطرح می‌کنید، باشید؛ اگر می‌خواهید بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ بدانید جلسه اول فرصتی برای ملاقات خانواده‌ها و دختر و پسر است تا شرایط اولیه را بررسی کنند. پس از اولین جلسه خواستگاری، خانواده داماد باید برای اعلام نظر خود تماس بگیرند. هنگامی که جواب شما منفی است؛ نیز حتما تماس بگیرید و بگویید دختر و پسر مناسب یکدیگر نیستند و برای دخترشان آرزوی خوشبختی کنید. اگر جواب شما مثبت است می‌توانید بگویید به صحبت بیشتری نیاز است؛ اگر موافق هستند برای ادامه جلسات هماهنگ کنید.

نکاتی که خانواده داماد در خواستگاری باید رعایت کنند

نکاتی که خانواده داماد در خواستگاری باید رعایت کنند

بسیاری از خواستگاری‌ها همان جلسه اول منتفی می‌شود؛ گاهی نیز قبل از ملاقات، جواب منفی می‌گردند. فکر کنید، خانواده پسر برای هماهنگی جلسه خواستگاری تماس گرفته‌اند، مصرانه و بدون ملاحظه، روی یک زمان خاصی اصرار می‌ورزند. در این شرایط، همان ابتدا نوعی نگرش منفی شکل می‌گیرد. در مورد اینکه خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند؟ برخی موضوعات عرض شد؛ اما رعایت برخی نکات نیز از سوی خانواده داماد در جلسات خواستگاری، حائز اهمیت است. از جمله نکاتی که خانواده داماد در خواستگاری باید رعایت کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

  • حتما با هماهنگی برای خواستگاری، بروید؛ حتی اگر با یکدیگر رابطه فامیلی و دوستانه دارید.
  • سعی کنید دست خالی نروید؛ در حد توان خود گل، شیرینی یا هر چیز مناسب دیگری، به عنوان هدیه ببرید.
  • لباس منظم، معطر و رسمی بپوشید؛ زیرا به ویژه در جلسه اول، ظاهر شما است که در معرض توجه قرار می‌گیرد.
  • وظایف زن و مرد بعد از ازدواج متفاوت می‌باشد؛ پس مسائلی که مطرح می‌کنید و سوالاتی که می‌پرسید، باید متناسب با نقش دختر و پسر در زندگی مشترک باشد.
  • با صداقت و صراحت صحبت کنید؛ خواستگاری محل رقابت و فخر فروشی نیست؛ فرصتی برای آشنایی است. هرگونه بی‌صداقتی، دودش به چشم دختر و پسر و خانواده‌ها می‌رود.
  • خانواده داماد در جلسات خواستگاری چه بگویند؟ نقاط ضعف و قوت فرزند خود را بیان کنید؛ اما فخرفروشی و یا خودتحقیرسازی را کنار بگذارید.
  • در صورت هرگونه تفاوت و اختلاف، احترام‌ها حفظ کنید.
  • بیست سوالی راه نیندازید؛ گاهی جلسه خواستگاری، شبیه به بازپرسی می‌شود که خانواده‌ها را آزرده خاطر می‌کند.
  • در جلسه اول درمورد مسائل خصوصی‌تر صحبت نکنید.
  • طوری رفتار نکنید که جواب شما را از روی رفتارتان، استنباط کنند.
  • کنجکاوی بیش از اندازه در جلسه خواستگاری، چندان جالب نیست؛ پس با زیرکی سوالات خود را بپرسید؛ اما زیاد کنجکاوی نکنید.

نتیجه‌گیری

پروسه ازدواج، طولانی و سخت؛ اما شیرین و مهم می‌باشد. شما هر چه قدر هم که در جلسات خواستگاری درست عمل کنید؛ بدانید خانواده داماد در خواستگاری چه بگویند و اصولی پیش بروید؛ شما را از مراجعه به متخصص، بی‌نیاز نمی‌کند. زیرا مسائل مختلفی است که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج مشخص می‌شود. در مرکز مشاوره باتابان، روانشناسان و مشاوران متعهد، مومن و متخصص در مشاوره ازدواج و خانواده، در راستی آزمایی اطلاعاتی که در جلسات خواستگاری دریافته‌اید و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کند. در هر کجای ایران و خارج از ایران که هستید از مشاوران ما وقت رزرو نمایید. در صورت نیاز به راهنمایی با پشتیبانان مرکز تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران