روانشناسی جواب ندادن پیام (14 دلیل + واکنش صحیح)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۲۷
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
  • نویسنده:

پیشرفت فناوری نحوه ارتباط ما را تغییر داده است. در گذشته برای تعامل با دیگران ناچار به گذراندن مسافت‌های متعدد بودیم. اما، بسیار بدیهی است که امروزه ما می‌توانیم برای هر کسی که در هر جای دنیا قرار دارد، فوراً پیامی ارسال کنیم. متقابلاً افراد هم می‌توانند در یک لحظه به آن پاسخ دهند. با این حال، این سبک ارتباط نیز معایب و ویژگی‌های مخصوص خود را دارد. در حقیقت، ارتباطات غیر کلامی در ارسال پیامک حذف می‌شوند و هیچ ایموجی نمی‌تواند این ضرر را جبران کند. بنابراین، وقتی کسی پاسخ پیام ما را نمی‌دهد نمی‌توانیم علت آن را حدس بزنیم. مشاوره روابط عاطفی معتقد است پاسخ ندادن پیام دلایلی دارد که مایلیم در این مقاله به روانشناسی جواب ندادن پیام بپردازیم.

بررسی روانشناسی جواب ندادن پیام

The psychology of not answering the message

درست است که انتقال پیام‌های ما با سرعت بیشتری انجام می‌شود، اما تأثیر آن کمتر است. حتی گاهی اوقات گیج کننده نیز هست. گاهی در ارتباط پیامکی متوجه منظور فرد مقابل نمی‌شویم. شاید احساس می‌کنیم ناراحت شده است. بنابراین، ساعت‌ها برای روشن شدن این موضوع پیام می‌دهیم و بحث می‌کنیم تا نتایج آن به سمت مثبت پیش برود. این امر باعث کاهش اصالت ارتباطات می‌شود. اما، وقتی ارتباط حضوری باشد، متوجه می‌شویم فرد مقابل دقیقاً چه احساسی نسبت به ما دارد. وقتی عصبانی است و پاسخ نمی‌دهد، مشخص است که چرا پاسخ نداده است.
به طور کلی، ما عجیب به استفاده از تلفن‌های خود خو گرفته‌ایم. در یک یا دو دهه گذشته این حالت عادی نبود. اما، الآن فردی که استفاده بالایی ندارد، عجیب تلقی می‌شود. در همین راستا، دریافت پیام از دیگران به ما احساس اعتبار و اهمیت و حتی تعلق می‌دهد. در مقابل، روانشناسی جواب ندادن پیام بر این باور است که عدم دریافت پاسخ در ما احساس طرد شدن، بی‌اعتبار و بد بودن ایجاد می‌کند. بنابراین، زمانی که فردی به پیام ما پاسخ نمی‌دهد عزت نفس ما را کاهش داده و احساس بدی داریم. خصوصاً اگر متوجه شویم که پیام را دیده است و پاسخ نمی‌دهد. ما می‌خواهیم با دلایل این رفتار بیشتر آشنا شویم.

 

دلایل روانشناسی جواب ندادن پیام چیست؟

مهمترین دلایلی که نشان می‌دهند چرا یک فرد به پیام شما پاسخ نمی‌دهد، شامل موارد زیر است:

 

ارزشی برای شما قائل نیستند

همیشه وقتی فردی پاسخ پیام شما را نمی‌دهد به معنای این نیست که می‌خواهد با بی‌توجهی به شما آسیب برساند. بلکه، ممکن است شما اولویتی نداشته باشید. مثلاً، هنگامی که شخصی پیامی از یک بازاریاب تلفنی دریافت می‌کند، به دلیل اینکه علاقه‌ای به تجارت با بازاریاب تلفنی ندارد، پاسخ نمی‌دهد. آنها لزوماً از بازاریاب تلفنی متنفر نیستند. آن‌ها فقط برای او ارزشی قائل نیستند.

 

شما را نادیده می‌گیرند

گاهی طرف مقابل به شما پاسخ نمی‌دهد زیرا می‌خواهد شما را نادیده بگیرد. او به شما اهمیت نمی‌دهد چون برای او غریبه هستید یا اگر شما را می‌شناسد ممکن است از دست شما عصبانی باشد. به نوعی با پاسخ ندادن قصد دارند به شما صدمه بزنند. در گفتگوی زوجین برخی افراد از این راه استفاده می‌کنند.

 

جایگاه اجتماعی بالاتری دارند

گاهی پاسخ ندادن پیام به قدرت افراد بستگی دارد. برخی افرادی که جایگاه اجتماعی بالاتر دارند و البته از وسعت روحی پایین‌تری برخوردارند، از پاسخ دادن به پیام‌های شما امتناع می‌کنند.

 

شما قبلاً این کار را انجام داده‌اید

بسیاری از افراد به این دلیل پاسخ شما را نمی‌دهند، چون شما در گذشته با آن‌ها اینگونه برخورد کرده‌اید.  در روانشناسی جواب ندادن پیام این دلیل بسیار رایج است.

 

فراموش کرده‌اند

آن‌ها ممکن است پیامک شما را ببینند و بدون اینکه واقعاً به شما پاسخ دهند در ذهن خود به شما پاسخ دهند. ممکن است به خود بگویند که بعداً پاسخ خواهند داد اما فراموش می‌کنند که این کار را انجام دهند. این یک مورد “فراموشی عمدی” نیست که در آن فرد منفعل به طور پرخاشگرانه فراموش می‌کند شما را طرد کند. بنابراین، باید تلاش کنیم تا بدانیم چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم و در دام تحریف‌های شناختی گرفتار نشویم.

 

برای پردازش آن به زمان نیاز دارند

پیام‌رسان‌ها به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که پیام را فوراً منتقل کنند. پس، ما هم انتظار یک پاسخ بی‌درنگ را داریم. در حالی که، افراد برای پاسخ نیاز به پردازش دارند. باید درباره پیام شما فکر کنند و منظور شما را رمزگشایی کنند.

 

دوست ندارد به شما پاسخ دهد

 

دلایل روانشناسی جواب ندادن پیام چیست؟

 

روانشناسی جواب نداد پیام می‌گوید، باید بپذیریم که برخی افراد مایل نیستند به پیام‌های ما پاسخ دهند. در روانشناسی بلاک شدن از طرف عشقت، این موضوع کامل بررسی شده است.

 

مضطرب می‌شوند

فشار برای پاسخ فوری به پیامک گاهی اوقات می‌تواند باعث ایجاد اضطراب در افراد شود. آن‌ها نمی‌دانند چگونه پاسخ دهند و بنابراین پاسخ دادن را به تأخیر می‌اندازند.

 

مشغله بیشتری دارند

برخی افراد در لحظه کارهای مهمتری برای انجام دادن دارند. بنابراین، چون می‌دانند پاسخ پیام را می‌توان به تأخیر انداخت و در فرصت مناسب پاسخ داد اینگونه عمل می‌کنند. روانشناسی قهر زن تلاش می‌کند تا افراد متوجه برداشت‌ها و سوءگیری‌های منفی خود بشوند.

 

از درگیری بیشتر اجتناب می‌کنند

ممکن است در پیام شما احساسات منفی زیادی وجود داشته باشد. بنابراین، یکی از دلایل روانشناسی جواب ندادن پیام به دوری از تعارض و درگیری بیشتر برمی‌گردد. در نتیجه، افراد برای کاهش درگیری از ادامه دادن مکالمه خودداری می‌کنند.

 

علاقه‌ای به نوشتن متن ندارند

هستند افرادی که نوشتن پیامک را دوست ندارند. آن‌ها تماس و تعاملات حضوری را بیشتر ترجیح می‌دهند. بنابراین، وقتی متن شما را می‌بینند با خود می‌گویند “بعداً با او تماس خواهم گرفت” یا “فردا او را می‌بینم، دیگر لازم نیست پیام بدهم”.

 

حالت خلقی مناسبی ندارند

حتماً این حالت را تجربه کرده‌ایم که برخی زمان‌ها حوصله پاسخ دادن به پیام‌های دیگران را ندارید. در واقع، تحت تأثیر افکار و احساسات خود هستید. پس، دیگران نیز ممکن است در چنین شرایطی باشند.

 

شاید تنبلی مانع می‌شود

گاهی اوقات مردم انرژی لازم برای ارسال پیامک را ندارند. آن‌ها ممکن است استراحت پس از یک روز خسته کننده را به ارسال پیامک به شما ترجیح دهند.

 

می‌خواهند به گفت‌وگو پایان دهند

این کار در روانشناسی جواب ندادن پیام می‌تواند با نیت مخرب باشد یا نباشد. در هر حال، یک نفر ممکن است تصمیم بگیرد به ادامه ارتباط پیامکی در لحظه پایان دهد.

آیا جواب ندادن پیام به معنای پایان رابطه است؟

آیا جواب ندادن پیام به معنای پایان رابطه است؟

با بررسی دلایل روانشناسی جواب ندادن پیام این موضوع روشن می‌شود که گاهی برداشت ما از یک موقعیت اشتباه است. بنابراین، اگر فرد مقابل پاسخ نمی‌دهد لزوماً نیت منفی ندارد. اما، در روابط عاطفی باید این موضوع را بیشتر بررسی کنیم. خصوصاً اگر دائماً تکرار می‌شود و بر سایر بخش‌های ارتباط شما نیز تأثیر گداشته است. روانشناسی عشق دختر به پسر به واکنش صحیح نسبت به این شرایط تأکید زیادی دارد.

واکنش صحیح در مقابل جواب ندادن پیام

واکنش صحیح در مقابل جواب ندادن پیام

اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید، اصول روانشناسی جواب ندادن پیام می‌تواند به شما کمک کند. بنابراین، در چنین شرایطی بهتر است،

 

  • از عجله کردن پرهیز کنید.
  • سعی کنید کنترل هیجانات خود را در دست بگیرید.
  • کمتر به جنبه‌های منفی آن فکر کنید.
  • صبر خود را بالا ببرید و با ارسال پیام مداوم فرد مقابل را تحت فشار قرار ندهید.
  • از دلایل گفته شده کمک بگیرید تا متوجه علت احتمالی این رفتار بشوید.
  • اگر نمی‌دانید رابطه لانگ دیستنس چیست، اما در این رابطه قرار گرفته‌اید باید این رفتار را بیشتر بررسی کنید. در این مسیر یک فردی که بیرون از ارتباط قرار دارد بهتر می‌تواند شرایط را برای شما تحلیل کند. پس، با روانشناس رابطه صحبت کنید.

نتیجه گیری

به همان میزان که استفاده از فناوری‌های جدید گسترش یافته، دغدغه‌ها و مشکلات آن نیز بیشتر شده است. بنابراین، ما باید دائماً اطلاعات خود را به روز کنیم. بتوانیم به دور از افکار منفی روابط خود را تحلیل کنیم. همچنین، اگر در این روابط با چالش مواجه شدیم، به متخصص زوج درمانی مراجعه کنیم. نباید تأخیر در دریافت جواب پیام باعث ایجاد یک شکاف عمیق در روابط بشود. از طرفی، باید روانشناسی جواب ندادن پیام مورد بررسی قرار گیرد تا آسیب‌های احتمالی ان مشخص شود. در کنار مشاوران مرکز باتابان می‌توانید دغدغه‌های خود را به شیوه بهتری بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران