رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته چگونه چگونه میباشد؟ طلاق عاطفی اصطلاح رایجی است که امروزه بر سر زبانها افتاده است و بدین معنا است که زن و مرد به ظاهر در کنار یکدیگر زندگی میکنند؛ اما ارتباط عاطفی با یکدیگر ندارند و احساس علاقه ایشان نسبت به یکدیگر از بین رفته و یا خاموش شده است. مطالعات نشان دهنده این است که میزان طلاق عاطفی بین زوجین بیشتر از طلاق رسمی میباشد. معمولا طلاق عاطفی مقدم بر طلاق رسمی است و در مواردی که به دلایل شخصی، خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی و قانونی امکان طلاق رسمی وجود ندارد، به ویژه زنان، برای حفظ سلامت جسمی و روانی خویش، دست به دامان طلاق عاطفی میشوند.
نکته قابل توجه در مشاوره طلاق این است که مجموعهای از عوامل منجربه این فاصلهگیری عاطفی میشود که تا حد زیادی قابل مدیریت میباشد و هر چند زوجین بخواهند از نظر روانی از یکدیگر فاصله بگیرند؛ اما هنوز پیوندهایی بین آنها وجود دارد که ما را به بازپروری زندگی امیدوار میکند. بنابراین باید بدانیم رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته چگونه است؟
طلاق عاطفی، یک مکانیسم روانشناختی است که برخی از زنان هنگام احساس ناامنی و آسیب در زندگی زناشویی برای جدا کردن احساسات خود از همسر، از آن استفاده میکنند. این وضعیت مقدمهای برای رها کردن ازدواج و شریک زندگی میباشد و معمولا زمانی به وقوع میپیوندد که زن از تلاش خود برای ترمیم ازدواج ناامید شده است و این ناامیدی شاید به عواملی خارج از زندگی زناشویی ارتباط داشته باشد. باید صبر و حوصله زیادی به خرج بدهید تا این عوامل را شناسایی و امید از دست رفته او را بازگردانید.
یک زن با شوق و انگیزه پا به خانه شما میگذارد و اطمینان دارد که تا آخر عمر یک زندگی عاشقانه و آرام و پرثمر را کنار شما تجربه نماید. حالا تمام تصوراتش بهم ریخته است؛ پس با ناراحتی و فاصلهگیری و خشم اعتراض خود را نشان میدهد؛ لذا برقراری رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته سخت و حساس میباشد.
رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته با زنی که عاشق شما است، دو رابطه متفاوت در زندگی زناشویی هستند. این زن به دلیل اختلافات در ارزشها، نیازها و انتظارات تصمیم به جدایی گرفته و ممکن است افسردگی و ناراحتی عمیقی را تجربه نماید. او احساس ناامنی میکند و هر هشداری برایش زنگ خطری محسوب میشود تا فرضیاتش (حتی اگر غلط باشند) به تحقق بپیوندند. در این حالت شناخت و تحلیل عواطف و احساسات طرفین اهمیت بیشتری مییابد و ممکن است شما به اندازهای که عشق و توجه ابراز میکنید، دریافت نکنید. بی توجهی مرد به زن میتواند عامل اصلی فاصله گرفتن او از همسرش باشد؛ بنابراین باید برای جبران این بیتوجهی مدتی باید توجه و علاقه خود را بدون انتظار پاسخ، ابراز نمایید.
خصوصیات رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته متفاوت میباشد و به طبع و تجربیات فردی و خصوصیات شخصیتی وابسته میباشد. از جمله نکات منفی این رابطه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
برخی از مردان و زنان میپرسند حکم رابطه بازنی که طلاق عاطفی گرفته چیست؟ چنین زنی باید زن متاهل هیچ تفاوتی ندارد و همان حکم را دارد. اگر شما با چنین زنی رابطه جنسی برقرار نمایید، هر دو مرتکب زنا شدهاید و باید توبه کنید. اگر زنی قصد دارد از همسر خود جدا شود و با فرد دیگری وارد رابطه شود، باید ابتدا رسمی و شرعی از همسر خود جدا شود و تا زمان تمام شدن عده خود صبر کند بعد رابطه دیگری را شروع نماید.
برای برگرداندن زنی که طلاق عاطفی قرار گرفته قبل از هر چیز باید امید به بازسازی رابطه را ایجاد کنید تا در این مسیر با شما همراه باشد. از جمله نکات مورد توجه در رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مهمترین و اولین قدم در رابطه بازنی که طلاق عاطفی گرفته این است که بدانید چه میخواهید؟ هدف شما ساختن زندگی است، اذیت همسر، پیدا کردن مقصر یا کسب اطمینان برای جدایی میباشد؟ اگر میخواهید که زندگی خود را بسازید، بدانید که میتوانید. معمولا هیچ زنی دوست ندارد زندگی مشترک خود را از دست بدهد؛ ایشان در حال حاضر امید و انگیزهای برای ماندن در این ازدواج ندارد. خواستن شما و تلاش برای ساختن، هالهای از نور است برای ظلماتی که او در مقابل خود میبیند.
برای رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته، لطفا به هیچ وجه دنبال مقصر نباشید؛ لذا مقایسه وسرزنش و توهین ممنوع است. وقتی یک رابطه سرد و متلاشی میشود هر کدام از طرفین سهمی دارند و کسی حق ندارد خود را مبرا و دیگری را مقصر بداند. اگر هر کسی مسئولیت سهم و نقش خود در رابطه را بپذیرد و در جهت ایفای نقش خود عمل نماید، بازگشت زن به رابطه سریعتر میباشد. علاوه براین در رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته در ابتدا شما باید بیشتر تلاش کنید تا امید از دست رفته او را باز گردانید.
براساس روانشناسی قهر زن، زنانی که تصمیم به جدایی عاطفی میگیرند حرفهای ناگفته زیادی برای گفتن دارند، قبل از هر چیز زمینه را برای ایجاد گفتگو فراهم نمایید؛ فرصتی که بدون ترس، اضطراب و نگرانی حرفهایش را بزند و امیدوار باشد که این دفعه، با دفعات قبل متفاوت است. در یک فضای خلوت، امن و آرام به گفتگو بنشنید، بدون قضاوت و خشم به حرفهای گوش دهید و سعی کنید با او همدلی نمایید. یکبار هم که شده با عینک او به مسائل زندگی نگاه کنید!
معمولا زنان وقتی در ازدواج احساس امنیت نداشته باشند، احساسات و عواطف خود را خاموش میکنند و از همسرشان فاصله میگیرند. احساس ناامنی در ازدواج یک دفعه به وجود نمیآید؛ مجموعهای از رفتارهای مرد و افکار و برداشتهای زن دست به دست هم میدهد و این احساس را ایجاد میکند. در رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته، ابتدا بدون قضاوت و با آرامش به نگرانیهای او گوش کنید و به او اطمینان بدهید که دوستش دارید، برایش ارزش و احترام قائل هستید، وجود و حضورش برایتان اهمیت دارد و برای آرامش او هر کاری میکنید؛ البته فقط گفتن این حرفها، تا زمانی که در عمل ثابت نکنید چندان مشکل را حل نمینماید.
وقتی یک زن با تمام شور و شوق و احساسات و عواطف لطیفش تصمیم میگیرد خودش را از زندگی کنار بکشد، چیزی نیست که شما به تنهایی بتوانید او را به زندگی مشترک برگردانید؛ پس حتما از متخصص کمک بگیرید. لطفا خلوت خانه خود را عمومی نکنید، به جای اجازه دخالت و اظهار نظرهای دیگران به روانشناس و مشاور مراجعه نمایید تا با بررسی وضعیت موجود و تشریح زندگی بعد از طلاق برای زن، در بازگرداندن او به ازدواج به شما کمک نماید.
رابطه با زنی که طلاق عاطفی گرفته حساسیت بالایی دارد و شاید آخرین فرصت شما برای پایداری ازدواج خود میباشد؛ لذا هر اشتباهی ممکن است شرایط را دشوارتر نماید و این فرصت را برای همیشه از شما بگیرد. در مرکز مشاوره باتابان روانشناسان و مشاوران مومن، متخصص و متعهد در مشاوره طلاق عاطفی به شما در بازسازی زندگی زناشویی کمک میکنند. در هر کجای ایران و خارج از ایران که هستید از وبسایت مرکز وقت رزرو نمایید و اگر به راهنمایی نیاز دارید با پشتیبانان در ارتباط باشید.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید