کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۱/۱۶
  • نویسنده:

عوامل زیادی بر شدت و میزان تجربه استرس تاثیر دارند. یکی از این عوامل سبک زندگی و رژیم غذایی است. مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌توانند نگرانی و پریشانی روانی را کاهش یا افزایش دهند؛ بنابراین ما می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که کمبود کدام ویتامین‌ها باعث استرس می‌شود؟

در واقع برای درمان و مدیریت استرس شناخت علل وقوع آن حائز اهمیت می‌باشد. عوامل موثر در بی‌قراری و پریشانی روانی چندجانبه می‌باشند. سبک زندگی و رژیم غذایی فرد در واکنش فرد نسبت به موقعیت‌های دشوار زندگی نقش دارند. انواع ویتامین‌ها می‌توانند به کاهش آشفتگی کمک کنند و تنظیم هیجانات را آسان نمایند.

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟

در ادامه فهرستی از ویتامین‌هایی که می‌توانند با آشفتگی و پریشانی روانی مقابله نمایند و یا کاهش دهند معرفی نموده‌ایم؛ البته توجه نمایید حتما قبل از مصرف هرگونه مکمل جدید با پزشک خود مشورت نمایید:

 ویتامین‌های گروه B؛ ویتامین شادی و سلامت

بدن برای اینکه در بهترین حالت سلامتی و شادابی باشد به ویتامین‌های گروه B نیاز دارد. لذا برای پاسخ به سوال کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ یک پاسخ ویتامین‌های گروه B است که به کاهش استرس، کاهش احساس افسردگی و اضطراب کمک کرده و از عملکرد شناختی حمایت می‌نمایند؛ بنابراین فرد در موقعیت استرس‌آور می‌تواند راه حل مناسب و منطقی را برگزیند. برای مصرف این گروه ویتامین‌ها  موارد زیر را رعایت کنید:

استفاده درست

ویتامینB در مواد غذایی همچون شیر، تخم مرغ، تن ماهی، سیب زمینی، تخم‌مرغ، گوشت قرمز و آووکادو وجود دارد. علاوه براین به شکل کپسول‌ها و پودرهای خوراکی نیز موجود می‌باشد.

حفظ سطح مناسب

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ اگر شما بدانید که یکی از پاسخ‌های اسن سوال ویتامین B است اما نتوانید میزان مصرف ویتامین B در بدن خود را مدیریت کنید این پاسخ چندان سودمند نخواهد بود. با پزشک خود در مورد میزان ویتامین B مورد نیاز خود صحبت کنید.

فوائد مصرف ویتامین B

مصرف متعادل ویتامین B به رشد گلبول‌های قرمز، افزایش میل و اشتها و بهبود عملکرد طبیعی مغز کمک می‌کند و در کاهش آشفتگی و بی‌قراری موثر می‌باشد. البته توجه نمایید اگر میزان ویتامین B  مورد نیاز شما از طریق رژیم غذایی تامین می‌شود نیازی به مصرف قرص ویتامین B ندارید.

 ویتامین C ؛ موثر در کاهش استرس و تنظیم خلق و خو

 

 

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ ویتامین  C از طریق جلوگیری از تجمع کورتیزول اضافی که هورمون موثر در استرس است، به مدیریت آن کمک می‌کند. در واقع هرچه میزان کورتیزول در سطح خون کمتر باشد، احساس بی‌قراری و پریشانی هم کمتر می‌شود و علائم فیزیکی آن نیز کمتر تجربه می‌شود. این ویتامین در غذاهایی همچون مرکبات، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، کلم‌بروکلی و اسفناج وجود دارد. علاوه براین ویتامین C عملکرد سیستم ایمنی را تقویت نموده و به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

ویتامین D؛ بهبود سیستم ایمنی بدن

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ بدون شک یکی از مهم‌ترین پاسخ‌ها برای این سوال کمبود ویتامین D است. مطالعه‌ای در سال 2020 نشان داد ویتامین D سطح استرس تحصیلی و میزان اضطراب و آشفتگی در سراسر بدن را کاهش می‌دهد. شیر، برخی غلات غنی شده، ماهی و زرده تخم مرغ منبع عالی ویتامین  D هستند.  علاوه براین از کپسول‌ها و پودرها می‌توانید استفاده کنید.

ویتامین E؛ کاهش دهنده استرس

برای پاسخ به سوال کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ چند ویتامین برشمردیم یکی دیگر از این ویتامین‌ها، ویتامین E است که تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. سطوح بالای رادیکال‌های آزاد در بدن نگرانی و پریشانی را افزایش می‌دهد.

امگا 3؛ کاهش استرس با تنظیم سطح کورتیزول

استرس میزان امگا3 در سطح بدن را کاهش می‌دهد؛ بنابراین امگا 3  با تنظیم سطح کورتیزول استرس را کاهش داده و تاب‌آوری را افزایش ‌می‌دهد. امگا3 در چربی ماهی، آب سرد، دانه چیا، گردو، روغن‌های گیاهی یافت می‌شود. علاوه براین امگا 3 به صورت قرص و کپسول نیز قابل استفاده می‌باشد.

کمبود مواد مغذی و آمینو اسیدها؛ از دیگر دلایل موثر در افزایش استرس

برای پاسخ به سوال کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ باید این گونه پاسخ دهیم که تنها کمبود ویتامین‌ها موجب استرس نمی‌شود؛ بلکه کمبود مواد مغذی و آمینو‌اسیدهایی همچون آهن، منیزیم، ال‌تیانین و… نیز در بی‌قراری و آشفتگی تجربه شده موثر می‌باشد.

ال‌تیانین؛ موثر در مدیریت استرس

ال‌تیانین از آن دسته آمینواسیدهایی است که در مدیریت استرس نقش مهمی دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود در کنار ویتامین‌های موثر در کاهش و مدیریت اضطراب و نگرانی خود از این ماده غافل نشوید.

منیزیم؛ حمایت از سلامت مغز و خلق‌وخوی پایدار

براساس مطالعات منیزیم در مدیریت و کاهش نگرانی و پریشانی اهمیت دارد و به سلامت مغز و تنظیم خلق‌وخو کمک می‌کند. منیزیم از سیستم ایمنی بدن محافظت می‌کند و سلامت قلب و علکردهای ورزشی و بدنی را بهبود می‌بخشد. منیزیم در غذاهایی مانند غلات کامل، سبزیجات، سیب زمینی، آجیل، سبزیجات برگ‌دار و میوه‌ها یافت می‌شود. نکته مهم درمورد منیزیم این است که جذب آن از طریق رژیم غذایی کمی طولانی است؛ بنابراین می‌توانید از قرص‌ وپودرهای مکمل استفاده کنید.

آهن؛ موثر در تمرکز، خستگی و میزان انرژی

آهن در حفظ آرامش، افزایش انرژی، تنظیم خلق و خو و… موثر می‌باشد؛ بنابراین کمبود آهن یکی از موثرترین عوامل در بروز پریشانی روانی است که با مشکلات دیگری همچون سلامت مغز، سیستم عصبی و سلامت عمومی بدن ارتباط دارد. به ویژه خانم‌ها با کمبود آهن مواجه هستند لذا برای جبران آن باید از غذاهایی که میزان آهن بدن را افزایش می‌دهد را در رژیم غذایی خود قرار دهند و در صورت لزوم قرص آهن مصرف نمایند.

نتیجه گیری

درمان و مدیریت استرس چند جانبه می‌باشد و اصلاح سبک زندگی و تامین و ویتامین‌ها و موارد مورد نیاز بدن از مهم‌ترین عوامل مدیریت آشفتگی و پریشانی هیجانات می‌باشد. کمبود برخی ویتامین‌ها باعث استرس می‌شود؛ بنابراین در درمان و پاسخ به سوالِ کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود باید مورد توجه قرار بگیرند.

 در مرکز مشاوره باتابان، مشاوران و روان‌شناسان متخصص و متعهد در حوزه درمان و مدیریت همه جانبه استرس آماده خدمت به مردم در سراسر ایران و خارج از ایران می‌باشند. شما می‌توانید متناسب با وضعیت و شرایط خود از متخصصین وقت رزرو نمایید و چنانچه سوال و ابهامی دارید در وب‌سایت ما و یا به صورت تلفنی مطرح نمایید تا شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران