ازدواج، یکی از اتفاقهای بسیار مهم زندگی هر انسان است که انجام آن مقدماتی را میطلبد. شاید در نگاه اول، تصور کنیم زمانی که به داشتن یک شریک برای ادامه زندگی احساس نیاز میکنیم، میتوانیم این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم. اما، با ورود به آن با چالشهایی مواجه میشویم. یکی از این چالشهای بسیار مهم و سرنوشتساز رضایت خانواده است. افرادی که این چالش را تجربه کردهاند، میدانند که نمیتوان در این زمینه بیگدار به آب زد. بنابراین، باید سعی کنیم با راهکارهای متخصصین مشاوره قبل از ازدواج خانواده را راضی کنیم. حال، این سؤال بسیار اساسی ایجاد میشود که راههای راضی کردن خانواده برای ازدواج چیست؟ و اگر راضی نشوند باید چکار کنیم؟ خواندن مقاله زیر میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
حتماً با مطالعه این مقاله به یاد زوجهایی میافتید که با این چالش در ابتدای ازدواج خود مواجه بودهاند. برخی توانستند خانواده خود را راضی کنند و ازدواج موفقی داشتند. برخی دیگر موفق به راضی کردن خانواده برای ازدواج نشدند. در نتیجه، یا از اصل ازدواج منصرف شدند و یا با وجود مخالفتها تصمیم خود را عملی کردند. بنابراین، دشواریهای کنونی آنها شما را نگران میکند. حتی، این دغدغه نیز برای شما ایجاد شده که چرا طلاق در سال های اول زندگی بیشتر است؟ با این حال، توصیه ما این است که این جمله را به خاطر داشته باشید که «زندگی هیچ دو زوجی شبیه یکدیگر نیست». بنابراین، هر فردی متناسب با بافت و شرایط خانوادگی خودش میتواند از بهگونهای از این راهکارها استفاده کند که بیشترین تأثیر را داشته باشد. ما قصد داریم برخی از کاربردیترین این راهکارها را با شما به اشتراک بگذاریم.
اساسیترین و بدیهیترین قدم هنگام مواجهه با یک مشکل، بررسی موانع آن است. در واقع، زمانی که ما میخواهیم ازدواج کنیم اما خانواده مانع آن است، باید بررسی کنیم که علت آن چیست؟ خانواده چه دلایلی برای مخالفت خود بیان میکنند؟ چیزی که در این زمان بسیار به شما کمک میکند، هنر گفت و گو و تعامل مناسب است. در واقع، بیشترین موفقیت از آن کسانی است که بتوانند برای کار خودشان دلیل بیاورند. همچنین، این دلایل را به دیگران توضیح دهند. پس، شما نیز از همین راهکار استفاده کنید. با این پیش فرض که، تفاوت خانواده خود را با دیگران بپذیرید.
گاهی، برخی استدلالها در یک بافت خانوادگی قابل قبول است. اما، در یک شرایط خانوادگی دیگر به منزله زیر پا گذاشتن هنجار است. مثلاً، در خانوادههایی که ازدواج زود هنگام برای پسر یا دختر منع شده است. باید بتوانید پاسخ مناسبی به این سؤال بدهید که چرا باید زود ازدواج کنیم؟ بنابراین، چون شما با قالبهای از پیش ساخته شده مخالفت میکنید، طبیعتاً با مانعهایی هم مواجه میشوید. حال، سعی کنید با استدلالهایی که مورد پسند خانوادهتان است، از این مانع عبور کنید. برای قانع کردن، نباید صرفاً به گفت و گو اکتفا کنید. بلکه، ببینید ارزشهای تعیین کننده آمادگی فرد برای ازدواج در خانواده شما چیست؟
بسیاری از خانوادهها به این دلیل با ازدواج فرزندان خود مخالفت میکنند که آنها را آماده دریافت مسئولیت همسری نمیبینند. این عدم آمادگی میتواند از جهات مختلفی از جمله اخلاقی، مالی، روحی، جسمی، و …. باشد. پس، اگر شما احساس میکنید که این آمادگی برایتان حاصل شده است، درنگ نکنید. از هر طریقی که ممکن است آن را ثابت کنید. شاید نیاز باشد مدتی برای این کار زمان صرف کنید. پس، در کنار اینکه سعیدارید تواناییهای خود را ثابت کنید، باید صبور هم باشید.
زیرا، ثابت کردن برخی از جنبههای توانایی شما زمانبر است. در این زمان، بسیار مهم است که با توجه به علت مخالفت آنها برای ازدواج عمل کنید. به عنوان مثال، اگر خانواده معتقدند شما هنوز توانایی مدیریت مالی را کسب نکردید. بهتر است در ماه آینده از این چالش موفق بیرون بیایید. از خریدهای بیمورد کم کنید. شاید واقعاً نیاز است که یک تجدید نظر در نحوهی مدیریت مالی خود داشته باشید. در نظر بگیرید که اگر این اشکالات بیاساس است، باز هم نمیتوانید نسبت به آن بیخیال باشید. در واقع، اگر مدیریت مالی خوبی دارید اما خانواده معتقدند که اینطور نیست، بهتر است علاوه بر گفت و گو درباره این شرایط تا حدی خودتان را تغییر دهید. هر چند که حق با شماست.
به طور کلی، اثبات توانایی در عمل برای هر فردی متناسب با شرایط و خانواده متفاوت است. شما نیز بهترین و متناسبترین آن را انتخاب کنید. با این حال، اگر این دغدغه برای شما ایجاد شده که چگونه قبل از ازدواج خود را کنترل کنیم؟ همچنین، نمیدانید از چه طریقی اقدام کنید زودتر به نتیجه میرسید. میتوانید با همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان در تعامل باشید. شراطی خودتان را بیان کنید و متناسب با آن راهنمایی دریافت کنید.
برای اینکه دریابید چطور خانواده را برای ازدواج راضی کنیم؟ ممکن است با پیشنهادهای متعدد خانواده مواجه شوید. در واقع، گاهی هیچ تمایلی نسبت به فردی که توسط خانواده به عنوان شریک زندگی معرفی میشود، ندارید. در نتیجه، مخالفت خودتان را نسبت به این فرد صریح ابراز میکنید. چنین عکسالعملهایی کار را دشوار میکند. در واقع، برای راضی کردن خانواده برای ازدواج ابتدا سعی کنید نسبت به شرایطی که آنها تعیین میکنند انعطافپذیر باشید.
هیچ گاه چند دقیقه مکالمه با یک خواستگار یا فردی که صرفاً به خواستگاری ایشان رفتهاید، منجر به ازدواج نمیشود. اما، پذیرش هنرمندانه این شرایط شما را به اهدافتان میرساند. پس، از استقبال کردن از پیشنهادهای خانواده غافل نشوید. در نهایت، سعی کنید آنها را قانع کنید که ایشان فرد مناسبی برای شما نیست. از طرفی، بدانید که قسمت و تقدیر نیز در امر ازدواج نقش بسیار مهمی دارد. پس، تا آنجا که میتوانید تلاش کنید. در نهایت، به آنچه محقق میشود اطمینان کنید. البته، این نوع نگاه بستگی دارد که شما معتقد باشید آیا ازدواج قسمت است یا خیر؟
به طور کلی، نظر خانواده نقش بسیار مهمی در آیندهی ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دارد. پس، سعی کنید تا جای ممکن از میزان مخالفتها کم کنید. از طرفی، از راهکارهای راضی کردن خانواده برای ازدواج استفاده کنید. در واقع، برخی از راهکارها از جمله، یافتن علت مخالفت خانواده، پذیرش مسئولیت، پذیرفتن پیشنهادها و … که مجال صحبت از همه آنها نبود؛ به شما کمک میکند تا بتوانید در کنار جلب رضایت خانواده، ازدواج موفقی داشته باشید.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید