اکنون که قصد مطالعه این مقاله را دارید، حتماً در زندگی زناشویی خود با مشکلاتی مواجه شدهاید. نمیتوانید آنها را با کسی در میان بگذارید. حتی، همسر شما نیز بینش لازم را نسبت به این مشکلات ندارد. این موضوع شما را فرسوده کرده است و مایلید رابطه فعلیتان را به یک رابطه گرم، صمیمی و همراه با لذت دو طرفه تغییر دهید. بنابراین، شما به سکس تراپی یا بر اساس نیاز به مشاوره جنسی احتیاج دارید. علیرغم برخی باورهای غلط نسبت به مراجعه و درمان مشکلات جنسی، این مقاله سعی دارد شما را با فعالیتهای سکس تراپ و آمادگی لازم برای مراجعه به آن آشنا کند.
سکس تراپی نوعی گفتوگو درمانی است که برای کمک به زوجین یا افرادی که در زمینه تأمین نیازهای جنسی با مشکل مواجه شدهاند، طراحی شده است. در این درمان، انواع عوامل پزشکی، روانی، شخصی یا بین فردی مؤثر بر رضایت جنسی مورد بررسی قرار میگیرد. زوجین بیشتر به دلیل اختلال در عملکرد جنسی یا زمانی که بخشی از رابطه جنسی آنها آسیب دیده باشد، به دنبال این درمان هستند. با این حال، این درمان میتواند به عنوان ابزاری برای تقویت روابط نیز مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی، هدف از سکس تراپی کمک به افراد برای غلبه بر انواع چالشهای عاطفی و فیزیکی برای داشتن زندگی جنسی و رابطه لذت بخش است.
زمانی که با سکس تراپی آشنا میشوید و میدانید سکس تراپی چیست. در قدم بعد مایلید بدانید چه متخصصانی این خدمات ارائه میدهند و سکس تراپ چه کسی است؟ به طور کلی، سکس تراپ، یک فرد آموزش دیده در زمینه انواع مسائل جنسی و مشکلات روابط زناشویی زوجین است که میتواند به عنوان یک مددکار اجتماعی، پزشک یا روانشناس فعالیت کند. اما، باید دورههای تخصصی در زمینه مسائل و مشکلات جنسی را گذرانده باشد. سکس تراپ به شما کمک میکند تا در مورد تردیدها و نگرانیهایی که در روابط جنسی خود احساس یا تجربه میکنید، صحبت کنید. در نتیجه، هر گونه موانع عاطفی یا ذهنی مرتبط با این مسائل را برطرف سازید.
سکس تراپی برای انواع مشکلات جنسی کاربرد دارد. با این حال، میزان تأثیر گذاری سکس تراپی و رفع یا کنترل مشکل به نوع مشکل جنسی، میزان همکاری مراجع، علتهای ایجاد کننده آن و …. بستگی دارد. پس، اگر هر یک از اختلالات یا مشکلات جنسی زیر را در روابط خود تجربه کردید، مراجعه به سکس تراپ را در اولویت قرار دهید.
افراد مبتلا به این اختلال تمایل اندکی به رابطه جنسی نشان میدهند یا هیچ میلی برای برقراری رابطه جنسی ندارند. این اختلال با ارزیابی فراوانی فعالیتهای جنسی سنجیده میشود. به عنوان مثال، برای افراد متأهل رابطه جنسی کمتر از 2 بار در ماه باید مورد توجه قرار گیرد.
مردانی که این مشکل را تجربه میکنند در رسیدن به حالت نعوظ و یا حفظ آن هنگام فعالیت جنسی با همسر ناتوانی مکرر را تجربه میکنند. این حالت تقریباً در 75 درصد مواقع وجود دارد.
در انزال دیررس، فرد با وجود تحریک کافی و میل به انزال، آن را تجربه نمیکند یا با مشکل مواجه است. در این شرایط مرد و همسر او از آمیزش جنسی طولانی مدت برای رسیدن به ارگاسم تا نقطه خستگی یا ناراحتی تناسلی و بعد دست کشیدن از تلاش خبر میدهند. در نتیجه، برخی مردان یا از رابطه جنسی خودداری میکنند و یا خود را غیر جذاب تصور میکنند. از طرفی، در انزال زودرس فرد قبل از دخول یا مدت کوتاهی بعد از دخول واژنی انزال را تجربه میکند. البته، تشخیص این اختلالات باید توسط مشاوره جنسی بررسی شود.
زنان مبتلا به این اختلال نمیتوانند ارگاسم یا اوج لذت جنسی را تجربه کنند و یا احساس ارگاسم آنها به شدت کاهش مییابد. این مشکل در 75 الی 100 درصد موارد وجود دارد.
در زنان مبتلا به این اختلال 4 نشانه معمولاً همزمان وجود دارد:
تجربه خیانت آسیب بسیار جدی به فضای روابط زناشویی زوجین وارد میکند. از طرفی، ترمیم این فضا نیز به تلاش جدی نیاز دارد. بنابراین، زوجینی که پس از خیانت تصمیم به بازگشت و ادامه زندگی دارند، میتوانند از سکس تراپی استفاده کنند.
سکس تراپها اذعان دارند که خودارضایی یک خطر فوقالعاده جدی برای روابط جنسی زندگی زناشویی است. خصوصاً در افرادی که این عمل را از دوران پیش از ازدواج آغاز کردهاند. بنابراین، سکس تراپی میتواند به این افراد کمک کند تا زندگی خود را از این خطر حفظ کنند.
بسیاری از افراد تصور میکنند باید برای مشکلات خیلی جدی به سکس تراپ مراجعه کرد. اما، اینطور نیست. در واقع، مراجعه به سکس تراپی صرفاً برای درمان مشکلات جدی روابط زناشویی نیست. بلکه، حتی زوجینی که احساس میکنند نمیتوانند از رابطه خود لذت لازم را ببرند میتوانند از مشاوره زناشویی استفاده کنند. در حقیقت، هر تغییر کوچک در رابطه زناشویی باید جدی گرفته شود و با سکس تراپ مطرح شود. گاهی برخی مشکلات مانند خودارضایی در ابتدا خفیفتر هستند و ترک آنها به مراتب راحتتر است. اما، با گذشت زمان و بیتوجهی به یک چالش بزرگ و حتی اختلال جنسی تبدیل میشوند. پس، منتظر یک فرصت خاص یا مشکل جدی برای مراجعه به سکس تراپ نباشید. حتی، اگر احساس میکنید ارتباط شما به گرمی گذشته نیست، آن را با متخصصان سکس تراپی باتابان مطرح کنید.
آغاز کردن یک فرآیند درمان، گامی شجاعانه برای بهبود زندگی صمیمی شماست. پس طبیعی است که قبل از اولین جلسه مجموعهای از هیجانات مثبت و منفی مانند دلهره، آسیب پذیری و … را احساس کنید. با این حال، در نظر گرفتن چند نکته به شما کمک میکند تا از این جلسه بیشترین بهرهبرداری را داشته باشید.
قبل از جلسه، کمی وقت بگذارید و در مورد آنچه که امیدوارید از طریق رابطه جنسی به آن برسید فکر کنید. آیا چالشها، اضطرابها یا مشکلات خاصی وجود دارد که میخواهید به آنها رسیدگی کنید؟ نگرانیها، خواستهها و هر سؤالی که مایلید با درمانگر خود در میان بگذارید را یادداشت کنید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید نیازهایتان را بیان کنید. در نتیجه، نقطه شروعی برای گفتوگوهای پرثمر داشته باشید.
اگر مایل باشید میتوانید در رابطه با کلیات و ساختار درمانی سکس تراپ خود اطلاعات بیشتری به دست آورید. به عنوان مثال با تکنیکهای رایج درمانی، مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، تمرینهای تمرکز حواس یا تمرینهای ارتباطی آشنا شوید. دانستن اینکه چه چیزی باید انتظار داشته باشید به کاهش اضطراب کمک میکند. همچنین، به شما امکان میدهد فعالانهتر در روند درمانی شرکت کنید.
اگر با همسر خود در این درمان شرکت میکنید، حتماً پیش از مراجعه روشن و صادقانه در این باره صحبت کنید. ترسها، انتظارات، علاقهها و حتی امیدهای خود را مطرح کنید. این کار به ایجاد احساس اعتماد و امید کمک میکند. در نتیجه، میزان همکاری همسرتان نیز بیشتر میشود. پس، از بحث و جدل در این زمینه برای راضی کردن همسر پرهیز کنید. در مقابل، روش صحیح گفتگوی زوجین را یاد بگیرید.
اگر با کار سکس تراپ آشنا باشیم و بدانیم سکس تراپی چیست، حتماً در نظر داریم در این فضای امن میتوانیم در رابطه با خصوصیترین مسائل زندگی خود صحبت کنیم. پس کاملاً طبیعی است که در این فرآیند احساس آسیب پذیری داشته باشیم. با این حال، باید بدانیم این فرصت برای رشد و بهبودی شخصی بسیار مفید است. همچنین، یک درمانگر باتجربه در کنار شماست تا از شما حمایت کند. در نتیجه، شما بتوانید با آسودگی خاطر در رابطه با احساسات و خواستههایتان صحبت کنید.
در سکس تراپی به مشارکت، تعهد و زمان نیاز است. بنابراین، باید صبور باشید. ممکن است پیشرفت درمانی شما لزوماً خطی نباشد و فراز و فرودهایی را تجربه کنید.
اولین جلسه خود را با ذهنی باز و تمایل به یادگیری و کاوش ببینید. سکس درمانی شامل پرداختن به باورها، ارزشها و الگوهای عمیقاً ریشه دار است. آماده به چالش کشیدن مفروضات قدیمی و در نظر گرفتن دیدگاههای جدید باشید. پرورش ذهن باز ظرفیت شما را برای رشد افزایش میدهد و تجربه شما را غنی میکند.
شاید برای ما دشوار باشد که افکار، احساسات و یا حتی سؤالات مرتبط با روابط زناشویی خود را با دیگران در میان بگذاریم. با این حال، این فرصت در جلسه سکس تراپی فراهم میشود. ما میتوانیم هر سؤالی را که ذهنمان را مشغول کرده است با سکس تراپ در میان بگذاریم. به عنوان مثال این سؤالات میتواند در رابطه با،
افرادی که نمیدانند سکس تراپی چیست؟ شاید تصور کنند در جلسات سکس تراپی با تماس فیزیکی از جانب درمانگر مواجه میشوند. اما، اینطور نیست. جلسات ابتدایی درمان به بررسی مشکل و مصاحبه با زوجین اختصاص دارد. بنابراین، اگر مایل باشید همراه با همسر و یا به تنهایی در جلسات درمانی شرکت میکنید. در این جلسات، آن چیزی باید صادقانه و شفاف چالشها و دغدغههای خود را با سکس تراپ در میان بگذارید. پس از بررسیهای نهایی و انجام آزمونهای تشخیصی در صورت لزوم، مشکل شما تشخیص داده میشود. در نهایت، پروتکل درمانی مناسب آن به کار گرفته میگردد.
تعداد جلسات سکس تراپی با توجه به نوع مشکل زوجین متفاوت است. با این حال، این درمان برای بسیاری از مشکلات کوتاه مدت است. در نتیجه، با 2 الی 3 جلسه نیز میتواند به حل مشکلات زوجین کمک کند. همچنین، در صورت لزوم از مشاوره روابط عاطفی نیز در کنار سکس تراپی استفاده میشود.
بسیاری از افراد قربانی تشخیصهای ناصحیح و یا غیر حرفهای در زمینه مشکلات زناشویی هستند. گاهی یک بیمهارتی در برقراری رابطه با تشخیص ناصحیح به واژینیسموس تبدیل میشود. بنابراین، باید پیش از رجوع به سکس تراپی از میزان تخصص درمانگر خود آگاه شوید. با مراجعه به سایت باتابان میتوانید با رزومه درمانگران حوزههای مختلف از جمله سکس تراپی آشنا شوید. همچنین، نظرات مراجعان دیگر را نیز مشاهده کنید.
زندگی زناشویی نیازمند کسب آگاهی و مهارت است. زوجینی که اطلاعات بیشتری در رابطه با علایق، دیدگاهها، فانتزیهای جنسی و … یکدیگر داشته باشند، بهتر میتوانند روابط جنسی خود را مدیریت کنند. در نتیجه با برقراری رابطه جنسی لذت بخش، آرامش را در سایر فعالیتها نیز گسترش دهند. پس، اگر در روابط جنسی خود با چالش مواجهید، درنگ نکنید. صحبت با درمانگران باتابان و انجام سکس تراپی میتواند یک گام مثبت برای بازگرداندن صمیمیت و گرمی به فضای زندگی زناشویی شما باشد.
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاور حقوقی، توسعه فردی، تحصیلی و شغلی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور اختلالات جنسی
مشاوره کودک
مشاوره نوجوان، زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر)، مشاور افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس، توسعه فردی
اضطراب و استرس و توسعه فردی
مشاوره افسردگی و دوقطبی، وسواس و کمالگرایی، اضطراب و استرس و توسعه فردی
زوج درمانگر (اختلافات با همسر) و مشاور توسعه فردی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید