بسیاری از خانمها برای انتخاب رنگ دیزاین اتاق خواب خود سردرگم هستند و میپرسند بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی چیست؟ در مشاوره فردی نیز رنگ اتاق خواب یکی از موضوعاتی است که در جهت درمان مسائل و چالشهای عاطفی و روانی مورد استفاده قرار میگیرد. براساس تئوری رنگها انتخاب دقیق طرح اتاق خواب میتواند سلامت روان و رفاه شما را تغییر دهد. برخی از رنگها سرد و برخی گرم میباشند و تاثیرات متفاوتی در خلق و خوی شما دارند. احتمالا شما هم نام روانشناسی رنگها را شنیده باشید؛ این رویکرد علم جدیدی است که به عنوان علم شناسایی تاثیر رنگها بر خلق و خو و رفتار تعریف میشود و شواهدی وجود دارد که به کاهش استرس، بهبود خواب و موارد دیگر کمک میکند.
تئوری رنگها نشان میدهد رنگهای خاص و فرکانس آنها تاثیر فیزیولوژیکی و روانی بر احساسات و رفتار شما دارند. مثلا رنگ آبی در کاهش عصبانیت موثر میباشد و اگر به دنبال بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی هستید میتواند رنگ مناسبی باشد. یا اینکه اگر فردی به افسردگی مبتلا باشد، توصیه میشود در معرض رنگهای گرم مثل رنگ قرمز قرار بگیرد. رنگ زرد نیز از آن دسته رنگهایی میباشد که باعث شادی و نشاط میگردد. در واقع همانطور که خوردن غذا در جسم و روان اثرگذار میباشد، رنگها نیز میتوانند روح و روان شما را دگرگون سازند. البته متغیرهای واسطهای همچون شخصیت و جنسیت نیز در این میان نقش ایفا میکنند.
در سال 2020 مطالعه برای یادآوری احساسات مرتبط با رنگها، با نمونههایی از 30 کشور دنیا انجام شد. نتایج این مطالعه که به شرح زیر میباشد در انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی بسیار حائز اهمیت میباشد. محققان این مطالعه نشان دادند احساسات مرتبط با رنگها جنبه جهانی دارد.
در روانشناسی رنگ اتاق خواب کودک، علاوه بر زیبایی باید فاکتورهای دیگری همچون میزان روشنایی، بزرگتر دیده شدن اتاق، جنسیت و تاثیری که رو خلق و خوی کودک دارد نیز مورد توجه قرار دهید. در حال حاضر بیشتر خانهها آپارتمانی است که با محدودیتهای زیادی برای کودکان همراه است. در رنگ اتاق خواب کودک باید فضایی را ایجاد نمایید که بخشی از شادی و طراوت بیرون از خانه احساس شود. لذا بهتر است از رنگهای تیره برای اتاق خواب کودک استفاده نکنید. از جمله بهترین رنگها برای اتاق خواب کودک میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
رنگها براساس حسی که در افراد به وجود میآورند به دو نوع سرد و گرم تقسیمبندی میشوند. رنگهایی از قبیل زرد، زرد- نارنجی، قرمز- نارنجی، و قرمز رنگهای گرم هستند برای انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی از میان رنگهای گرم باید با دقت و آگاهانه عمل کنید؛ زیرا این رنگها همگی باعث تحریک هیجانات در کودکان میشوند و به شدت بر افزایش انرژی در مواقع خشم و عصبانیت اثرگذار میباشند.
نارنجی برای اتاق خواب کودکان پرطرفدار میباشد که انرژی و هیجان را در کودکان افزایش داده و مانع از سستی و تنبلی میشود. از جمله طیف رنگهای نارنجی برای اتاق خواب کودک میتوان به قرمز نارنجی، طلایی، نارنجی تیره و کهربایی اشاره نمود.
بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی میتواند ترکیبی از لیمویی و زرد باشد که جزو رنگهای گرم هستند. از مهمترین ویژگیهای این رنگها این است که باعث فعال شدن نیم کره چپ و تقویت حافظه میباشد.
در روانشناسی رنگ اتاق خواب صورتی با شادی مرتبط میباشد و استفاده از آن در ترکیب رنگ اتاق خواب کودکان، آنها را ذوق زده میکند. به ویژه دختران علاقه زیادی به این رنگ داشته و رویای داشتن یک اتاق خواب با ترکیب صورتی را دارند. این رنگ دارای طیفهایی همچون گلبهی، صورتی چرک و تیره و روشن میباشد.
پسر بچههای فوتبالی پرسپولیسی دوست دارند تمام اتاقشان قرمز باشد؛ اما برای انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی، قرمز را باید با رنگهای سرد و خنثی ترکیب نمایید، به ویژه اگر فرزندتان در سن نوجوانی قرار دارد.
پسر بچههای استقلالی و حتی غیر فوتبالی رنگ آبی را دوست دارند. این طیف رنگی شامل آبی کاربنی، فیروزهای، آسمانی و سورمهای میباشد که باعث آرامش میشوند. بهتر است از ترکیب این رنگ با رنگهای خنثی مثل خاکستری اجنتاب نمایید زیرا انرژی و هیجان را کاهش میدهد.
اتاق خواب محلی برای استراحت، رهایی از دغدغههای فکری، دور کردن خستگی جسمی و روحی، از بین رفتن استرس و اضطراب، رسیدن به آرامش و تجدید انرژی میباشد. بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی باید باعث ایجاد آرامش در شما شود. هارمونی که رنگها ایجاد میکنند برای بالا بردن کیفیت استراحت شما نقش مهمی دارند. رنگ اتاق خواب حتی در خواب دیدن موثر میباشد و یکی از علت خواب دیدن زیاد از نظر روانشناسی است. از جمله بهترین رنگها برای اتاق خواب بزرگسالان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی رنگی است که متناسب با سلیقه و علاقه شما باشد و حال شما را خوب کند. عوامل متعددی بر کیفیت خواب و استراحت شما اثرگذار میباشد. مثلا برخی میپرسند خواب زیاد نشانه کمبود کدام ویتامین است؟ علاوه بر ویتامینها، یکی از موارد موثر بر کمیت و کیفیت خواب شما رنگ اتاق خواب است. رنگهای تیره و سرد میتوانند کسالت و خوابالودگی را به همراه داشته باشد؛ پس سعی کنید رنگهای مورد علاقه خود را با رنگهایی که باعث شادی و نشاط و آرامش میشوند ترکیب نمایید. نکته مهم دیگری که در انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی، وجود دارد این است که در آپارتمانهای اجارهای شاید شما نتوانید رنگ دیوارها تغییر دهید؛ اما رنگ فرش، تختخواب و سایر لوازم را میتوانید تغییر دهید. علاوه براین برای دیوارها میتوانید، کاغذ دیواری مناسب و زیبا تهیه نمایید.
با وجود اینکه رنگ در کمیت و کیفیت خواب و استراحت شما موثر میباشد؛ اما مشکلات و اختلالات خواب را به تنهایی درمان نمیکند. پس علاوه انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب از نظر روانشناسی، برای بهبود خواب خود به متخصص مراجعه نمایید. در مرکز مشاوره باتابان روانشناسان و مشاوره مومن، متعهد و متخصص آماده ارائه خدمات به شما میباشند. در هرکجای ایران و خارج از ایران که هستید از سایت وقت رزرو نمایید و اگر به راهنمایی نیاز دارید با پشتیبانان مرکز در ارتباط باشید.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید