ازدواج یکی از مهمترین حوادثی است که در زندگی افراد رخ میدهد. برخی از ازدواجها زمینهای برای رشد، شکوفایی و شادابی بیشتر زوجین است. در حالی که، برخی دیگر منجر به ناراحتی، پریشانی و سایر مشکلات تهدید کننده سلامت روان افراد میشوند. نکته حائز اهمیت این است، ازدواج سازنده و شاداب نیازمند مهارتهای همسرداری است. در واقع زوجین، باید بدانند در تعامل با همسر خود باید چگونه رفتار کنند تا بستری برای ایجاد آرامش بیشتر برای همسر خود فراهم کنند. در این مقاله به بررسی مهمترین نکات همسرداری خانمها و آقایان در مشاوره ازدواج و همچنین، بایدها و نبایدهای این مسیر میپردازیم.
برقراری ارتباط با دیگران و خصوصاً همسر همیشه آسان نیست. اما، مهارت ارتباط با همسر کلید موفقیت و پایداری یک رابطه است. در واقع، هر فردی الگوهای پایدار و نیازهای خاص خود را دارد. از شخصیت متفاوتی برخوردار است و به شیوه مختلفی نسبت به موضوعات واکنش نشان میدهد. برخی افراد میتوانند نیازهای خود را به صورت واضح و محترمانه بیان کنند. اما، برخی دیگر در ابراز نیازهای خود با چالشهایی مواجه هستند. مهارتهای ارتباطی و خصوصاً همسرداری به افراد کمک میکند تا متناسب با ویژگیها و نیازهای همسر خود رفتار نمایند. در واقع، این مهارتها چالشهای زوجین را به شدت کاهش میدهد.
دارسی استرلینگ، مددکار اجتماعی بالینی دارای مجوز در نیویورک میگوید: «میزان مهارت هر فرد در بیان نیازها و انتظارات خود و همچنین، درک نیازهای فرد مقابل بزرگترین شاخص سلامت یک رابطه است». بنابراین مهارتهای برقراری ارتباط با همسر،
نکات همسرداری برای هر یک از زوجین به شیوه متفاوتی تعریف میشود. در واقع، هر فردی باید متناسب با خصوصیات فرد مقابل خود رفتار کند تا بتواند یک رابطهی مطلوب را تجربه کند. در رابطه با نکاتی که خانمها باید مد نظر داشته باشند تا قلب همسر خود را فتح کنند، چند مورد قابل ذکر است:
بسیاری از مشکلات زناشویی از عدم شناخت نشأت میگیرد. علت آن این است که افرا تصور میکنند با باورهای عامیانه و یا تجارب شخصی خود در ارتباط با سایر مردان میتوانند با همسر خود تعامل کنند. در حالی که، این نگرش بسیار غلط و آسیب زننده است. زیرا، نوع ارتباط ما با همسر با سایر مردان متفاوت است. در نتیجه، وظیفه ما نیز متفاوت میباشد. برای اینکه بتوانیم همسر مطلوبی باشیم و رضایت زناشویی در رابطه ما ایجاد شود، باید از وظایف خود نسبت به همسرمان آگاه باشیم. این وظایف براساس ویژگیهای مردان و نیازهای آنان تعریف میشود. دو نیاز بسیار ضروری برای مردان عبارتند از:
شاید برای برخی از زنان عجیب باشد که مردان بیش از آنکه نیازمند دریافت جملات و کلمات محبت آمیز باشند، به تشکر و قدردانی نیاز دارند. در حقیقت، مردان با مورد قدردانی قرار گرفتن احساس هویت و مردانگی دارند. بنابراین، خانمهایی که از مهارت همسرداری برخوردارند، میدانند در مقابل کوچکترین تلاش همسرشان حتی اگر خرید یک نوشیدنی باشد، باید به بهترین نحو تشکر کنند.
کمترین اثر مثبت این رفتار، توجه بیشتر این مردان به خانواده است. در نتیجه، سعی میکنند احساس امنیت و تکیهگاه بودن را به همسر خود منتقل نمایند. در مقابل، خانمهایی که به این ویژگی حیاتی مردان توجه ندارند و برای ارضای این نیاز روحی آنها تلاش نمیکنند، دائماً از بیتوجهی همسر نسبت به نیازهای خود شکایت مینمایند. پس، درک تفاوت زن و مرد به ما آموزش میدهد، چگونه وظایف همسری خود را به مطلوبترین شکل ممکن انجام دهیم.
یکی دیگر از نیازهای بسیار مهم مردان که در شناخت آنها باید به آن توجه کنیم، نیاز به اقتدار دهی است. زمانی که از این موضوع صحبت میکنیم میتوانیم هزاران مصداق برای آن بیان کنیم. در حقیقت، بیش از 90 درصد مشکلات زناشویی که درآنها خانمها مقصر آغاز مشاجرات هستند، به عدم توجه به این موضوع باز میگردد. اقتدار دهی به معنی در نظر گرفتن مردان اولویت دادن به آنهاست به گونهای که مردان این توجه را احساس کنند.
مردان اینگونه آفریده شدهاند که نیاز به اطاعت همسر خود دارند. در نتیجه، در مواردی که در میزان اطاعت همسر خود دچار شک شده باشند، بیشتر به برخواستههای خود پافشاری میکنند تا به اطمینان برسند. مهارت همسرداری به خانمها آموزش میدهد در مقابل همسر خود در ابتدا چشم بگویید تا احساس اقتدار منتقل شود. در ادامه، از سیاستهای زنانه برای اقناع او استفاده کنید.
نکات همسرداری برای مردان، این اشتباه را از میان میبرد که همسرداری صرفاً مختص زنان است. در واقع، مردان هم باید در تعامل با همسر خود از نکات ارتباط با همسر استفاده کنند. اما، این نکات تا حدودی در میان مردان و زنان متفاوت است. مردان باید،
بیشترین چیزی که در ارتباط با خانمها باید مورد توجه قرار گیرد، محبت کردن است. به همان میزان که مردان طالب قدردانی و اقتدار دهی هستند، زنان به محبت نیاز دارند. بنابراین، مردانی که مهارتهای ارتباط با همسر را کسب کرده باشند میدانند،
خانمها با گفتگو کردن انرژی روانی بالایی دریافت میکنند. بنابراین، ترجیح میدهند در رابطه با موضوعات مختلف با همسر خود صحبت کنند. در مقابل، مردان مایل نیستند انرژی روانی خود را برای این موضوع صرف کنند و کلافه میشوند. با این حال، چون این نیاز روانی برای زنان بسیار ضروری است، مردانی که از توانایی همسرداری برخوردارند، معمولاً برای گفتگو با همسر خود زمان میگذراند. در نهایت، نتیجه مطلوب آن را نیز با تمکین و توجه از جانب همسر دریافت میکنند. بنابراین، این افراد کمتر با این پرسش که چرا شب جمعه باید رابطه داشته باشیم از جانب همسر خود مواجه میشوند.
به طور کلی، شناخت زوجین از دنیای یکدیگر و درک نیازهای فطری به آنها کمک میکند با رضایت زناشویی بالا زندگی خود را ادامه دهند. بنابراین، زوجینی موفق هستند که به بایدها و نبایدهای همسرداری توجه ویژهای داشته باشند.
اگر مایلید یک همسر ایدهآل باشید باید،
در کنار بایدها، در روانشناسی ازدواج نبایدهایی هم وجود دارد که بهتر است به آنها توجه داشته باشید.
در این مقاله در رابطه با انواع مهارتهای همسرداری که زوجین باید بدانند و در تعامل با یکدیگر به کار ببرند صحبت کردیم. به طور کلی، مردان باید همسر خود را از محبت سرشار کنند و سایر فعالیتهای آنان نیز برای رسیدن به همین هدف باشد. از طرفی، زنان نیز باید قدردانی و اقتداردهی به مردان را در اولویت قرار دهند تا زندگی مطلوبی را تجربه کنند. با این حال، در نظر داشته باشیم که این مهارتها اکتسابی است و باید با تمرین و ممارست آنها را به دست آوریم. برای آگاهی بیشتر از مهارتهای همسرداری میتوانید با متخصصان مشاوره خانواده باتابان در ارتباط باشید. سؤالات خود را با در میان بگذارید و حرفهایترین راهکارها را دریافت کنید.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاوره ازدواج | مشاوره تحصیلی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
زوج درمانی | درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید