حرف زدن و صحبت با دیگران یکی از کارهای روزانه و متداول هر فرد است. در واقع، هر فردی که از توانایی سخن گفتن برخوردار باشد، حتماً در طول روز با دیگران به گفت و گو میپردازد. از طرفی، میدانیم که هر کلامی که از دهان ما خارج میشود، تأثیر مستقیمی بر فرد شنونده دارد. این کلام ممکن است با هیجانات مثبت یا منفی همراه باشد. بنابراین، علاوه بر حالت گفتن، محتوای صحبت نیز تأثیر بسیار فراوانی دارد. در نتیجه، اگر برای شما هم این پرسش پیش آمده که چگونه پیش همه عزیز باشیم؟ باید بدانید که تفکر قبل از سخن گفتن کمک میکند تا محبوبیت بیشتری پیدا کنیم. اگر میخواهید بدانید چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم؟ در این مقاله پاسخ خود را دریافت خواهید کرد.
این عبارت که «قبل از حرف زدن فکر کن»، به این معنی اشاره دارد که باید تمرین کنیم قبل از گفتن هر حرف یا پاسخ دادن به سؤالات دیگران، به بار معنایی کلمات خود توجه کنیم. ارتباط همراه با تفکر، زمینهی ایجاد اعتماد و عمق یافتن در ارتباط را افزایش میدهد. در نتیجه، شما را یه یک گفت و گوگر خوب تبدیل میکند. همانطور که ویکتور فرانکل روانشناس اتریشی میگوید: «میان محرک و پاسخ فضایی وجود دارد. در آن فضا قدرت ما برای انتخاب پاسخمان است. در پاسخ ما رشد و آزادی ما نهفته است».
بنابراین، اگر شما هنگامی که دیگران در حال صحبت هستند فعالانه گوش دهید، میتوانید یک پاسخ بسیار مناسب برای پیشبرد گفت و گویتان بیابید. همچنین، دقت داشته باشید که علاوه بر محتوا باید به لحن صدا و زبان بدن خود نیز توجه کنید که چه پیامی را منتقل میکند. به طور کلی، برای اینکه بدانیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم، باید بدانیم فکر کردن قبل از سخن گفتن چه اهمیتی دارد.
زمانی که تصمیم میگیرید قبل از صحبت کردن به محتوای صحبت خود فکر کنید، باعث میشود:
برای اینکه بدانیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم، راهکارهای مشاوره زندگی به عنوان «مهارتهای تفکر پیش از سخن گفتن» میتواند بسیار کمک کننده باشد. مانند:
برخی از مواقع ما ترجیح میدهیم در مواقعی که سکوت حاکم است، حتی اگر حرف ارزشمندی نداریم صحبت کنیم. این عادت بسیار غلط است. اگر حرف ارزشمندی ندارید، گوش دادن فعالان همراه با تأیید را به جای صحبت کردن انتخاب کنید.
برای اینکه بدانیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم؟ باید بدانیم داریم با چه کسی صحبت میکنیم. آیا میتوان هر شوخی یا گفت و گویی را با مادر همسر یا رئیس اداره انجام داد؟ پس، همه افکار و احساسات شما برای همه افراد مناسب نیست.
در این زمان خودتنظیمی بسیار مؤثر است. گاهی برخی صحبتها در زمان خشم و ناراحتی عواقب جبران ناپذیری دارد. پس، باید مشخص کنیم که میخواهیم با این سخن خود چه منظوری را برسانیم؟ در نتیجه، مناسبترین روش را انتخاب کنیم.
از به کار برد کلماتی مانند «چیز یا آن را چکار کردی» پرهیز کنید. بلکه، عبارت دقیق مد نظر خود را بیان کنید.
کلمات شما بیانگر میزان تحصیلات، فرهنگ، تعامل اجتماعی، احساسات و … شماست. پس، بهترینش را انتخاب کنید.
برای اینکه بدانیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم؟ باید از قضاوت و افکار منفی ذهنی خود که واقعیت هم ندارند، پرهیز کنیم.
برای اینکه بدانید چگونه پیش همه عزیز باشیم؟ از تکنیکهای مربوط به زبان بدن استفاده کنید.
این نکته که مایل باشیم بدانیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم، نوعی خودآگاهی است. بنابراین، خودآگاهی یک گام مثبت برای رسیدن به هدف است.
این تکنیک به شما میگوید هر گاه خواستید چیزی بگویید ابتدا به این پنج کلمه توجه کنید. در واقع، ببینید آیا کلام شما «واقعی، مفید، الهم بخش، مهربان و ضروری» است یا خیر. اگر پاسخ شما «بله» بود، ارزش به اشتراک گذاشتن دارد.
به طور کلی، نوع و محتوای سخن گفتن هر فرد، تعیین کننده میزان محبوبیت و روابط اجتماعی اوست. بنابراین، باید قبل از صحبت کردن به محتوای آن فکر کرد. در نتیجه، دانستیم چگونه قبل از حرف زدن فکر کنیم. بنابراین، باید تلاش ما براین باشد که این راهکارهای مشاوره زندگی را دائماً به کار ببریم تا برای ما ملکه شوند.
مشاور اختلالات فردی و روانکاوی
زوج درمانی، مشاوره فردی و خانوادگی، درمان اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
مشاور حقوقی، کیفری و خانواده
مشاوره ازدواج و زوح درمانی و درمان اختلالات جنسی
حتما در مجله روانشناسی مرکز مشاوره باتابان بخوانید:
برای عضویت در خبرنامه و دریافت جدیدترین مقالات به صورت هر دو هفته یکبار، لطفا ایمیل خود را وارد کنید