بلاگ

چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد؟ (حکم عدم غسل به موقع)

  • تایید شده توسط روانشناس
  • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۵/۲۴
  • تاریخ به روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
  • نویسنده:

رابطه‌ زناشویی یکی از اعمالی می‌باشد که در دین اسلام بسیار مورد تأکید قرار گرفته است. در واقع، این رابطه اگر از راه صحیح و متناسب با حدود شرع انجام گیرد، ضامن سلامت اخلاقی فرد، خانواده و جامعه است. بنابراین، همانطور که در روایات ما نسبت به نحوه برقراری این رابطه تأکیداتی وجود دارد؛ پس از آن نیز زوجین باید دستورات شرعی را مورد توجه قرار دهند. مهمترین عملی که بعد از برقراری رابطه زناشویی باید انجام شود، تطهیر بدن و انجام غسل است. در رابطه با غسل بعد از رابطه اطلاعاتی دارید؟ می‌دانید چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد؟ در مشاوره جنسی، توصیه می‌شود غسل با فاصله کمی بعد از رابطه انجام شود. با این حال، در این مقاله بیشتر درباره این موضوع و دلایل آن گفتگو می‌کنیم.

چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد؟

اهمیت غسل بعد از رابطه

یکی از دغدغه‌های مهمی که حتی پیش از برقراری رابطه نیز ممکن است شما را درگیر کند؛ به این موضوع باز می‌گردد که چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد؟ آیا در این باره محدودیت زمانی وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید بدانید، در دین ما ماندن بر جنابت نهی شده است. هر چند هم که کار حرامی صورت نگیرد. باز هم، توصیه بر آن است که در اولین شرایط بعد از آمیزش جنسی غسل جنابت صورت گیرد. بنابراین، ساعت مشخصی برای انجام این غسل وجود ندارد. در واقع، زوجین می‌توانند تا شروع کارهای واجب بعدی مانند نماز یومیه، غسل را به تأخیر بیندازند. اما، بهتر است که این تأخیر بسیار کوتاه مدت باشد.
کسب اطلاعات بیشتر درباره اهمیت رابطه زناشویی، معنای غسل و اهمیت غسل به ما کمک می‌کند بدانیم چرا شب جمعه باید رابطه داشته باشیم؟ همچنین، چرا باید غسل کنیم و چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد؟

 

معنای غسل

«غسل» در لغت به معنای شستن چیزی برای از بین بردن آلودگی آن است و در اصطلاح احکام عبارت است از: «شستن تمام بدن از سر تا پا با شرایط و کیفیت خاص به قصد قربت و اطاعت از فرمان الهی».

 

اهمیت غسل

اسلام دین پاکیزگی است. اسلام از انسان می‌خواهد که به پاکی و نظافت شخصی خود توجه زیادی داشته باشد. پیامبر (ص) نیز می‌فرماید: پاکیزگی نیمی از ایمان است. بنابراین، خدای متعال بعد از بیان عبادت‌های غسل، وضو و تیمم می‌فرماید: «ولکن یرید لیطهرکم». در واقع، تا انسان طاهر نشود به خدایی که طیب است نمی‌رسد. بنابراین، هر دستوری که خدای سبحان معین می‌کند، خواه عبادی باشد یا مالی، هدف اصلی آن طهارت درون ما انسان‌هاست. غسل هم از این قاعده مستثنی نیست.

اسلام برای بهداشت فردی و عمومی و پاکیزه نگه داشتن بدن از آلودگی‌های جسمی و روحی دستورهایی داده است که برخی از آن‌ها مستحب و برخی دیگر واجب است. یکی از این واجبات غسل کردن است. البته، نه تنها در اسلام بلکه در همه‌ ادیان الهی غسل یک فرمان روشن الهی می‌باشد. در واقع، غسل کردن علاوه بر جنابت و مواردی که واجب شده، در برخی موارد نیز مستحب است. به طور کلی، تأکید فراوان بر این عمل نشان از فواید زیر دارد:

 

  • غسل کردن بعد از رابطه جنسی از بروز برخی بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.
  • باعث افزایش آرامش روانی می‌شود.
  • روحیه فرمان پذیری و عبادی افراد را تقویت می‌کند.
  • اعصاب سمپاتیک را تعدیل می‌کند.
  • و…

چگونه تشخیص دهیم غسل بعد از رابطه واجب شده است؟

چگونه تشخیص دهیم غسل بعد از رابطه واجب شده است؟

غسل بعد از رابطه (جنابت) در اثر 2 عامل واجب می‌شود:

چه زمانی غسل جنابت واجب می شود؟

برخی افراد هستند که نمی‌دانند آیا رابطه‌ زناشویی آن‌ها به صورت کامل محقق شده و مصداق غسل جنابت می‌شوند یا خیر؟ اگر شما هم در این شرایط قرار دارید، در این موارد توصیه می‌شود:

 

  1. احکام جنابت مختص شرایط خودتان را از مراکز پاسخگویی احکام دینی یا رساله مرجع تقلید خود و همسرتان دریافت کنید.
  2. از آنجایی که رابطه جنسی زمانی انرژی بخش است که به صورت صحیح انجام گیرد و زن و مرد به اوج لذت جنسی برسند؛ باید این موضوع را با سکس تراپ در میان بگذارید. اگر نمی‌دانید سکس تراپی چیست؟ و چگونه به شما کمک می‌کند، می‌توانید با شماره گیری  این موضوع را با همکاران ما در مرکز مشاوره باتابان در میان بگذارید. در این مرکز، متخصصان توانمند در زمینه مسائل زناشویی و معتقد به اصول اخلاقی و دینی به شما کمک می‌کنند، مشکلات زناشویی خود را با بهترین و اصولی‌ترین روش‌ها درمان نمایید.

نحوه غسل کردن بعد از رابطه

نحوه غسل کردن بعد از رابطه

غسل را می‌توان به دو صورت انجام داد:

 

غسل ترتیبی

در این غسل باید بدن به ترتیب زیر شسته شود:

 

  1. سر و گردن
  2. تمام نیمه‌ی راست بدن
  3. تمام نیمه‌ی چپ بدن

 

لازم است بدانیم، خیس شدن اعضای دیگر در هنگام غسل اشکالی ندارد. به عنوان مثال، اگر هنگام شستن سر و گردن نیمه‌ی راست یا چپ بدن هم زیر آب باشد، باز هم غسل صحیح است. مهم این است که شما نیت کرده‌اید ابتدا کدام قسمت بدن برای غسل شسته شود.

 

غسل ارتماسی

غسل ارتماسی به یکی از دو روش زیر صحیح است:

 

  1. تمام بدن را یکباره در آب فرو ببرد؛ به طوری که آب به همه جا برسد.
  2. به تدریج زیر آب برود، که در نهایت تمام بدن در آب قرار گیرد.

 

در نظر داشته باشیم:

 

  • در غسل ارتماسی باید مقدار آب به اندازه‌ای باشد که همه بدن را فرا گیرد. از این رو، زیر دوش حمام نمی‌توان غسل ارتماسی انجام داد.
  • همچنین، حتی اگر همه‌ی بدن زیر آب برود اما دست‌ها بیرون از آب باشد، غسل ارتماسی باطل است.
  • دوش گرفتن جای غسل ارتماسی را نمی‌گیرد. لذا زیر دوش می‌توان غسل ترتیبی انجام داد.

حکم عدم غسل به موقع بعد از رابطه

حکم عدم غسل به موقع بعد از رابطه

زمانی که غسل جنابت بر زوجین واجب شده باشد باید احکام جنب را رعایت کنند. در واقع، فرد جنب برخی کارها را نباید انجام دهد و انجام آن‌ها حرام است. این کارها عبارتند از:

 

رساندن عضوی از بدن به خط قرآن و نام خدا

فرد جنب نباید عضوی از بدن خود را به خط قرآن و نام و صفات مخصوص خداوند برساند. همچنین، در رابطه با رساندن عضوی از بدن به نام مبارک پیامبران و امامان نیز بنا بر احتیاط واجب همین حکم وجود دارد که البته هر فرد باید مطابق با نظر مرجع تقلید خود عمل کند.

 

عبور از مسجدالحرام و مسجدالنبی

ورود به این دو مسجد حتی اگر از یک در داخل شود و از در دیگر بیرون رود حرام است.

 

توقف در مساجد و گذاشتن چیزی در آن‌ها

توقف در دیگر مسجد و گذاشتن چیزی در آن‌ها حرام است. اما، اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود مانعی ندارد.

 

توقف در حرم امامان

فرد جنب نباید در حرم امامان توقف کند. مقصود از حرم، زیر گنبد و اطراف ضریح است. بنابراین، توقف در رواق‌ها اشکالی ندارد.

 

خواندن آیات سجده‌دار

فرد جنب نباید آیاتی که سجده واجب دارند را بخواند. اما، خواندن سایر آیات این سوره‌ها اشکالی ندارد.

 

علاوه بر مواردی که زوجین باید پیش از انجام غسل جنابت از آن پرهیز کنند و حرام است؛ در روانشناسی رابطه قبل ازدواج، به افرادی که مایلند بدانند چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد، کارهایی را که انجام آن‌ها برای فرد جنب مکروه است، را نیز بیان می‌کنند. در واقع, انجام برخی اعمال برای فرد جنب حرام نیست؛ اما ناپسند است. به همین علت افراد باید در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به انجام غسل جنابت اقدام کنند.

 

کارهای مکروه برای جنب

خوردن (اگر وضو بگیرد مکروه نیست)

آشامیدن (اگر وضو بگیرد مکروه نیست)

خوابیدن (اگر وضو بگیرد مکروه نیست)

همراه داشتن قرآن

مالیدن روغن به بدن

آمیزش (جماع)

خضاب با حنا و مانند آن

تماس بدن با جلد یا حاشیه قرآن

خواندن بیشتر از هفت آیه

نتیجه گیری

مطالب گفته شده نشان می‌دهد، هر دستوری در اسلام بنا به حکمتی قرار داده شده است که برخی آشکار و برخی دیگر پنهان است. بنابراین، در رابطه با آمیزش جنسی نیز دین ما به برخی دستورات واجب برای افزایش بهداشت جسم و روان ما سفارش کرده است. در این مقاله به یکی از این دستورات واجب پرداخته و توضیح داده شد که چند ساعت بعد از رابطه باید غسل کرد. این دستورات مواردی هستند که عدم رعایت آن‌ها در قدم اول باعث خسارات جبران ناپذیر برای خود فرد می‌شود. در قدم بعدی نیز آسیب‌های آن متوجه جامعه است.
بنابراین، بهتر است اگر نسبت به این دستورات اهمالکار هستیم، این موضوع را با متخصصان مشاوره جنسی باتابان در میان بگذاریم و راهکار مناسب دریافت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نظرات کاربران